Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (17)

  • V úvodu filmu se objeví skuteční hasiči z hasičského sboru Cannon Air Force Base. (Takeshi666)
  • Předmět, který použil Michael Myers k zabití prvního hasiče, je Halliganská tyč. (Takeshi666)
  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)
  • Když se Loomis (Donald Pleasence) ve flashbacku pokusí zabít Michaela, pronese pod vousy: „Čistě a jednoduše zlo,“ jako by chtěl ospravedlnit vraždu svou filozofií, kterou předtím v noci vysvětlil. (Takeshi666)
  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)
  • V domě homosexuálního páru hraje z gramofonu píseň „Could I Have This Dance“ od Anne Murray. (Duoscop)
  • Masky dýně, zelené čarodějnice a kostlivce, které lze vidět v traileru, jsou tytéž masky, okolo nichž se točil příběh Halloweenu 3 (1982), jediném filmu ze série, kde se neobjevuje Michael Myers. (Hyperbolic)
  • Natáčelo se od 12. září do 3. listopadu 2019. Točilo se ve Wilmingtonu v Severní Karolíně a v Chicagu (Illinois). (ČSFD)
  • Postava Doktora Loomisa (Donald Pleasence) sa niekoľkokrát nanovo objaví vo flashbackoch a dokonca má tiež niekoľko riadkov dialógu. Zaujímavé je, že jeho vzhľad nebol dosiahnutý pomocou CGI ale prácou SFX make-upového tímu na inom hercovi. (Zupan_)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama