Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (361)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to celkově strašně debilní, ve dvou scénách dokonce nezáměrně vtipné a jako prostřední část trilogie vůbec nikam neposouvající hlavní dějovou linku (s výjimkou úplně poslední minuty, kdy konečně zařve jedna z hlavních postav). Jenže na straně druhé... na té je tu mistr Carpenter s nadupaným soundtrackem, s naprosto luxusním retro intrem, vracející nás do roku 1978, a hlavně nesmrtelným Myersem, co po vzoru Terminátora vykosí třetinu Haddonfieldu, aniž by se při tom jenom zpotil. Největší průser filmu zcela určitě vězí v pojetí tolik diskutovaného lynčujícího davu. Ten se vymkne kontrole a pro vytouženou pomstu se nebojí jít přes mrtvoly dalších nevinných lidí. Chápu, o co Greenovi šlo a ve filmu ta myšlenka jasně zazní, ale proč věnovat tolik pozornosti vedlejším postavám, aby se v závěru stejně ukázaly jako neschopná hovada, to mi hlava nebere. Odsunutí Laury Strodové na vedlejší kolej mě překvapivě tolik nesralo, ono už něco podobného bylo v Halloweenu z roku 1981. Pořád je tu totiž Mike - hrůzu a respekt budící zvíře, nezastavitelný kombajn a chodící mlýnek na maso, který když se objeví na scéně, prostě víte, že to pro zúčastněné nedopadne dobře. Ale jako celek má tenhle Halloween zkrátka až moc velký masařky, díky nimž svoje hodnocení nedokážu vytáhnout z průměru. Takže asi tak. P.S. Bojový úkol pro nadšence vysokých bodycountů. Dokáže mi někdo z vás spočítat celkový počet killů? Třeba se mýlim, ale při klasickém postupu  jsem napočítal 10 mrtvých, plus 12 hasičů a dalších nejméně 10 při závěrečné férovce, to jest nejméně 32 mrtvých. Ale pravděpodobně jich bude o něco víc. Prostě JATKA! :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje level předchůdce, ale nebylo to vůbec špatný. Zajímavě pojatý jako Myers versus Haddonfield / davová hysterie, opět chladný a brutální, nedrží se klasický šablony. OK není to úplně user-friendly, roztěkaný do vedlejších postav, ale za mě fajn čas v kině a adekvátně průměr kolem 60%. ♪♫ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Určitě všichni známe ty situace, kdy se v hospodě s partou přátel ožerete jako hovada a domů se vám jaksi nechce, takže s radostí uvítáte, když nějakou chytrou hlavu napadne, že by nebylo špatné popadnout baseballové pálky a jít zmasakrovat nějakého masového vraha. Tímhle tvůrci udělali ze snímku neskutečně lacinou frašku. Celý děj na pozadí je tedy znovu extrémně ubohý a debilní. Na druhou stranu oceňuji, že si je toho snímek zřejmě do určité míry vědom a nebojí se prokládat děj velmi vítanými komickými vsuvkami. Ať už je řeč o zmasakrování důchodců, páru teplých bratrů, nejzbytečnějšího černého šerifa v celé historii kinematografie, či úžasné trojici vysíračských dětských koledníčků. Jednotlivé vraždičky jsou poměrně kreativní a oku líbivé. Do příště bych si žádal, aby děti neumíraly výhradně mimo kameru. Je to škoda. Kromě vražd, je třeba ocenit i tradiční hudbu. Jako zdejší filmový expert napříč všemi žánry, musím uznat, že zdejší průměrné hodnocení je naprosto odpovídající. Za mě [42 %] ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Michael Myers je opět nezastavitelná mašina na zabíjení a ten tu doslova chodí přes mrtvoly a přiznám se, že z Michaela šel po dlouhý době fakt strach. Samozřejmě jako správnej slasher dostal film rating R, takže o hektolitry krve a kreativní vraždy nebude nouze. Co musím hlavně ocenit, je utlumenej trapnej humor, kterej podle mě srážel předchozí film hodně dolů (ách, mám burákové máslo na svém penisu!). Ve filmu se objeví tuny eastr eggů a callbacků na předchozí filmy, kterých si všimnou jen ti nejvěrnější fanoušci Halloweenské série. No a nakonec musím vyzdvihnout do nebes i Carpenterovo nový soundtrack, který je podle mě ještě lepší, démoničtější a děsuplnější než jeho originál z roku 1978. Tenhle film prostě není lepší nebo horší než předchozí díl, ale je prostě jiný. Což je něco za co tvůrce musím opravdu pochválit, protože nemusíme vidět pořád tu stejnou zápletku dokola jak přes kopírák. Problém tohohle snímku je jenom to, že je prostřední částí nové trilogie a nejde se na něj moc koukat bez znalosti ostatních dílů, což třeba u předchozího z roku 2018 ještě jakž tak šlo. I tak vám ale radím, abyste se nenechali odradit negativními recenzemi nebo nízkým hodnocením a o filmu Halloween Kills si prostě udělali obrázek sami. Já rozhodně návštěvy kina nelitoval a osobně jsem po tomhle konci nahajpenej na završení týhle Halloweenský ságy víc než kdy dřív. Nejlepší bude, když u tohohle filmu jednoduše vypnete mozek, nacpete si pusu popcronem a budete si užívat tuhle slasherovou brutální zábavu. 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Helouvín zabíjí už nejen východoevropské kulturní tradice komerčním plagiátroským svinstvem pro slaboduché zaprodance a jiné retardéry, ale rovněž i globální divácký vkus neustálým furtdokolovým parazitickým oživováním Míši Majera a dost trapným vymýšlením, koho a jak by mohl ještě opíchat svým třiceticentimetrovým oceloušem. Nikoho a nijak, protože mistr Tesař je jen jeden a za těch milión ubohých a nudných pokračování už opíchal úplně všechny. I ta Džejmilí se ještě jakž tak dala tak před dvaceti lety a dvaceti kily, dokonce opakovaně, ovšem teď už je to dost úchylná gerontofílie. Tak se na to už konečně vyserte, nechte ho v klidu hnít a Džejmilí v klidu senilnět! A vy, kulturně nesvébytní kokoti, mějte nějakou hrdost a přestaňte se 31.10. převlíkat za debilní anglosaské mrtvoly a koledovat, protože si vykoledujete akorát to, že se u vás pak na Den díkuvzdání objeví strýček verbal, opíchá vám krocana, drobné hlodavce a všechny flexibilní a neplesnivějící členky zaprodané domácnosti! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Masky dýně, zelené čarodějnice a kostlivce, které lze vidět v traileru, jsou tytéž masky, okolo nichž se točil příběh Halloweenu 3 (1982), jediném filmu ze série, kde se neobjevuje Michael Myers. (Hyperbolic)
  • Natáčelo se od 12. září do 3. listopadu 2019. Točilo se ve Wilmingtonu v Severní Karolíně a v Chicagu (Illinois). (ČSFD)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama