Reklama

Reklama

Život Lizzie (Noomi Rapace) poznamenala životná tragédia, keď jej čerstvo narodená dcéra Rosie zahynula pri požiari nemocnice. Udalosť sa stala pred siedmimi rokmi, ale žena stále smúti. Žije sama so svojím synom Thomasom (Finn Little), ktorého vychováva striedavo s bývalým manželom Mikeom (Luke Evans). Na narodeninovej oslave kamaráta svojho syna uvidí Lolu (Annika Whiteley), malú sestru oslávenca. Lizzie je presvedčená, že Lola je jej stratená dcéra. Spriatelí sa s jej rodičmi a začne vyhľadávať spôsoby, ako byť s dievčaťom sama. Začne žiť ako v tranze, príde o zamestnanie a hrozí jej, že stratí aj syna. Nikto jej neverí, pretože sa po strate Rosie dlho liečila u psychiatra. Sú jej predpoklady iba výplodom jej fantázie alebo majú reálny základ? (TV Markíza)

(více)

Recenze (36)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Angel Of Mine" ma dostalo celkom nepripraveného. Myslím si, že dobrý thriller viem vždy oceniť, a tento austrálsko americký projekt fungoval veľmi dobre. Na úvod filmu som si neodpustil vtip na Yvonne Strahovski v súvislosti so seriálom "The Handmaid´s Tale", a nakoniec sa to ukázalo pravdivejšie, než som si vôbec myslel. Nebudem hovoriť o čo ide, aby som nedával spoilery. Každopádne, na konci som sa poriadne zasmial. Niekedy sa stanú zvláštne veci. Ak by som mal ohodnotiť jej výkon, tak rozhodne je veľmi silný a uveriteľný. A rovnako skvelá je aj Noomi Rapace, ktorej role tohto typu skutočne sedia. Veril som jej to vo všetkom. Myslím si, že záverečná scénka medzi oboma ženami je asi highlight celého filmu. Človek to celé sleduje, snaží sa jedno s druhým prepojiť a ako celok to nakoniec dojde do skutočne silného finále. Mňa to osobne skutočne dostalo a bolo v tom veľa emócií a veľa sily. Uznávam. Čo sa zvyšku filmu týka, rozhodne sú tu scénky, ktoré ma brali a fungovali. Ako napríklad časť na loďke, alebo balet. Dokonca aj časť, keď spadne Lola do bazénu je podľa mňa veľmi dobre vybudovaná a funguje. Kde film na mňa moc emócií nedáva sú scénky, kedy sa poustupne Lizzie likviduje celý život. A jej posadnutosť ju postupne úplne likviduje a berie jej všetko čo má. Na druhú stranu však potom dojdeme do skvelého finále, ktoré pôsobí absolútne zaslúžene a funguje. Myslím si, že film za pozornosť stojí. Má atmosféru, má v sebe dávku mystérie a rozhodne vie na konci poriadne dramaticky udrieť. Som rád, že som film videl a nemal by som problém sa k nemu ani vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Psycho dráma s dobrým výkonom Rapavej, kým teda nekričí ako bláznivá, to ma vždy na ženských vyrušuje. Ale inak jej mentálne nevyrovnané postavy idú. Napriek pomerne nudnému deju ona sama ťahá ten film tak, že tempo beží celkom dobre a ste zvedaví na záver. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalé drama, které působí, že je tak o půl hodiny delší. Naštěstí má působivou atmosféru a Noomu Rapace, depresivní matky umí. Závěr ve výsledku nijak překvapující není, jelikož k němu film celou dobu směřuje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Australské domácí drama jako adaptace románu není sice úspěch, ale také ne selhání. Některé nedostatky pramení už z předlohy. Je to takové stále bolestné. Švédská herečka Noomi Rapace předvádí ve své postavě vytrvalé zneklidnění. Scénář je mnohovrstevnatý a má překvapivé zvraty. Trochu ruší hloupé detaily. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pomalé a utahané tempo, hystericka Noomi Rapace, konec od určité chvíle dost předvídatelný a nic až tak extra to nebylo. Celkem zklamání, ale atmosféra tam od půlky trochu je, takže jsem se nenudil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tvůrci to vzali za špatný konec, protože se soustředili výhradně na umanutost hlavní hrdinky a ačkoliv mám Noomi Rapace docela rád, dívat se hodinu a půl na to, jak střídavě hysterčí a propadá šílenství fakt nemusím. Alespoň že Yvonne Strahovski je pořád krásná. Pokud by byl film víc detektivkou než neumělou psychologickou studií, mohlo to být o něčem jiném. Samotný konec byl předvídatelný, protože jinak to ani skončit nemohlo, ale když už nic, vzal alespoň trochu za srdce. Ale jinak spíš bída. 35% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....prevarený scenár....predvídateľné......(čitať obsah...) -ak by to bol výmysel-vyznelo by to ako o nejakej psychiatrickej pacientke....ak by to bola pravda - tak ...to sa čakalo...proste tak či onak smeruje to k tomu akoby happy endu-ale tá cesta je pekne nudná.....viackrát nepozerať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre niektorých možno prekvapenie, no podľa mňa to bolo od určitého momentu dosť predvídateľné. Možno je to len tou mojou prirodzenou podozrievavosťou (alebo tým, že som už videl zopár filmov s podobnou zápletkou), ale akosi by mi to inak nedávalo vôbec celé zmysel. Takže bola len otázka času, kedy sa tieto materské šachy rozhodnú náhlou rošádou - a potom prišiel samozrejme šach-mat. Ale odhliadnuc od toho to bolo vcelku fajn, a Naomi Rapace aspoň ako tak zaplátala nedostatky v scenári :) Mimochodom, TV film s podobnou témou - Taken Back: Finding Haley - bol podľa mňa minimálne o úroveň lepší (len škoda, že ten bol až príliš teatrálny). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Spíš psychologickej film s trochou mysteria.Většina starších a opravdovejch thrillerů na tohle téma zhruba po půlhoďce šlápne na plyn,a už to jede.tady se ale za zvuků ambientní nehudby neděje skoro nic.To co se stane v posledních dvaceti minutách sem tušil.Jinak je to kravina,a nechtěl bych vidět,jak řešili tuhle zapeklitou situaci.30%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Našťastie to neskončilo prvoplánovo a malo to aj dobre dramatické scény. Žiaľ, opäť otrepaný príbeh v tv prevedení. 1 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Bohužel se jedná o vykalkulovaný film , který je plný náhod a stupidit. Tak, že ženská přijde o děcko a světě div po x letech narazí na ženskou co má děcko ve stejném věku jako by měla ona (asi tam nikde jinde blonďaté holčičky v růžovým sukních nebyly) matka té holky byla v té samé nemocnici kde matka co přišla o to děcko a ten samý den (asi tam nebyly kamery dokonce i) . Většinu filmu matka té zemřelé stalkuje rodinu té živé a pak je cca 20 minut před koncem zvrat. 40 procent ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Poslední hvězdičku dávám kvůli tomu konci...až do poslední chvíle jsem totiž věřila tomu, že je vše jinak, takže mě to hodně překvapilo. Chvílemi se to trochu táhlo, ale závěr filmu a celková pointa to za mě zachránily. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Angel of Mine je neuvěřitelně tuctový thriller, který skutečně nenabízí pro danou zápletku absolutně nic nového, neotřelého, či osvěžujícího, a to nemluvě o závěrečné pointě, která vzhledem k celkovému vývoji nemohla dopadnout jinak, než dvěma, max třema způsoby, a tvůrci si samozřejmě vybrali ten jednoznačně nejnudnější, respektive hůř to už zazdít a diváka otrávit nemohli. On vůbec vývoj celé té podívané je jen kopií veškerých možných klišé a postupů, vybrakovaných z mnoha jiných, tématicky podobných filmů, s minimem záživných scén, bez jakékoliv gradace, či napětí, opomenout pak samozřejmě nemohu ani nefunkčnost emocí, které tu měli sehrát poměrně zásadní roli, a atmosféra, ani jakákoliv tvůrčí stylovost, zde nebyli též nabídnuty. Noomi Rapace, kvůli které jsem dal této podívané vůbec šanci, tu pak zahrála sice přesvědčivě, nicméně ta její ústřední postava mě od prvních minut neskutečně iritovala, a bohužel se to nezměnilo až do konce filmu, a co se pak ostatních postav a jejich hereckých představitelů týče, tak ani nikdo z nich na sebe nedokázal upoutat nějakou větší pozornost. V tomto případě se zkrátka jedná o takovou neoriginální jednohubku na jedno použití, která sice čas u ní strávený neznechutí, zároveň ho ale nikterak ani neobohatí. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Další film ze škatulky "nebylo mi příjemný to sledovat, ale nemohl jsem se odtrhnout" :-) Bylo mi trapně a stydno za Lizzie, ačkoliv jsem jí měl zřejmě litovat. Ale ten průběh toho, jak se chovala k synovi a jak nevybíravě a bez skrupulí pronásledovala svou domnělou zesnulou dceru, byl tak dobře udělanej, že ačkoliv se mi u toho kroutily prsty u nohou, musel jsem se dozvědět pravdu, stejně jako ona. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace paradna herecka fakt neviem ci ona ma niaky zly film dost to bolo napinave neviem preco ale hned som jej od zaciatku veril ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller matky truchliacej nad stratou novonarodenej dcéry. Nejaké to puto asi naozaj existuje, veril som v záver filmu ktorý sa nakoniec aj takto skončil. Nenadchne ale pozrieť sa to určite dá, odporúčam. 60% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho zvratu v zavere, bol by to typicky dej mnozstva podobnych, ak nie rovnakych thrilerov s mama/dieta traumou. Sem-tam otravne, napriek tomu, ze Noomi od "Men som hattar kvinnor" oblubujem. Evans tiez v pohode a detski predstavitelia nerusia. Avsak za mna maximalne slabsi priemer. V zavere si divak aspon trochu z tej frustracie oddychne. Potesila i bloncka Yvonne z Dextera. ;) ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát viděné téma mladé ženy, která truchlí nad tragickou smrtí své dcery. Mateřské instinkty jsou však silnější, než léky na uklidnění a ta žena, stále do krajnosti rozčilená, doufá, že její dcera stále žije a taková naděje je silnější, než léky předepsané psychiatrem. Ve svém doufání opomíjí lásku ke svému zbylému synovi, který je z toho do krajnosti rozčilený také. Další do krajnosti rozčilení lidé jsou: Její manžel, matka, otec, moje přítelkyně, já, psychyatr, jehož léky nezabírají a jeden arab, kterému s ní po schůzce na slepo nevyšel pohlavní styk, což mi bylo úplně jedno, protože já ho do toho nenutil. Nejedná se o žádný spoiler, poněvadž to tam dali tvůrci podle mě jen tak pro zajímavost, aby bylo jasno. Od té chvíle se mi to začalo ještě víc mlžit. Ale vydržel jsem dalších 40 minut a mlha se začala rozestupovat. Posledních 20 minut bylo nádherně srozumitelných a být matka, tak jim rozumím ještě víc. ()

Reklama

Reklama