Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérův debut patří k fenoménu vídeňského melodramatu 30. let, které komplikovanou zápletkou rozvíjí spletité vztahy mezi ústředními postavami. Tématy ztráty společenské identity a vzpomínek na minulost se autor vyjadřuje k problémům tehdejší rakouské společnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Debut Otto Premingera a zároveň jediný rakouský film, který natočil před emigrací do Spojených států, to má těžké: pozornost si - ze strany filmových historiků a teoretiků - získal díky obsazení herečky Hansi Niesseové, v současnosti se dostane do povědomí filmovým fanouškům především kvůli tomu, že na něj odkazuje Taratino ve svém (zatím) posledním válečném opusu. To není tak úplně fér, protože VELKÁ LÁSKA si zaslouží pozornost jednak jako prvotina Otto Premingera (stylistická podvratnost umocňující působivost vyprávění, vůbec práce s mizanscénou), jednak jako film sám o sobě, protože se jedná o velice zdařilý žánrový kousek, který má sice velice jednoduchou fabuli, ale rozhodně ne syžet, a nebýt vídeňského prostředí, ani byste neřekli, že se jedná o rakouský film (vyobrazení ženy by tomu nenapovídalo, vedení herců - mající blíže západnímu způsobu hraní - také ne). 8/10 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mladý muž se se po deseti letech vrací z Ruska do Vídně. Žena čekající na svého syna jej přijme jako svého syna, na kterého trpělivě čekala. Je to pravý syn anebo podvodník?...Rozporuplný film, melodrama pojaté s jistými ambicemi.(50%) ()

Reklama

Reklama