Reklama

Reklama

1BR

  • angličtina 1BR: The Apartment
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky sa Sarah (Nicole Brydon Bloom) presťahuje do Los Angeles, pretože už nevydrží žiť s otcom, ktorý jej matku podvádzal. Pošťastí sa jej nájsť komunitu s príjemnými susedmi a jediným problémom sa zdajú byť podivné zvuky, kvôli ktorým v noci nedokáže spať. Všetko sa mení vo chvíli, keď niekto z jej susedov zistí, že si napriek zákazu Sarah so sebou priniesla svojho domáceho miláčika. (Marceloo)

(více)

Recenze (79)

POMO 

všechny recenze uživatele

Malá, ale ucházející sektařská trhillerovka se solidní klaustrofobickou i paranoidní atmosférou bezmoci. Přece jenom tedy existují i horší společenství vlastníků, než s jakými mám zkušenosti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Do tohoto snímku jsem šel tak nějak bez jakéhokoli očekávání a i bez rámcové znalosti jeho námětu, a najednou jsem se překvapeně přistihl, že mě to vlastně celkem dost baví. Jasně, kdybych si mohl vybrat, tak bych tenhle souboj individualismu a přehroceného komunitarismu radši viděl zpracovaný filmařem, který to vezme trochu víc seriózně a uvěřitelněji, ale i tahle jednoduchá béčková variace mě vcelku uspokojila. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Ani nevím, co bych udělal, kdybych se dostal do takové situace. Každopádně bych vraždil, vraždil a vraždil! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je milé překvapení, které plulo pod radarem. Sympatická mladá hrdinka odjede do LA začít nový život. Najde si práci i nové bydlení v bytovém komplexu, avšak její noví sousedé nejsou ti, za které se vydávají. Film spíš než hororem je hutným psychologickým dramatem ve stylu Wicker man či Midsommar a spíš než konkurent je jejich bratříček, ale vůbec mi to nevadí, protože podobně laděné filmy můžu a zdejší komunita má zajímavě stanovené pravidla. Hlavní hrdinka je velmi sympatická a některé momenty jsou nejen napínavé, ale i velmi mrazivé a ve finále dojde i na trochu krve, takže jsem překvapen. Bavilo mě to. Naprosto ideální jednohubka. Film se hodně bude líbit ženám. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku skvelé a ku koncu to nebolo márne. Lenže v strede sa „niečo“ stane a od hororu sa to začne prikláňať skôr k takému tomu typu hororov, ktoré sa nám snažia niečo povedať, ale jednak to príliš nefunguje a jednak sa vytráca hororovosť a prichádza iný žáner, po akom príliš netúžite. Chcieť niečo povedať nemusí nutne byť mínusom, ako ostatne podľa mňa v praxi parádne dokazujú hororové pecky Jordana Peelea. V prípade filmu BR1 ma to ale každopádne dosť otravovalo a s pribúdajúcimi minútami výrazným spôsobom klesal môj stupeň bavenia sa. A nepomohla ani sympatická hrdinka a pár nepríjemných scén k tomu. Škoda, ak by to bolo trochu inak vystavané a podané (a proste viac hororové), v pohode by som to radil medzi 20 najlepších hororov roka. Takto neviem. Fakt neviem. Každopádne som určite za to, aby sa robilo oveľa viac činžiakových hororov, lebo je to výborný nápad a pre horor fantastické a vďačné prostredie. