Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opustit vše známé a vydat se na dlouhé putování s nejistým koncem je těžké, zvlášť když jste králík. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Safir 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál, který mě okamžitě zaujal a všech 39 dílů jsem zkouknul za pár dní, s přáním aby jich bylo aspoň dvakrát tolik. Seriál jsem viděl jak v s českým, tak s anglickým dabingem a musím říct, že český mi připadal mnohem lepší - víc se hodil na postavy. Hodnotil bych tak 85%, ale seriál je tu tak podhodnocen, že musím dát 5* - hodnocení na IMDb je mnohem blíž tomu co si tento seriál zaslouží. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jelikož knižní podobu si jen velmi matně vybavuji z dětství (v létě 1991 nám ji vedoucí četli na táboře), nemohu porovnávat, do jaké míry se seriál podobá knižní předloze. Z knihy si pouze pamatuji jména králíků jako Lískáč, Pětík, Hlavoun, Důlek, Pampeliška, Rezekvítek, Řešetlák, Ostružník a Cesmína, v seriálu se všichni jmenují úplně jinak, což dost mate. Dále mám pocit, že v knize se nevyskytovala myš. Seriálu se nadá upřít poutavost, povedená animace i vydařený český dabing, určitě stojí za shlédnutí. Dávám lepší průměr 3 * a 60%. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Ujíždí na tom můj desetiletý syn, nějak jsem nepochopila, čím to je. Mně to přijde jako takový ten klasický animovaný seriál, který běží o víkendu ráno, když všichni dospělí dospávají po pracovním týdnu. A pak mám pocit, že u příznivců je to jakási až kultovní záležitost, jejíž jedinečnost je mi skryta. Tak nevím. Mluvící králíci, armády králíků, kuje a pikle, na to už jsem asi stará. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla, původní film jsem bohužel také neviděla, ale tenhle seriál mě po několika málo dílech skutečně nadchnul... Je to sice seriál pro děti, ale ve finále tak vůbec nepůsobí. Chybí tu totiž jak typická dětská naivita, tak typicky jednoduché charaktery hlavních (především pak kladných) postav. Navíc je tu spousta soubojů a dalších krutostí z našeho reálného světa, které dodávají této (ne)pohádce další rozměr. "Daleká cesta za domovem" je fascinující příběh o (ne)typickém králičím životě, kteří se musí vypořádat nejen s lidmi, kteří děsivou rychlostí ničí jejich svět, ale také s krutými jedinci svého vlastního druhu... Úžasná záležitost!!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

knihu jsem zatím nečetl, ale seriál mě docela chytil, všechny postavy mě bavily a ocenil jsem i český dabing, kde pro mě exceloval hlavně Jiří Trojan. Sice jsem koukal jako menší dítko, ale klidně se při opakování podívám znovu, atmosféra je fakt dosti specifická, i přes svou "dětskost" ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Watership Down“ od amerického spisovatele Richarda Adamse. (R´Hell)
  • Úvodní píseň "Bright Eyes", kterou nazpíval zpěvák Art Garfunkel v roce 1978, se o rok později stala nejprodávánějším singlem. (Safir)

Reklama

Reklama