Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prezidentem navržený kandidát na post ministra zahraničí Robert A. Leffingwell (Henry Fonda) musí nejprve obstát při vyšetřování vedeném senátní komisí. Místo objektivního posouzení jeho způsobilosti pro úřad státního sekretáře však pomalu vyplouvá na povrch všechna špína nejvyšší americké politiky a je už jenom otázkou času, kdo první draze zaplatí za svou někdejší minulost. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb další z filmů, kde jsem se neoprávněně těšil na Sinatru. Hned úvodní titulky však prozradily, že tu bude vystupovat jen "hlas Franka Sinatry". Čekal jsem čekal, a on si jen zazpíval jednu písničku (ve filmu je z ní ještě navíc jen zlomek) v klubu 602.___ Obecně nemám příliš rád tyhle filmy z vysoké politiky a Advise and Consent to bohužel spíš potvrdil. Při stopáži 142 minut prostě diváka neupoutá dostatečně, navíc v angličtině při té spoustě neznámých jmen se zpročátku silně ztrácíte. Rada: Zvládněte prvních třicet minut a nenechte se odradit, že nevíte, kdo je kdo. Pak se film slušně rozjede. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFFKV. Nečekala jsem, že mě bude film o politice, dokonce takto dlouhý, natolik bavit. Mistrovsky natočeno, skoro detektivka. Psychologie postav, vtipné či chytré dialogy i monology, lidská dramata, pěkná kamera i hudba. A samozřejmě má oblíbená černobílá 60. léta, tentokrát v USA, kde už se schylovalo k většímu zásahu ve Vietnamu, což bylo na dění ve filmovém senátu znát i bez toho, aby se probíral konkrétně. Na začátku trochu pomalejší, potom to stojí za to. Opět jsem si potvrdila, že bych politiku nikdy nemohla dělat. Samé překrucování pravdy, podrazy od kariéristů, až příliš mnoho kompromisů. Ale stejně bych 20 min. ubrala :-) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Autor Allen Dury přenesl do knihy své zkušenosti reportéra ze Senátu a odkazuje na kauzy, které znala celá Amerika (třeba tuto). A výsledek stojí za to. Kostlivce ve skříni postavy hrané Henry Fondou má i dnes mnoho politiků EU, ale Evropa na to není tak háklivá. Asi si seženu další díly knihy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konverzační politický thriller o tom, kterak špinavá může být hra a její účastníci na nejvyšších americkych úřadech a vládě, když jim jde o schválení vybraného kandidáta na ministra zahraničí..! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Prvá mainstreamová snímka natočená po Druhej svetovej vojne, ktorá ukázala gay bar. (ČSFD)
  • Film existuje aj v počítačom kolorovanej verzii. (Svadbos)
  • Gene Tierney (Dolly Harrison) sa v roku 1955 kvôli osobným a psychickým problémom takmer na sedem rokov stiahla z hereckého života, aby sa mohla liečiť (trpela bipolárnou afektívnou poruchou). Jej herecký comeback prišiel až s týmto filmom. (ČSFD)

Reklama

Reklama