Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jak už prozrazuje název, čeká vás tajuplné vyprávění plné záhadných bytostí, nebezpečných tvorů, zlých démonů, kouzelníků a strašlivých nebezpečí – skutečných i domnělých. Jak vlastně všechno začalo? Pan Kladivo, podivín, žijící v opuštěném domku u železniční trati, je jednoho dne napaden rozběsněnými psy a zle pokousán. Dvě dvanáctileté děti, Honza a Klára, mu nabídnou pomoc a nejnutnější ošetření. Když se druhý den jdou přesvědčit, jak se poraněnému daří, zjistí, že domek je prázdný, s vyvrácenými dveřmi. Uvnitř naleznou podivný deník… Ze zápisků vyplývá, že Kladivo si je jistý, že ho ohrožují zlí duchové. Tvrdí, že navenek vypadají jako lidé, ale jsou to bytosti z jiného světa – vlkodlaci, čarodějnice, vodníci a jiné zlé mocnosti. V deníku jsou uvedena dokonce jména, adresy a profese některých z těchto duchů. Ačkoli celá věc působí jako výplod nemocného mozku, začne se Klára s Honzou o duchy zajímat. Zpočátku vše vypadá jako žert, ale postupně se v okolí obou dětí začnou dít věci nahánějící hrůzu. Krásná lékárnice Durmanová, kterou Kladivo ve svém deníku označuje za čarodějnici provozující černou magii, připraví pro Klářina spolužáka lék, po kterém se jeho stav prudce zhorší, a navíc jejím kouzlům podlehne i pan Veselý, Klářin tatínek. Pan Vodák, kterého děti tajně pozorují, vypadá jako obyčejný rybář, ale Kladivův deník tvrdí, že je to vodník. A co takhle učitel Wolf? Jak se ukáže, neučí jen biologii, ale stará se také o vlky v zoologické zahradě a někdy se chová jako vlkodlak. Laskavá paní Dvanáctá se podivnou náhodou v poledne vyskytuje právě tam, kde se při nákupu rodičům ztratí dítě, a ukáže se, že je poslední, kdo malou holčičku viděl. Věc je natolik podezřelá, že ji vyšetřuje policie a Klára s Honzou musí jako svědci k výslechu, kde ženu obviní z toho, že je polednice. Není divu, že Honzovi rodiče se o svého syna strachují. Podivné události se vrší a Klára s Honzou přestávají věřit, že jsou to pouhé náhody. Jdou po stopě záhad, dostanou se do nejrůznějších napínavých situací, pátrání je zavede i do knihovny ke studiu starobylých spisů, kde jim lexikon magických kouzel mnohé objasní. Chtějí za každou cenu odhalit pravdu. Zatím ještě netuší, jak je jejich počínání nebezpečné. Z počáteční zábavy se brzy stane hra o život. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako malej capart, to mi tehdá bylo jedenáct let, když to premiérově běželo na jedničce, jsem to neskutečně žral. No a uběhlo několik let, a já na to s radostí stále vzpomínám, a to se mi u málokerého českého seriálu stane. Měl jsem ho rád a i když potenciál byl hodně nevyužitý já si seriál užíval, miloval ho, a abych pravdu řekl, nevím, na který jiný seriál z českých luhů a hájů bych právě vzpomínal, nebýt tohoto. Možná by to nebyl ani jeden. (6/10) ()

