Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Recenze (250)

Matty 

všechny recenze uživatele

Spíš kýčovitý turistický katalog a věšák na product placement než film. Zápletka skoro neexistuje, osmdesát procent scén by šlo vystřihnout, aniž by to poznamenalo smysl a vyznění filmu. Podzápletky z filmu trčí a vyznívají do prázdna (např. aktivity dětí). Postavy se od sebe vzdalují a znovu k sobě nacházejí cestu naprosto nahodile (např. policistka se v závěru dá dohromady s jedním z hlavních hrdinů, ačkoliv mezi nimi během celého filmu nedošlo k ničemu, co by vysvětlovalo jejich vášnivý polibek). Všechny podvody, vztahové neshody, nezodpovědné chování (Honza se zas a znovu opíjí, s kamarádem tráví podstatně víc času než s partnerkou a dětmi) jsou v závěru jako zázrakem odpuštěny. Stačí podvést většího podvodníka, omluva, náprava a proměna nejsou třeba. Nostalgické rámování filmu Postráneckého voice overem (a neustálým vzpomínáním na jeho postavu) spíš vytrhává z letní atmosféry a přispívá k těžkopádnosti vyprávění, které se už tak vinou nezvládnuté rytmizace zoufale vleče. Když si odmyslíme tři čtyři fungující vtipy, zůstane akorát hezky nasvícené nic. Zejména zásluhou vyšší řemeslné úrovně jde o nejlepší ze všech tří dílů, ale je to zhruba totéž, jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. 45% Zajímavé komentáře: castor, honajz ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že po šíleném druhém dílu tvůrci vyprávějí o krizi (jak manželské, tak podnikatelské), pořád je tento film ale z ranku těch, u kterých nevíme, proč vznikl. Tedy kromě peněz a potvrzování stereotypů o Moravácích, dětech a zlodějích. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatím co, první díl byl děstský bezstarostný, druhá pubertálně potrhlý, tak třetí je dospělácký vyspělý. Za nejcennější devízu filmu považuji vykreslení vztahu Honzy a Klárky, to bylo fakt hezky a citlivě napsáno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice dávám nejnižší hodnocení z celé trilogie, ale pořád musím říct, že jsem si 3Bobule užil. Největším problémem třetího dílu je asi ten, že už to není komedie. Nesmál jsem se...nebo minimálně. Na druhou stranu je to poměrně pěkné existenční drama Honzy a Klárky, kteří se začali odcizovat a tak si k sobě zase hledají cestu. To na tom filmu bylo hrozně hezky ztvárněné, stejně tak i krajina a pohoda, která z filmu šla. Příjemné zakončení příběhu, který mě před mnoha lety tak učaroval svým nápadem a vtipem, končí v nostalgii a s hlasem Václava Postráneckého, který si derniéru v podobě tohoto filmu jednoznačně zasloužil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,750,746▐ Nechápem, keď už prvý diel nemá čo to do seba ako sa dokážu vyšplhať na ďalšie pokračovania. Táto séria teda moc toho prevratného, či aspoň zábavného moc neponúkne, taká skôr príliš rutinná zívačka. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…VÍNO A ŽIVOT TĚ ODMĚNÍ…““ /// Je to takový… trapný. Manželská krize, kamarádský shledání, vinařská ekonomika, děti, zloději… prostě Jižní Morava. Postavy nic moc – ale víno jim evidentně chutná. (Tož to bych tam mohl něco vodštěkat taky!) No a tak se tak nějak prochlastáme na konec, kterej je – dobrej (jako optimistickej). A pěkné to teda není! Spíš trapné, ale to už jsem říkal… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se se unýst syna (svýho). Na Moravu (kam kurva jinam!) 2.) Kupuju víno od týpka, co nemá vinohrad. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejradši bych mu rozbil hubu. Akorát je silnější." Honza je sympaticky snaživej, Jirka stále debil a Klára hrozně ztratila ze svý holčičí rozpustilosti. Chápu, že na každým kromě mě se přibývající léta podepisujou, ale dívat se na utrápenou ženskou mě nebaví. Naštěstí je tu strážmistr Homolová, která mě hodně zaujala, i když její hodnost napovídá, že za sebou ještě nemá ani policejní ZOPku. Nevadí, na Pálavě to zkrátka funguje jinak. Třeba tak, že se tam vydávají budovatelé ze Slovenska sklízet víno a já se musím přiznat, že jsem vlastně všechny zase jednou rád viděl, ale kdysi s nima bylo daleko víc zábavy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tu bobuli prostě slabost. Protože Terezka, se kterou bych koukla snad na všechno, protože Hádek, který toho sice moc nenamluví, ale stejně ho mám ráda, protože vinice... Nemá cenu spekulovat, jestli byla lepší dvojka nebo trojka, mě ani jeden díl nezklamal. I když jednička je jednom jedna. 3,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Komedie to není ani náhodou a jako reklama na Moravu to také moc nefunguje. Ovšem úplně nejhorší je na tom zbytečnost, která přímo sálá z každého záběru. Nic se tam neděje. Nebýt příjemné hudby a extrémního množství záběrů na Pálavu, tak se třetí Bobule nedají dokoukat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se i v rámci českého mainstreamu urodí film, co není úplně k nepřežití a k tomuto se u mě série Bobulí určitě řadí. Jedná se sice o patrně o nejslabší díl (musel bych si po letech zopakovat dvojku) s předvídatelnou zápletkou a černobílými charaktery, ovšem má své feel good momenty, jež vás po skončení na chvilku zvládnou přesvědčit, že jste svoje těžce vydělané chechtáky za časů korony neutratili úplně zbytečně. Jen tu Terezu Voříškovou nám vyměnili za toho času těhotnou a nemístně nabalovanou Terezu Ramba (existují umělecká jména). PS : Karel Roden je ve filmu 2 sekundy, Marian Roden 2 minuty. PPS : Češi vážně neumí product placement a nikdy se to nenaučí...lehký nadprůměr...6/10...[30.6.2020_Letní kino_Klatovy] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní podobu jednotlivých filmů z trilogie Bobule dotahuje téměř do dokonalosti trojka, kterou natočil člověk zodpovědný za jeden z nejvýraznějších odpadů roku 2017, Martin Knopp. Už to, že někdo, kdo je podepsán pod Bajkery znovu točí, je napováženou. Ale lid má co chtěl. Další nezajímavou letní záležitost, která je tak hezká a tak česká. Dalo by se dlouze rozepisovat o tom, jak nesmyslně na sebe jednotlivé filmy navazují, jak se mění kvalita hereckých výkonů podle toho jak moc jsou herci ponecháni sami sobě, protože o hereckém vedení nemůže být řeč atd, ale bylo by to jen k uzoufání. #kinonakolečkách ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu prázdné jako hlavy nějaké partičky z ubytovny po vyklopení několika kusů krabicových vín. Dějově to prostě zase nefunguje. Žádnou slávou nebyla ani jednička (jistý pražský švihák fušuje do realitního světa tak vehementně, až po něm jde kriminálka, zašije se u dědy na venkově, kde se blíží sklizeň i sbližování s místní kráskou) a hrdinové řešili potíže o dost banálněji, než by se dělo ve skutečném životě. Ale tak nějak to bylo fajn. Dvojka byla průšvih. Docela velký. Tvůrci nechali diváky rudnout hanbou v sedačkách, přibyl například Jiří Krampol nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který byl tak prázdný, až z toho bolelo břicho. Přesto odfláknutá dvojka měla to, co jednička i aktuální trojka: fajn hudbu, krásnou Terezu, malebnou krajinu jižní Moravy, scény nasáklé vínem a vizuál, který se prostě musí líbit. Kryštof Hádek a Tereza Ramba jsou manželé, na cestě je třetí dítě, mají sice partnerskou krizi, ale rodinné vinařství se snaží vést poctivě. Ovšem byznys a prachy budou vždy mít zelenou. Starého Michalicu vnímáme alespoň prostřednictvím voice-overu (bohužel zesnulého) Václava Postráneckého, což je fajn. Trable přijdou s potížistou v podání Lukáše Langmajera, který „přijel pomoci“ se sklizní, ale kvůli osobním problémům dotáhl i otravného Slováka. A ten je tu skrze zmiňovaný byznys. Zápletka přesto skoro neexistuje. Mnohé se drolí, mnohé by šlo vystřihnout, mnohé linie vyznívají do ztracena. Děti vylezou na skálu, otec pro ně jde a prostě spolu slezou dolů. Některé neshody končí u posezení s pohárkem, jiné jsou prostě odpuštěny. Policistka nám nejprve ukáže zadek, pak se tváří drsně a odhodlaně, pak asi vyřeší případ, aby na konci nečekaně strčila jazyk do pusy jedné z postav. Pokusů o hlášky vyjde opravdu jen pár, hlubší emoční dopad na diváka chybí, pro napětí jděte jinam. Přesto je to tak nějak hezké. I díky Richardu Krajčovi a Janu P. Muchowi. Dvě až tři hvězdy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

2bobule jsem považovala za průšvih, dalšího pokračování jsem se obávala. Nečekala jsem tedy prvotřídní menu. Pocity jsou rozporuplné. No nepošmákla jsem si, ta pachuť nastavované kaše na patře zůstala. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejzajímavější Bobule. Hlavní postavy mají konečně skutečné problémy. I když jsem samozřejmě tušil, že všechno dopadne nakonec dobře, přesto jsem byl příjemně překvapen jakou řemeslnou kvalitou je tento výlet na Jižní Moravu natočen. Lukáš Langmajer je zde navíc poprvé v sérii v pohodě snesitelný. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Stejná nuda s příjemnou atmosférou, jakou nám ukázala už jednička - největším mínusem budiž tentokrát fakt, že linka s ultraslizkým slovenským záporákem vyzní do ztracena. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asi mám slabost pro bobule, české filmy, herecké představitele tohoto filmu, a proto takový počet hvězd kolik jsem dal. A moc nepiju víno ani jiné destiláty. Nakonec ani to pivo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

První Bobule z roku 2008 v režii Tomáše Bařiny jsou dodnes fajn českou letní komedií, která na poměry české filmové produkce 21. století opravdu funguje jako letní oddechová zábava s tím správně zvoleným obsazením, nádhernými záběry (nejen) moravského kraje a je v několika momentech skutečně vtipná. Má své chyby a nejde o tu nejvhodnější reprezentaci české filmové tvorby 21. století, přesto je ale pořád fajn a neurazí ani po letech. 2Bobule v režii Vlada Lenného byli o rok později bohužel velmi nedůstojné navázání, kterému zlomila vaz nejen podzápletka mafiánem Jirkou Krampolem a nájemnýma zabijákem Jirkou Kornem. Kouzlo slušné jedničky bylo pryč a především se opravdu nepodařilo přijít s námětem, který by byl tím funkčním navázáním a nepřinesl nic nového a byl vlastně jen horší variací jedničky. Od té doby ohledně třetího filmu nepadlo ani slovo, přece jen se ale nakonec s plány na realizaci 3Bobule šlo na povrch. Zrovna moc důvodu k radosti ale nebylo- Hlavní hvězdy, které se dožili natáčení se sice vrátili, režii si ale vzal na starost Martin Kopp, režisér příšernosti jménem Bajkeři. Zároveň byl ale napsáním scénáře pověřen krom scénáristy klasických televizních mýdlových oper Tomáše Vávry také Matěj Podzimek. Ten sice též stojí za scénářem k několika dílům Ulice, stejně tak ale spolupracoval na scénáři k televizním filmům Metanol a Dukla 61, tedy televizním filmům, které strčí do kapsy většiny filmové české tvorby 21. století. Naděje v navázání na spíše první díl tak žít mohli a potěší fakt, že se 3Bobule nakonec opravdu vrací ke kořenům a po 12 letech fungují jako solidní duchovní nástupce prvního dílu, který má sice opět své neduhy, přesto ale neurazí a přetaví vzpomínky na celou trilogii