Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prezidentem navržený kandidát na post ministra zahraničí Robert A. Leffingwell (Henry Fonda) musí nejprve obstát při vyšetřování vedeném senátní komisí. Místo objektivního posouzení jeho způsobilosti pro úřad státního sekretáře však pomalu vyplouvá na povrch všechna špína nejvyšší americké politiky a je už jenom otázkou času, kdo první draze zaplatí za svou někdejší minulost. (dopitak)

(více)

Recenze (10)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb další z filmů, kde jsem se neoprávněně těšil na Sinatru. Hned úvodní titulky však prozradily, že tu bude vystupovat jen "hlas Franka Sinatry". Čekal jsem čekal, a on si jen zazpíval jednu písničku (ve filmu je z ní ještě navíc jen zlomek) v klubu 602.___ Obecně nemám příliš rád tyhle filmy z vysoké politiky a Advise and Consent to bohužel spíš potvrdil. Při stopáži 142 minut prostě diváka neupoutá dostatečně, navíc v angličtině při té spoustě neznámých jmen se zpročátku silně ztrácíte. Rada: Zvládněte prvních třicet minut a nenechte se odradit, že nevíte, kdo je kdo. Pak se film slušně rozjede. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konverzační politický thriller o tom, kterak špinavá může být hra a její účastníci na nejvyšších americkych úřadech a vládě, když jim jde o schválení vybraného kandidáta na ministra zahraničí..! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nadšenci politiky, alebo aspoň tí, ktorí sa o ňu zaujímajú, si prídu na svoje. Konverzačná politická dráma s brilantnými dialógmi rozkrýva politický svet, ktorý je obyčajným ľuďom nedostupný. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFFKV. Nečekala jsem, že mě bude film o politice, dokonce takto dlouhý, natolik bavit. Mistrovsky natočeno, skoro detektivka. Psychologie postav, vtipné či chytré dialogy i monology, lidská dramata, pěkná kamera i hudba. A samozřejmě má oblíbená černobílá 60. léta, tentokrát v USA, kde už se schylovalo k většímu zásahu ve Vietnamu, což bylo na dění ve filmovém senátu znát i bez toho, aby se probíral konkrétně. Na začátku trochu pomalejší, potom to stojí za to. Opět jsem si potvrdila, že bych politiku nikdy nemohla dělat. Samé překrucování pravdy, podrazy od kariéristů, až příliš mnoho kompromisů. Ale stejně bych 20 min. ubrala :-) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Autor Allen Dury přenesl do knihy své zkušenosti reportéra ze Senátu a odkazuje na kauzy, které znala celá Amerika (třeba tuto). A výsledek stojí za to. Kostlivce ve skříni postavy hrané Henry Fondou má i dnes mnoho politiků EU, ale Evropa na to není tak háklivá. Asi si seženu další díly knihy. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Svělé politické drama o snaze umírajícího prezidenta prosadit svého ministra zahraničí, o němž se vedou debaty v senátu. Někteří na zaněj bojují, jiní se ho snaží zdiskreditovat - to vše dřív, než se o něm bude v senátu hlasovat. Je to dobře napsané, ačkoliv ze začátku může být obtížné se mezi všemi těmi postavami zorientovat. I když se ze zprvu budete ztrácet ve jménech, tvařích a funkcích, tak to podstatné je vedeno dobře a časem si to sedne. Já u toho měl navíc otevřen profil na imdb, kde je u castingu filmu psáno koho herci hrají. Řekl bych, že primární kvalitou tohoto filmu je (krom tradičně velmi působivého hereckého výkonu Charlese Laughtona) vhled do toho, jak funguje vysoká politika - a to jak v její špíně tak i ušlechtilosti. Není to polopatické, naivní a končí to poměrně překvapivě. Ocenil bych, kdyby film byl ještě delší a byla nám tak více nastíněna geopolitická situace a podrobnější kontext prezidentem prosazované zahraniční politiky, kterou by měl prasazovat i jím jmenovaný potencionální ministr zahraničí. Dramaticky by lépe fungovalo, kdybychom byly více zainteresování do toho, jestli jmenovaný bude zvolen a abychom takto zainteresovaní byli, museli bychom více chápat, proč je to důležité a měli větší představu o tom, jak by se tamní politická situace řešila, pokud by on byl zvolen - případně co by mohlo hrozit, kdyby se na jeho místo dostal někdo méně uměřený. Vyprávění příběhu však není příliš zaměřeno na tohoto potencionálního ministra zahraničí (ačkoliv ho hraje Henry Fonda) ani na umírajícího prezidenta. Pozornost se soustředí spíše na ty, kdo za onoho potencionálního ministra zahraničí bojuje a kdo bojuje proti němu. Jde prostě o politický souboj uvnitř senátu, což minimálně pro mě bylo furt dost zajímavé, ale nepříliš napínavé, což je důsledkem nedostatečného scénáristického prokreslení sázek (stakes). Já se sice nenudil, ale myslím, že dramata (o to víc politické thrillery) by měla být napínavá. ___Podobné filmy: Lincoln, Selhání Vyloučeno a jeho satirické dvojče - Dr. Divnoláska a nepolitický Svědek Obžaloby. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Dlhá ale struhujúca dráma. Herecké obsadenie je výborné s efektívnymi výkonmi Lewa Ayresa a Franchota Toneho vedľa výborných Charlesom Laughtonom (jeho posledný film) a George Grizzardom. ()

Reklama

Reklama