Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (1)

Velké sedlo (1986) 

Seriál, který kdysi byl hojně parodován. Svoje kvality má, ale mohl být lépe natočený. Kamera, respektive obraz je dost nekvalitní i na dobu svého vzniku a totéž platí třeba o zvuku. Někdy děj zbytečně brzdily například ukázky z práce potápěčů při zabezpečování přehrady. Charaktery postav jsou vykresleny obstojně, to Dietl uměl a také je to adekvátně zahráno. Jména jako Palyza a Sikyta vešla nesmazatelně do (seriálových) dějin. 60% ()

Reklama

Reklama