Bobule spíše v pozitivní. Ze začátku sice není úplně jasné, že se tvůrci série opravdu vrací ke kořenům a úvodních pár minut vzbudí nejisté pocity. Jakmile se navíc Langmajerova postava začne ptát Hádka na to co spolu kdysi zažili tak jsem pomalu začínal bát, že se tady koukáme v tom lepším horším případě na Trainspotting 2 a v tom výrazně horším případě Sněženky a machři po 25 letech. Tedy takové ty sequely ve kterých se kultovní hrdinové vracejí aby si zavzpomínali na stará dobrá léta a nakonec si řekli, že jsou přece jen staří. Stejně tak se musí na jednu stranu cenit, že mají postavy své vlastní vlastnosti převzaté z předchozích dílů, zároveň si ale někdo může začít říkat jestli by to přece jen nechtělo dát postávám něco nového. Jenže to se právě nakonec povede. Přes dekádu se na 3Bobule čekalo a zestárli tak herci tak logicky jejich postavy. Hlavní herecké trio má už starší děti a i když je Langmajerův charakter pořád infantilní lůzr, Hádkův charakter furt chlápek co vlastně neví co od života chce a charakter Vořískové/Rambové taková šedá eminence mezi nimi k vývoji tu přece jen dochází. Langmajerův charakter si začne uvědomovat, že je lůzr a že by možná měl přijít se změnou a Hádkův charakter možná přece jen nalézá své pravé ideální místo v životě, nejzajímavější charakterní arch tu ale nakonec má právě postava Terezy Voříškové/Rambové. Po smrti otce zdědila vinárnu ale musí se vyrovnat s tím, že na to pořád nemá a na reakce okolí. Voříšková/Ramba navíc dokáže skutečně hrát už pouhým obličejem a scény kdy v pozadí hrajou archivní nahrávky Vaška Postráneckého (které stihl před svou smrtí pro film natočit) dokonce fungují po jisté emoční stránce. Stejně tak se na 3Bobule musí ocenit fakt, že konečně někdo u nás dokázal sehnat sympatické a talentované dětské herce, kteří umějí hrát a navíc nejsou v ději přidané navíc. Trio Prokop Zach, Šimon Klacl a Anna Krejčířová jsou nakonec skutečně fajn a potěší to především díky tomu, že u nás na takovéto schopné dětské herce ve filmech zase tak skutečně zvyklí nejsme. Po scenáristické stránce jinak sice potěší, že se opravdu pracuje s tím, že uběhla nějaká doba a hlavní hrdinové ušli nějaký krok, zároveň se ale scénář neobejde bez lehkých WTF momentů, které jsou u takové české komedie bohužel klasikou. Přesto mají ale 3Bobule přece jen několik funkčních vtipných momentů a dokonce jsou schopné pro jednou nabídnout vtip o psím hovně, který je vtipný! To sice neospravedlňuje ty méně povedené fóry, 3Bobule ale rozhodně díkybohu nejsou českou komediální leukémií. S triem Langmajer, Hádek a Voříšková/Ramba+ dětskými herci se naštěstí skutečně dobře pracuje, bohužel se to ale dle mně nedá říct o ostatních charakterech. Vedlejší postavy filmu neurazí, ale takový Mirek Táborský je degradován na pouhou komickou figurku, což je u něj jistě škoda a Michal Isteník je fajn ale ve filmu je hrozně málo a je to škoda. Potěší ale třeba vtipné cameo Martina Hoffmana, trochu navíc pak ale působí zase cameo Karla Rodena. Jan Filip jinak jako kameraman dokáže zachytit několik vydařených záběrů na vinice a ve finále jsou z celé trilogie možná ty záběry skutečně nejlepší. A tím bych se pomalu dostal asi k té nejzásadnější otázce. Jsou 3Bobule nejlepším filmem trilogie? Není to sice dvakrát těžký úkol, přece jen mi to ale nedá a musím říct, že ano. 3Bobule mají chyby, scénář ve finále opravdu není zas tak komplikovaný jak by se dalo říct a krom hlavní dospělé trojice+hlavní dětské trojice se o vedlejších postavách nedá co říct, pořád je to ale fajn odpočinková komedie na které jsou řemeslné kvality vidět a skutečně dokáže bez větších očekávání uspokojit. A především se díkybohu