Reklama

Reklama

Připoutejte se, letíme nad Atlantidou

(seriál)
  • Západní Německo Unterwegs nach Atlantis
všechny plakáty

Epizody(13)

Obsahy(1)

Rhon (Josef Horáček), 12letý chlapec z roku 3000, je synem vědce, který se podílel na vývoji strojů času. Jeho strýc Dr. Graf (Benno Sterzenbach) je Akademií věd obviněn z porušení základního zákona o cestování časem, konkrétně nikdy neměnit minulost. Z tohoto důvodu se Rhon vydává na cestu do minulosti, aby na svého strýce dohlédl. Mimo jiné se objevují v Praze na dvoře císaře Rudolfa. (sator)

(více)

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi seriál možná ve své době mohl zaujmout především dětské diváky, dneska už působí spíše úsměvně. Je v něm především spousta nelogických zápletek a dialogů, které neousvisí ani tak se žánrem jako prostě se základním lidským uvažováním. S trikama si tvůrci práci moc nedali, obdobně zvuk. O pár let mladší Návštěvníci je o několik řádů vyšší level. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu s cestovaním v čase som mal iné očakávania, a to napriek tomu, že ide predovšetkým o čisto rodinnú záležitosť. Cestuje sa iba do minulosti, a väčšinou do dôb, ktoré nie sú príliš zaujímavé - doba Mozarta, doba Rudolfa II., doba ľadová. Všetko ide veľmi jednoducho, dráma je minimálna, dejové skratky značné. Nedá sa oprieť ani o hercov, pretože ide vskutku o nie príliš sympatické osadenstvo, výkony ktorých sú viacmenej toporné, vrátane aj u nás známeho a predabovaného Tomáša Hollého. Navyše zápletka o hľadaní Atlantídy končí divne a nezaujímavo. Určitú dobrodružnosť to síce má, napriek tomu často nudí. Spracovanie a výprava sú slabučké, porovnateľné s našimi inscenáciami. O trikoch sa radšej ani nebavme. Nelogizmov je tak značné množstvo, že by zbytočné sa rozpisovať. Spomeniem aspoň ten, že hoc sa párkrát v seriáli spomenie, že sa v žiadnom prípade nesmie zasahovať do minulosti a ovplyvňovať ju, postavy to porušujú neprestajne. Keď to porovnám s austrálskymi rodinnými sci-fi seriálmi tej doby, tak je to neporovnateľné, aj čo sa týka pútavosti, aj spracovaním. ()

Reklama

Reklama