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo hloubku, pyčo !! Kdo ještě nemá úplně vymletej mozek si nemohl nevšimnout jasné podobnosti se současnou situací v ČR kdy národu (hlavní hrdince) je tak totálně gumována hlava a tak neskutečně dáváno přes píču všemi možnými způsoby od Babiše a zblitku vlády (vůdce a sousedi), až si nakonec lidé (hrdinka) myslí, že vše je opravdu pro jejich dobro a to, že jim někdo diktuje každý krok v životě a nedovolí jim mít se dobře, je vlastně v pořádku. Rozdíl mezi ČR a hrdinkou je ten, že hrdinka nakonec procitla a udělala to, co by měl udělat národ. Ale mně je to u prdele, já naštěstí oVčan ČR nejsem, jen mě ta shoda praštila do mojich šikmých očí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojej matky sa Sarah (Nicole Brydon Bloom) presťahuje do Los Angeles, pretože už nevydrží žiť s otcom, ktorý jej matku podvádzal. Pošťastí sa jej nájsť komunitu s príjemnými susedmi a jediným problémom sa zdajú byť podivné zvuky, kvôli ktorým v noci nedokáže spať. Všetko sa mení vo chvíli, keď niekto z jej susedov zistí, že si napriek zákazu Sarah so sebou priniesla svojho domáceho miláčika. - Pozeratelný hororový thriller s velmi príjemnou hlavnou hrdinkou, ktorá sa nasťahuje do komunity, ktorá je len zdanlivo prívetivá a má s ňou nepríjemné plány. Už od začiatku je jasné, že keď má za susedku Naomi Grossman, tak nedopadne dobre. Krvi tu vela nie je a film hrá skôr na psychiku, ale prinesie viacero nečakaných prekvapení. Nepopieram, že po dopozeraní mám pocit, že som tento námet videl stokrát, ale vďaka už spomínanej hlavnej hrdinke sa mi na to pozeralo dobre, takže odporúčam. + herečka z American Horror Story a Fear, Inc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bytný tvůj tě uzdraví! Nezáživnou expozici zakončenou mňoukajícím krocanem a Ježíšovým oblíbeným typem kotvení, vystřídalo psychologicky mělké a napětí prosté pojednání o pocitech a potřebách členů jedné bytové sekty. Když jsem při něm po dvacáté šesté uslyšel slovo „komunita“, chtěl jsem hodit do obrazovky vázu. No a pak přijde pár minutové finále, při kterém se nacáká trocha krve a bez skrupulí ukradne závěr The Invitation od Karyn Kusama. Asi aby si člověk v rámci srovnání uvědomil, jaké neatmosférické a beztvaré dílo ze sebe pan Marmor vytesal.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Sympatická a moc pěkná herečka v hlavní roli a zajímavá myšlenka jakési sekty s překvapivým koncem příběhu. Hodnotím velice kladně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lacnejšia vykrádačka minuloročného Slnovratu, ktorá ani z ďaleka nedokáže tak emocionálne zasiahnuť, príbehovo zaujať, či okamihovo šokovať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne pripomenie nedávny Slnovrat, ale tento našťastie nie je tak provakatívny a nedráždi diváka zvrátenými sexuálnymi scénami. Film slušne odsýpa, príjemne sa na neho pozerá, len sa netreba priveľa vypytovať a rýpať sa v deji. Prečo neušla oknom? Kto platí nájom za jej byt? Z čoho si platí stravu?...Mladá hlavná predstaviteľka určite ako jediná odviedla 100% robotu, dúfam, že o nej ešte budeme počuť. Spája sa v nej prirodzená krása i talent, čo ju predurčuje stať sa hviezdou. Problém vidím v minutáži. 90 minút je na jednohubku tak akurát, ale keď to myslím vážne, tak sa s tým dalo vyhrať a to hlavne zo snahou utiecť a hľadaním rôznych možností ako to urobiť. 60%. Nicole Brydon bloom 100% a jediný dôvod prečo film vidieť. Nechápem prečo je v kolónke "hrají" až ôsma v poradí, keď hrá hlavnú rolu... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těžce předvídatelný televizní thriller, kterému v diváckém světle mých posledních hororových zářezů nemohu udělit víc než lehce podprůměrné hodnocení... Plno potenciálně velmi slibných scén tu končí bez špetky napětí, a herci mě taky zrovna nepřesvědčili. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepěkný a velmi znepokojující pohled do zákulisí jednoho bytového komplexu. Nebudu případně nic moc dále prozrazovat. Tyhle na první pohled zase ne moc průhledné hry kočky s myší mám velmi rád. Invitation kdysi v mém případě bodovalo ještě více, ale tady je zase možná ještě lépe zachycena destrukce člověka a jeho individuality. O horor se sice nejedná, spíše o temný thriller. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak objevné drama o sektě s příšerným vizuálem. Sarah se chce osamostatnit, a tak přijede do Los Angeles, najde si úřednickou práci a po velmi krátké době se stěhuje z motelu do vlastního bytu. To ovšem netuší, že všichni ti milí usměvaví sousedé jsou členy pošahané sekty a že její roztomilý spolusoused skrývá pod maskou zcela jinou tvář. Horor ne, i když dojde na pár hřebíků, bodec i pistoli, thriller tak trochu, hlavně v posledních deseti minutách. Bloomová je sympatická, komuna slizká, závěr otevřený. Na jedno podívání dobré, jinak ale žádná bomba. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nepovedená adaptace do komunity. Tak tenhle snímek se zrovna nemůže pyšnit zrovna originálním námětem. Ale i přesto mě ze začátku celkem zaujal. Ale zhruba od půlky mu začíná docházet dech a to se nespraví až do konce. Navíc samotnej konec mi přišel takovej nemastnej, neslanej a tak nějak odfláklej. Mě osobně ani moc nesedla hlavní představitelka Nicole Brydon Bloom ( ale to je můj problém ). Za mě celkem zklamání. Čekal jsem něco víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ radi vidíte v žánrových, predovšetkým teda v hororových, príbehoch viac než tí, ktorí hodnotia v prvom rade štylistickú stránku veci, 1BR je presne pre vás. Dá sa totiž rôznymi spôsobmi interpretovať, čo mu dodáva poriadne body navyše. Ako triler je relatívne napínavý, logiky až tak veľa nedáva a vizuál nepatrí k tým najvydarenejším. Ale ako synekdocha fungovania nášho sveta vo všeobecnosti funguje výborne, pričom za ten svet si môžete dosadiť všeličo. Vlastnú krajinu, špecifický politický systém, či explicitne podaný svet plný osamelých a vyprázdnených žijúcich tiel, ale bez života. No a samotný záver posúva ako celý príbeh, tak celú myšlienku, ešte do vyššej roviny. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo až tak zlé, ale prvních 20 minut mi byl film těžce nesympatický, no od doby, kdy skončil kocour v troubě, jsem zpozorněl. Každopádně, o Horor se moc nejedná, scénář je dost debilní, nikdo nechtěl na svobodu a raději bude sledován velkým bratrem, postavy nezajímavé, finále moc uspěchané a dost nepravděpodobné, že by se tak mohlo stát. Na jedno zhlédnutí ale asi fájn. (69. hodnocení) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sarah svítí světélko na konci tunelu. Film líčí fascinují náhled do utopické komunity a příběhem o přežití, který jste určitě už mnohokrát viděli (typ "žena v nesnázích"). Podivné zvuky v noci a sousedé, které ženu násilně asimilují do své komunity. Možná je to návod jak zapojit do vymírající evropské kultury přistěhované arabské obyvatelstvo. Toto líčení psychologické indoktrinace je také obecné ponoření do mučení. Scénář a režie jsou celkem dobré.Hodnocení vidím přesně mezi dvěma a třema hvězdama na těch 54% co dala většina, tak tedy dám tři no. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda za docela koukatelnou hérečku, jinak je to klišé na klišé, s expozicí zvíci 30 minut!, což je třetina stopáže, a s nijakým závěrem - vlastně jsme se nic nedozvěděli, nic se nevyřešilo. A koukat jenom na praktiky podivné komunity - sekty, to jednoho spíše unaví, když z toho jinak nic nemá. Čekám, že tvůrci doufají ve slušný úspěch, jenž by jim ve stylu Kostek a Saw umožnil několik dalších filmů předpokládané série, protože jinak jiný význam ten film nemá. Btw, a z čeho ta komunita žila a kde brala jídlo na grilovačky? A kde tam chodili na záchod? ()

Reklama

Reklama