nejedná o celovečerní product placement (po vzoru takového Dědictví 2) jak se dálo obávat. Naopak jsou 3Bobule skutečně důstojným návratem ke kořenům a ve finále skutečně fajn letní komedie. Trilogie Bobule se nezapíše do dějin jako jedna z nejpamětihodnějších filmových trilogií, přesto ale po ní zbudou minimálně dva slušní zástupci komediálního žánru, který má herce, šikovné řemeslníky a to správné víno na správném místě. A i v závěru se jedná o to správné zakončení. Dá se jen doufat, že nás 4Bobule nečekají, protože podobně funkční zakončení by podruhé dorazit nemuselo a mohlo by se jít spíše v neslavných cestách 2Bobule. 3Bobule by ale i po dalších zhlédnutích mohli obstát jako skutečně fajn komedie.... PS: Doprovodná píseň od Kryštofa je v rámci série jasné nejhorší a každým dílem se jde od pořád super Atentátu níž a níž...... () (méně) (více)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak začínám tuši proč si na Moravě myslí o Pražácích, že jsou to blbci. Když se tam točí tohle, tak se není čemu divit. Scénář připomínal nějakou dětskou pohádku o tom jak hodný nakonec zvítězil a lump zaplakal... Osobně ctím ten názor, že když je něco komedie, měl by se u toho člověk smát. Žel, nepodařilo se. Průlety nad Pálavou byly hezké, ale to už jsme viděli i v předchozích Bobulích. Tereza mi přišla nějaká vyfluslá, Langmajer byl tradičně toporný a jediný kdo hrál na pohodu byl Kryštof Hádek. Z hlasu pana Postráneckého bylo slyšet, že v přesýpacích hodinách jeho života je už pramálo zrnek písku. A co měla být ta Lumíra - prapočice PČR či co to bylo, to už jsem vůbec nepochopil. Hlavně, že nám jí ukázali nahou s kolťákem před zrcadlem a ta zuřivá líbačka na konci... Eh... Dávám za dva Pražské sklepmistry. * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nepřišlo tak hrozné, jak bych vzhledem k mé odvěké averzi k sequelům čekal, ale stejně tak ani nemohu říct, že bych z toho byl nějak nadšený. Myslím, že ten film měl možná někdy nakročeno k tomu být opravdu povedený, ale zůstalo někde na půl cesty. Ty líbivé letecké záběry moravské krajiny mi tam přišly veskrze zbytečné, postavy neschopných policistů mě tam vyloženě iritovaly (odporně protivné klišé české kinematografie), hned v úvodu mě poněkud otrávilo, že film to nijak neulehčuje lidem, kteří jedničku a dvojku neviděli, případně ji viděli už před dlouhou dobou, protože se nijak neobtěžuje s tím nějak děj starších filmů připomenout a rovnou hupsne do děje (asi se prostě předpokládalo, že to budou chtít vidět jen lidi, co jsou s oběma filmy obeznámeni, ale stejně mě tenhle přístup irituje, protože mezi dvojkou a trojkou uběhlo dlouhých 11 let; mimochodem nechápu, že každý film natočil jiný režisér), děj mi osobně přišel hodně předvídatelný a mnoho věcí jsem odtušil dopředu, ty repliky mrtvého Postráneckého na mě působily zvláštně a rozhodně si nemyslím, že by byl ten film díky nim o něco lepší, a celkově jsem moc nechápal, proč ten film vlastně vzniknul, pokud tou jedinou motivací nebyla prostě jen perverzní snaha vrátit se znovu k postavám z filmu, který si kdysi z nevím jakých důvodů získal jistou popularitu (v časech, kdy si Ramba ještě říkala Voříšková). Btw. přišlo mi, že si scénář dal hodně záležet na tom, aby se do filmu dostalo hodně z vinařské hantýrky (Ramba kupříkladu ve filmu o vínu neřekne, že je dobré, ale že je pěkné), ale stejně mi to tam přišlo tak nějak zbytečné, a pokud by přišla řeč na to, zda nějaký hraný film dává dobře nahlédnout do světa výroby vína, tak mě napadl výborný francouzský snímek Víno nás spojuje, který u nás kdysi bohužel profrčel kinosály bez většího zájmu. ()

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama