Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jak už prozrazuje název, čeká vás tajuplné vyprávění plné záhadných bytostí, nebezpečných tvorů, zlých démonů, kouzelníků a strašlivých nebezpečí – skutečných i domnělých. Jak vlastně všechno začalo? Pan Kladivo, podivín, žijící v opuštěném domku u železniční trati, je jednoho dne napaden rozběsněnými psy a zle pokousán. Dvě dvanáctileté děti, Honza a Klára, mu nabídnou pomoc a nejnutnější ošetření. Když se druhý den jdou přesvědčit, jak se poraněnému daří, zjistí, že domek je prázdný, s vyvrácenými dveřmi. Uvnitř naleznou podivný deník… Ze zápisků vyplývá, že Kladivo si je jistý, že ho ohrožují zlí duchové. Tvrdí, že navenek vypadají jako lidé, ale jsou to bytosti z jiného světa – vlkodlaci, čarodějnice, vodníci a jiné zlé mocnosti. V deníku jsou uvedena dokonce jména, adresy a profese některých z těchto duchů. Ačkoli celá věc působí jako výplod nemocného mozku, začne se Klára s Honzou o duchy zajímat. Zpočátku vše vypadá jako žert, ale postupně se v okolí obou dětí začnou dít věci nahánějící hrůzu. Krásná lékárnice Durmanová, kterou Kladivo ve svém deníku označuje za čarodějnici provozující černou magii, připraví pro Klářina spolužáka lék, po kterém se jeho stav prudce zhorší, a navíc jejím kouzlům podlehne i pan Veselý, Klářin tatínek. Pan Vodák, kterého děti tajně pozorují, vypadá jako obyčejný rybář, ale Kladivův deník tvrdí, že je to vodník. A co takhle učitel Wolf? Jak se ukáže, neučí jen biologii, ale stará se také o vlky v zoologické zahradě a někdy se chová jako vlkodlak. Laskavá paní Dvanáctá se podivnou náhodou v poledne vyskytuje právě tam, kde se při nákupu rodičům ztratí dítě, a ukáže se, že je poslední, kdo malou holčičku viděl. Věc je natolik podezřelá, že ji vyšetřuje policie a Klára s Honzou musí jako svědci k výslechu, kde ženu obviní z toho, že je polednice. Není divu, že Honzovi rodiče se o svého syna strachují. Podivné události se vrší a Klára s Honzou přestávají věřit, že jsou to pouhé náhody. Jdou po stopě záhad, dostanou se do nejrůznějších napínavých situací, pátrání je zavede i do knihovny ke studiu starobylých spisů, kde jim lexikon magických kouzel mnohé objasní. Chtějí za každou cenu odhalit pravdu. Zatím ještě netuší, jak je jejich počínání nebezpečné. Z počáteční zábavy se brzy stane hra o život. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Elden75 

všechny recenze uživatele

Docela ponurý seriál, který ukazuje okolo lidí jen temné síly a ti lidé si to neuvědomují. Pouze dvě děti, kterým nikdo nevěří. Také mě překvapily skvělé herecké výkony Pavla Kříže a Vladimíra Dlouhého, který hrál vlkodlaka a ne Michal Dlouhý, jak mylně psal Ywec. Michal hrál učitele a moc dlouho se v seriálu neohřál. A stojí za to vidět Jiřího Schmitzera, jak si hraje na slepici :-) Také jedny z mála záporných rolí Květy Fialové i Ivany Chýlkové jsou zajímavé. ()

Via 

všechny recenze uživatele

...pravda, některé díly mě dokázali dosti postrašit... chvilkami jsem nevěděla, jestli mám být na straně jen dítek, či i nějakým "strašidlům" dávat za pravdu a věřit jim... viz Vladimír Dlouhý jakožto vlkodlak... bohužel Pavel Kříž to měl prohrané jako vodník... ale Chýlková opět celkem nezklamala... no chudák Jirka Schmitzer - že mu nikdo téměř nevěřil... jestli si chcete projet různé pověry, říkadla a co by na nich mohlo být pravdy, tak je tento seriál pro vás téměř jako stvořený :) ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle neni prumerny cesky serial, je silne podprumerny, neuveritelne hloupy a kompletne ubohy. Je tak spatny, ze je porad jen a pouze strasne spatny a cloveka az boli u srdce z toho, co se u nas toci a prezentuje v televizi. Jak pak nekdo muze nebohym starenkam vycitat, ze se radsi koukaji na telenovely?! ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí co pět minut plácat dlaní do čela a tahle míra WTF-momentů dává tušit, že už tehdy scenárista Hubač/Hejna šňupal ňáký divný zboží... Přitom má i dobré nápady - např. ultimátní: kterak se ubránit zlým přízrakům - jedině pořádným cvaknutím tuzemáku! :-) Sice jakprase-televizní, ale pořád správně dobrodružné, s ještě správnějším přátelstvím Honzy a Kláry (a možná i něčím víc... zásadní otázka! - šáhl si Rambousek alespoň přes svetr?) A nejlepší ze všeho je samozřejmě Kříž - Vodák; jen škoda, že ještě nezačal dělat "brekeke" a "Haničko - dušičko", daleko k tomu neměl. Bohužel Křížova poslední role (opět ve spolupráci s I. Hubačem) mi způsobila solidní mindfuck, že už ho od ní nedokážu oddělit. A z hlavy nemůžu vyhnat nepříjemné otázky typu: Kdyby vás Adolf Hitler pozval do svého bazénku, přijali byste pozvání? Měl Hitler největší sbírku dušiček? A neměla by být Ivana Jirešová veřejně ostouzena jako Lída Baarová? ... tolik otázek... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se začala dívat s přesvědčením, že to bude hororový seriál pro dospělé, nebo aspoň teenagery. To, že jsem se hodně spletla mi prozradilo už prvních pět minut seriálu ... Znovu jsem se podívala do profilu a zjistila jsem, že je seriál opravdu označený jako "rodinný". Sice by mě to od sledování neodradilo, ale aspoň bych si ušetřila solidní zklamání ... Příběh se začal rozjíždět opravdu "dětsky". Nakonec jsem se ale přece jen do povahy seriálu vžila a nakonec se musím přiznat, že námět byl opravdu skvělý. Co se týče zpracování je to ale už o hodně horší. Ano, vím, je to strašidelný seriál pro děti, mám to na paměti. Jenže bohužel právě ono zpracování mi přišlo jako od dítěte. Pokud pominu nadpřirozené bytosti a schopnosti, seriál byl plný nereálných situací, které se prostě nedaly přehlédnout. Obzvlášť mě vytáčelo, že hlavní postavy ječely naprosto po každé, kdy to šlo ... Proč? ... Pro diváka to bylo očekávané v každém případě, ale v reálném světě by v jistých situacích neječelo ani to nejvíc ustrašené dítě na světě ... Dětské herecké výkony byly opravdu výborné, jen je bohužel hodně kazila špatná choreografie společně s chabým scénářem ... A snad posledním, tentokrát spíš osobním, nedostatkem byly velmi malé role pro Vorla a Pluskala, jejichž výstupy jsem si opravdu užívala. A to nejen díky mladičkému Kryštofovi, ale taky jejich hláškám. Některé hlášky z tohoto seriálu byly opravdu legendární ... Opravdu škoda toho zpracování, ráda bych hodnotila líp, ale bohužel ... Škoda, že jsem seriál neviděla, když jsem byla dítě ... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama