Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Recenze (251)

kingik 

všechny recenze uživatele

No, vinař ze mě nikdy nebude, nicméně nový realizační tým na čele s neobroušeným režisérem Martinem Koppem přišel napravit nanicovaté předešlé pokračování. Po starém vinaři Michalicovi se dochoval jen jeho hlas, na Kláru s Honzou dolehla prvotní manželská i finanční krize, očekávají příchod už třetího potomka a líčí na neznámého zloděje, co jim za noci loupí na jejich vinici, Jirka má opletačky se zákonem a nevítaná návštěva ze slovenských fitcenter vážně ohrožuje nerozlučné přátelství našich dvou sympatických hrdinů. Každé pokračování Bobulí mělo značně rozdílnou kvalitativní úroveň, asi tak, jak to je s kvalitou vína. Trojka sice trpí mnohdy dějovým (nevz)ruchem, ovšem Václav Postránecký svojí neskutečnou hlasovou kreací v posledním tažení dodává dějství nezvyklý zážitek. Humorná dvojka Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer je nezvykle umírněná, asi jako užitý product placement, a už hláškuje pomálu. V tomhle ohledu éterem neproletí vyloženě extrémně zapamatovatelný slovní bonmot, i tak je jejich působení příjemné a nevtíravé. Tereza Ramba a zbytek poměrně nepříliš zajímavě využit. Čestnou výjimku tvoří vinařský starousedlík Miroslav Táborský, jehož neprodejný patok nakonec najde obchodní uplatnění. Policejní hlídka se osvědčila minule, tak dostala o dost větší prostor i tentokrát. Policejní uniforma pro Radima Nováka a Lumíru Přichystalovou má (ne)seriózně nažehlené sekvence. Celkově se jedná o příjemnou vinotéku značky Pálava, co má přijatelný buket. 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani po dlouhých 11-ti letech se žádný zázrak nekoná. Naše postavy se sice posunuly, ale to i svět okolo. Mají své problémy a neví, jak je řešit. Vody trochu rozvíří rádoby sympatický Slovák, který má jejich vinici spasit. Nic ale není, jak se zdá a za vším je jeden velký podraz. Je sice hezké se vrátit opět na Pálavu, ale film se nevyhýbá klasickým klišé, ať už jde o policajty nebo Pražáky. Takže určitě nebylo špatné si to pustit, ale žít bych bez toho taky dokázal... Alespoň policistka byla sympatická. "Přijď, bude řiť." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stále méně nápaditá letní resp. podzimní romance z vinohradu. Všechno už plnou vahou stojí na pitvoření Lukáše Langmajera, svou chvíli si vybere i Braňo Deák. Povedli si obě filmové děti (Anna Krejčířová je přirozenější než Šimon Klacl) a nikdo si asi nebude stěžovat ani na Lumíru Přichystalovou). A je to dost smutné, kvůli Postráneckému. 4B už prosím ne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takové prostoduché, prosté, nostalgické, průhledné. Neškodná anekdotka bez tajemství. Všichni se kochají krajinou, dojímají, letně popíjejí, rozjímají a vzpomínají. Všude jsou pozitivní lidi. Na komedii je zde málo humoru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príjemná záležitosť, ktorá sa nevymyká priemeru, ale na naše pomery pánboh zaplať aj za toto. Tereza + Morava opäť super, vtipu pomenej, ale zas jeden dialóg bola naozaj humorný: „Přiď, bude řiť.“ „Som nevedel, že sa ti páčim.“ „Áaale, to se jen tak říka...“ „Kde? Vo väzenských sprchách?“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry slušný a příjemný film, který sice nemá žádné pamětihodné scény ani výrazně vtipné momenty, na druhou stranu není trapný a za herce a jejich postavy se divák nestydí, což je u českých filmů vzácnost. Film rychle a příjemně uteče a stejně rychle se na něj zapomene. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě bych moc rád, aby se mi ten film líbil. Náběhy tu jsou, třeba na začátku nebo na konci, tam je to slušně vedené a dokonce to má i sem tam vtip a dobře vypointované scény. Jenže pak je tam to mezi tím. Reklamní záběry na Pálavu, vychcaný Slovák, hloupá policie, jeden zloděj, jeden neumětel... jo, a v té vesnici nebo městečku jinak nikdo jiný nebydlí. Vážně. Tam, kde v Mladém, Bouřlivém a Zralém vínu ta vesnice žila, tady bydlí jedna rodina, jeden soused a dva policajti, nikdo jiný. Jako jo, v úvodu má cameo Karel Roden, jeho bratr se tu taky mihne, ale to je tak vše. Příběhem provází už žel jen hlas Václava Postráneckého, a už jen kvůli úctě k němu je hrozně těžké film hodnotit. Zápletka je fakt taková povrchní a jednoduchá, některé motivy vám dojdou docela rychle, jiné jsou wtf (krádeže a děti), herci nemají co hrát, resp. někteří ani moc hrát neumějí a jen deklamují, ale pořád je to alespoň takové pohodové a milé - jenže někdy až moc. Vážně nevím, jak film hodnotit. Přidat třetí hvězdu za Postráneckého? Bylo by to fér? Hele, su z Moravy a přece jen tyhlety reklamy pro bohaté Pražáky, kteří si pak v Práglu budou hrát na someliéry, reklamy o tom, jak na Moravě všici při západu Slunce s výhledem na vinohrad bo ve sklípku popíjíme vínečko a baštíme klobásku, tak takové reklamy jsou podobné realitě asi jako reklama na úžasně levné půjčky, z nichž se budete radostně usmívat. Ne že bychom nepopíjeli, ale jindy a jinak. Btw, Kryštof se pěkně vykrádá, tady ta závěrečná písnička má takty z Cesty. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Některé věci by nikdy pokračovat neměly a 3Bobule je zářným příkladem něčeho, z čeho franšíza být neměla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které jsem viděl v autobuse při návratu z akce v zahraničí. Ani tady jsem nečekal žádné zázraky, protože již dvojka stála celkem za hovno. No a třetí díl se nesl v dosti podobném duchu. Jednička byla docela zábavná, dvojka trapná a trojka to samé v bleděmodrém. Pár vtipných momentů na začátku pobavilo, ale potom to sklouzlo do nudného vyšetřování, kdo krade na místních vinohradech úrodu, hádky mezi těhotnou Rambo a Hádkem či sousedy a ten vyděrač slovák taky nic extra. Scénář ničím neoslnil, herecké výkony taky hodně průměrné, vtipnost drhla, inu asi jsem si měl dát tak tři litry vína a pak bych se možná u toho i trochu pobavil… ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezdějový film. Nic se v něm neděje, pokud čekáte, že něco přijde, tak nepřijde. Věřím, že si herci užili, dobře se najedli, napili a bylo jim dobře na duši. A nemuseli toho zase tolik předvést. Paradoxně mi nevadí, že jsem třetí díl viděl, kamera fajn, hudba fajn, mí oblíbení herci, i když hrají v blbosti a ústřední písnička, na niž jsem čekal celou stopáž. Posledních deset minut bylo nejlepších. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

První a druhý díl si upřímně vůbec nepamatuju. Ale podle svého hodnocení z roku 2016 usuzuji, že jednička mi přišla v pohodě a dvojka mě ukrutně nebavila. Navíc jsem si vychvaloval Kryštofa, je zajímavé jak se člověk změní za ty roky co. Trojka to u mě měla mnohem snažší. Nečekal jsem vůbec nic a dostal příjemný český film na večer s vínem. Jednoduchá zápletka, obsazení mě bavilo a i ta atmosféra holky, co vzpomíná na svého tátu. Všechno vlastně zapadlo. Hádek se mi líbil, Langoš taky (hergot, ty bráchové mají fakt stejný hlas) a Terezka opět dokazuje v jakou skvělou herečku vyrostla. Ten její cit pro postavy je prostě perfektní. Takže za mě dobrý. Solidní český průměr. Bavil jsem se. (60 %) ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

11 let uteklo jako víno, teda jako voda a trojka Bobulí je tu. Už je to spíš komediální drama než typická komedie, ale to, už je taková tradice u pokračování u CZ filmů. Trojka je sice o něco slabší než první 2 díly, ale furt mě to baví. Dobří herci, dobré dialogy a opět podařený Kryštof song. Původně jsem chtěl dát 3 hvězdy, ale nakonec jsem přimouřil obě oči. Co říci na závěr : Raději si pustím 30x tento díl než vidět ještě jednou jakýkoliv díl z shit seriálu Vinaři, obzvlášť z té druhé řady. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Není to trapný pokus o komediální taškařici jako dvojka, atmosféra svěží a inteligentně vtipné jedničky s vůní vína však také chybí. Příběh ujde. Je však cítit spíše melancholie a pokus navázat na úspěch prvního dílu připomínkou zábavných scén či hlášek. Tak nějak mi pokračování připomínalo návratové "Sněženky a machry po 25 letech", kdy opakovaný vtip již není vtipem veze se to v melodramatickém duchu. 60% (viděl jsem: 1x) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jo, ukamenujte mě tu místní filmová elito, ale já automaticky přihazuju jednu hvězdu za tu neuvěřitelně kýčovitou reklamu na kraj, který je pro mě asi TOP místo v ČR. Jasně, celé je to strašně plytké, ale vlastně mě to tento den strašně zvedlo náladu, takže jsem se na hodinu a půl věnoval krásám Jižní Moravy, kde se odehrávala vlastně fajn komedie prosycená kvasinkama a sluníčkem. 75% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Strašný. Tohle a komedie? S předchozími díly se to vůbec nedá srovnat. Jako nostalgická vzpomínka na pana Postráneckého dobrý, ale jinak příšerně unylé, bez života, plné různých klišé a reklamy. Herci vypadají, že každou chvíli umřou. Výběr hudby se taky moc nepovedl. Do komedie to má daleko asi jako k těm pozemkům na Měsíci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na třetí Bobule jsem se hodně těšila. Po shlédnutí filmu jsem ale mírně v rozpacích. Nejde tu už vinařskou komedie, i když jsem se párkrát zasmala. Třetí díl je už slušné drama. Pořád z toho ale sálá pohoda, že by si člověk taky rad nalil skleničku dobrého vína. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stejně dějově prázdné jako předchozí díly. 1) Tak to dopadá, když se námět na krátký film (viděl bych to na půlhodinu max) natáhne na 100 minut._____ 2) Dojem trochu zlepšují herci a pěkná příroda._____ 3) Zaujali mě 38letý Kryštof Hádek (Honza), 15letý Prokop Zach (Kuba) a 38letý mačoidní Bratislavčan Bronislav Deák (Miro)._____ 4) Výbornou charakteristiku snímku při srovnání s předchozími díly podal komentátor Matty**: ... jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. ()

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama