Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (2)

Velké sedlo (1986) 

Telenovela na pozadí provozu přehrady (Kružberk), kde příběhy jednotlivých postav ukazují různé typy lidí v partnerském soužití, na svou dobu plnou nevěry a nabouraných vztahů. Ale hrázný Palyza je (jistě nejen) pro mě dodnes hrdinou, ať již pro svou lásku k přírodě, umění vycházet s lidmi, zásadovostí (vůči vypočítavému náměstkovi i ženě), skromností a šikovností. Mnozí lidé dnes koukají na seriál s nostalgií, neboť zachycuje ještě místa, dnes již pod vodou přehrady Slezská Harta, jež je v seiálu teprv budována. Seriál vznikl proto, že v té doby potřebovala průmyslová Ostrava další vodu, čili tvůrci zobrazili potřebu přehrad a života kolem nich. Vždy se rád podívám, nejen proto, že tam chytají ryby :-) ()

Útěk (1986) (E01) 

Spotřeba vody 400 l na osobu a den, protože lidé nechávají protékat WC nebo chladí pivo proudem vody v umyvadle. Tu chce hrázný srazit na 200 l za den. A dnes? ()

Reklama

Reklama