Reklama

Reklama

Naši kluci


Soudit podle konce (E07)

(epizoda)
  • USA Chapter 7: Judging by its End

Obsahy(1)

Simon přesvědčil Avišaje vypovídat o průběhu Mohamedova únosu. Policie čelí časovému ultimátu a Simon musí dopadnout pachatele v řádu hodin, což je velice obtížná situace. Rozhodne se s Avišajem provést rekonstrukci událostí osudné noci a skrze ni odhalit podíl viny jednotlivých podezřelých na chlapcově smrti. Důležitým aspektem je otázka, zda pachatelé unesli chlapce se záměrem jej zabít. Avišaj trvá na tom, že je rozdíl v nahlížení událostí podle konce a bez ohledu na něj. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou slabších dílech přišla epizoda, u níž jsem mohl zvýšit hodnocení, přestože se v ní tvůrci dopustili celé řady chyb. Tou nejokatější byla záležitost s mobilem, kterou už přede mnou vypíchla JitkaCardova. I tak jsem se rozhodl pro čtyři kousky, protože jsem se u rekonstrukce nenudil. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má konstantní tempo a přitažlivost, nicméně v tomhle díle se mj. už hrubě projeví chyby, které mě náznakovitě rušily od počátku a znevěrohodňují kvalitu vyprávění... Při rekonstrukci, resp v probleskujících vzpomínkách, v jednu chvíli v autě zazní vyzvánění na telefonu oběti, načež z něj útočníci vyjmou baterku a oboje vyhodí z auta. V reálu jsme ale byli svědky toho, že matka volá synovi po únosu na mobil opakovaně, vytrvale, a pokaždé to dlouho vyzvání a nakonec hovor vždy spadne do schránky. Minimálně čtyřikrát si matka vyslechla hlasovou nahrávku svého syna, oznamující, že nemá nechávat vzkaz, protože si ho stejně neposlechne. Chyba je to přitom nezáměrná, na vrub scénáře. Stejně tak se ve scénáři nenamáhají vysvětlovat, odkud vyšetřovatelé v danou chvíli nepochopitelně berou obraz z kamer při sledování podezřelých a další nelogičnosti. Pravda ale je, že mi nevadí tyhle rozpory ponechat stranou, s vědomím, že by se to dalo nějak vyřešit, a soustředit se na podstatnější benefity tohoto počinu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama