Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1919. Konec první světové války se stal začátkem bouřlivého období německých dějin a mladá studentka Dörte Helmová se právě zapsala na výmarskou uměleckou školu Bauhaus založenou architektem Walterem Gropiem. Pro konzervativní dceru z bohaté rodiny je atmosféra Bauhausu něco zcela nového, jako ostatně pro většinu společnosti, která byla zvyklá na umírněné linie, klasické náměty a sešněrované mravy. Bauhaus není ale jen výtvarná škola, učí své studenty nejen svobodně tvořit, ale především svobodně přemýšlet a stát se generací nové doby. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Dechman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi nevšedný pohľad na vznik moderného umenia v ťažkej dobe po prvej svetovej vojne obzvlášť v zruinovanom Nemecku. Potešilo prostredie, výprava i prepojenie 60 rokov, obsadenie hercov je excelentné! Toto proste zbožňujem a teším sa... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka. Aspoň tedy v tom, že celou první epizodu nedokážu vstřebat, že August Diehl Mladý Marx je August Diehl Walter Gropius. Mystérium absolutního přepodstatnění mě vede k výbušnému nápadu, že August Diehl by měl být obsazen do role strhujícího revolucionáře nové doby i dnes, in real. To bychom opravdu měli šanci změnit svět k lepšímu, dokonce možná k dobrému. Dívejte se na něho! Hodně se na něho dívejte! *** Pokud jde o všechno ostatní, nasávám atmosféru, kterou to nepochybně vyzařuje, ale mám i nějaké výhrady a pochybnosti. Uvidíme. *~ ()

Reklama

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvědavost! Opravdu zvědavost, jak se rodí ve studentské a učitelské "anarchii" něco úplně nového za jiným než tradičním účelem. Problém zapamatovat si jména postav. S tím, že v poválečném Německu se děly neuvěřitelne politické věci, jsem se už seznámil, ale Bauhaus bylo zatím pro mne jen symbolické jméno. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda zatím nabízí docela zmatek v některých postavách, hlavně z řad studentů, kteří se docela pletou. Problematika vývoje Německa je zatím nastíněna hlavně skrze (ne)financování nové umělecké školy a taky kontrast mladých studentů se staršími generacemi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku epizody (čas 2:11) sedí Stine Branderupová (Trine Dyrholm) v autě a pod kabátem má černé oblečení. Když ale vzápětí vejde do domu Waltera Gropia (August Diehl), má pod kabátem světlý rolák (čas 2:23). (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama