Reklama

Reklama

Bauhaus – Nová doba

(seriál)
  • Česko Bauhaus (festivalový název) (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bauhaus byl mnohem víc, než umělecká škola. V meziválečném Německu přinášel ideály nové doby – svobodu, odvahu a rovnoprávnost... Hvězdně obsazený výpravný historický seriál vznikl k loňskému 100. výročí vzniku Bauhausu. V hlavních rolích uvidíme vedle Anny Marie Mühe v roli Dörte Augusta Diehla jako legendárního architekta Waltera Gropia, vycházející hvězdu rakouského filmu Valerie Pachner nebo Trine Dyrholm, která nás uvede do děje jako redaktorka magazínu Vanity Fair. Bauhaus byl uveden na prestižním festivalu Canneseries, kde byl oceněn za nejlepší hudbu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele meda2016 k tomuto seriálu (2)

Bauhaus – Nová doba (2019) 

Očekávání, že bude mapovat tvůrčí směry, nápady a střety bylo nejdříve zklamáno ale později mnou přehodnoceno. O co méně je to příručka historie technologií a děl, o to víc dává pochopit, co může stát u zrodu umělce a tvorby. Jak různě vypadají výchozí okolnosti, jak vstupuje člověk a kolik poznání na konci najdeme. Nejvíc o lidech než dílech, ta, když ne okamžitě užitečná, mají inspirovat ale nebýt posledním cílem. ()

Po válce (2019) (E01) 

Zvědavost! Opravdu zvědavost, jak se rodí ve studentské a učitelské "anarchii" něco úplně nového za jiným než tradičním účelem. Problém zapamatovat si jména postav. S tím, že v poválečném Německu se děly neuvěřitelne politické věci, jsem se už seznámil, ale Bauhaus bylo zatím pro mne jen symbolické jméno. ()

Reklama

Reklama