May 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle neni prumerny cesky serial, je silne podprumerny, neuveritelne hloupy a kompletne ubohy. Je tak spatny, ze je porad jen a pouze strasne spatny a cloveka az boli u srdce z toho, co se u nas toci a prezentuje v televizi. Jak pak nekdo muze nebohym starenkam vycitat, ze se radsi koukaji na telenovely?! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mně to chytlo, hlavně při premiérovém vysílání. Má to slušnou atmosféru a když se podíváte na výkony hlavních dětských představitelů jako na slušnou zábavu, tak je tenhle seriál bez problému stravitelný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když běžel premiérově, bylo mi sedm a seriál se mi neskutečně líbil, opravdu moc, dokonce tak moc, že když sem po x letech viděl náhodou kousek z jednoho dílu, raději jsem to vypnul, abych měl pořád na seriál hezké vzpomínky, ale... jinak to není příliš kvalitní. o hvězdičku navíc za nostalgii - dokonce se mi tehdy podařilo na chvilku bát ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Svého času se mi to líbilo, proto ponechám hodnocení jako bych to hodnotila tehdy. Dnes bych dala ** maximálně *** ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Celkem ucházející seriál, na který bych se asi nedíval, nebýt miniroličky mojí sestřenice. Takhle jsem sledoval každý díl a čekal, kdy se tam objeví. No a nakonec to celkově nebylo tak hrozné, dalo se na to koukat (teď nemyslím výkon sestřenice, protože ta se tam téměř neobjevila, ale celý seriál)... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ne, nesmějte se mi, nejsem až tak infantilní, že se zaobírám tvorbou, pro kterou nejsem na první i třetí pohled cílovou skupinou. Nicméně takhle jednou přežrán po obědě, zatím co normální lidé klepou nejty v kolbence, mi rentiéři odpočíváme a stalo se , seděl jsem, viděl jsem, nedýchal jsem....áááách. Jde o klasický hororový projekt České televize, ve kterém (z nějakého záhadného důvodu) figurují celkem zvučná herecká jména. Nevím, zda za tyto donekonečna opakované pokusy o ztrapnění se dostávají dostatečnou gáži, ale vyšlo by nastejno, pokud by si na hlavu položili lejno od dobře rostlého nejlepšího přítele člověka a postavili se na deset minut v řadě pod koně na Venclplacu a zapěli krásnou píseň, Rusko,Rusko, veliká jsi země, ty víš hovno, co se děje ve mně. Už název díla pregnantně vystihuje jeho hlubokomyslný a těžko uchopitelný obsah a myšlenkový přesah. Pominu-li herecké výrony omladiny, čert je vem, pak zmiňovaní staří vlkodlaci a čarodějnice přehrávají jak ochotníci z Horní Dolní. Vypíchl bych zejména básníka, vodníka a kudrnáče, Pavla Kříže, který ač nechutný od Macechy Přírody, zde překonal sám sebe a díky jeho brilantnímu a bravurnímu hereckému excelování , si tak u mě vysloužil Řád zasloužilého Kokota, který si zatím želbohu nevyzvedl a to i přesto, že jeho nedílnou součástí je ampule arsénu s přesným návodem, kamsi ho má držitel ŘzK vrazit. Tak bych mohl zkratkovitě pokračovat asi ve dvaadvaceti smutných případech. Varování ministerstva svatého Peytla, při sledování tohoto materiálu hrozí,díky studu za tvůrce a aktéry, nenapravitelná a zdrcující impotence a to i (věřte nevěřte) u žen. Inu mezi nebem a zemí je spousta nepoznaného a zahrávat si s tím není vždy pro blaho lidstva. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Jestli to tady pořád někdo nechápe, tak tento seriál je určen pro děti!!! Teda ne pro ty úplně nejmenší, ale dal bych to tak kolem deseti let. A já jsem se u toho v těch deseti letech hrozně bál. Seriál obsahuje velkou a rozmanitou směsici záporáků. Nejlepší z nich jsou asi ženské - čarodějnice a polednice. Pozadu však nezůstává ani Vladimír Dlouhý (RIP) a Pavel Kříž. Jedinou takovou nedokonalostí pro mě zůstává prakticky nedopadení záporných postav, což by se v pohádce stávat asi nemělo, ale nejspíš tím chtěli dát najevo, abychom se v životě měli na pozoru. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Přízraky se vždycky rád podívám. Někdy je to až moc natažené, ale atmosféru mají lepší než leckterý horor. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem ho tady našel. Český seriálový horor, který spolu s Věřte-nevěřte ve mně rozžhavil vášeň k hororům. Kdysi povinnost, dnes už bych se na to díval asi jen z nostalgie. Díl, kdy přijdou čerti s Mikulášem do jejich bytu se mi tehdá vryl solidně pod kůži. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Strašidelný seriál pro starší děti s dobrodružnou duší a smyslem pro tajemno. Když běžel v televizi, chodila jsem do druhé třídy a velmi jsem se u něj bála. Během těch dvaceti let se mi stále vybavovaly určité scény a při pohledu na některé z herců mi běhal mráz po zádech. Tentokrát jsem se během sledování nebála, ale velmi jsem se bavila. Dva přátelé ze školy, potýkající se s rodinnými problémy, běhají po zákoutích Prahy a snaží se porazit přízraky, které se snaží infiltrovat i do jejich domova, který přestává být bezpečným. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásné vzpomínky mám na tento seriál.. zase se musím vrátit do mého dětství. Sice jenom 7dílů, ale nemohu na ten seriál zapomenout. Možná nesplňuje klasické hodnoty a kvality, které jste tu tak tvrdě nastolili:), ale pro mě byl součástí mého dětství a přátelství :) Krásná mini série pro "odvážné" děti. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Není to strašidelné , dobrodružné a ani jsem se nebavil. Raději bych si pustil pár dílů Akt X , kde i ten nejslabší dil by přebil vše co je zde. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál pro teenagery, který má místy docela slušnou atmosféru. Je také ale pln klišé všeho druhu, známí čeští herci většinou přehrávají ostošest, ústřední duo je zahráno mizerně. Nepříjemně je vidět malý televizní rozpočet, díky čemuž díly ztrácí feeling. Přízraky mezi námi měly potenciál být mnohem lepší... ()

stration 

všechny recenze uživatele

** za odvahu natočit strašidelný seriál. Je to bída u které se mladiství nebojí a dospělým je to jedno. Ikdyž dospělé může vyděsit, že se na to bude jejich dítě chtít dívat příště znovu. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nepříliš povedený seriál, který jsem ale moc rád sledoval. Ivanu Chýlkovou jsem jako paní Durmanovou z hloubi duše nesnášel. A Vladimír Dlouhý je tady taky pěkný sviňák. (211.) ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě svým způsobem strašně vadil, přišel mi hloupý, ale zároveň mě něčím přitahoval a byl opravdu napínavý, že jsem se na něj musela dodívat. Trochu hloupé bylo, že se tam každý jmenuje podle toho, čím se zabývá. Atmosféra se ale povedla, docela jsem se u toho bála, a to už mi nebylo -náct. Už jen za to, že mě zajímalo, jak to dopadne, musím dát 3* ()

Reklama

Reklama