Reklama

Reklama

Strážce moře

(seriál)
  • Česko Ponorka Seaquest (více)
USA, (1993–1996), 43 h 41 min (Minutáž: 44–88 min)

Hrají:

Roy Scheider, Don Franklin, Ted Raimi, Marco Sanchez, Peter DeLuise, Michael DeLuise, Stephanie Beacham, Kathy Evison, Frank Welker, Edward Kerr (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(57)

Obsahy(1)

V roku 2018 ľudstvo kolonizuje posledné neobývané miesta na Zemi - jej oceány. Lenže ani hlboko pod hladinou oceánov se nedá vyhnúť konfliktom a nepriateľstvu. Úlohou posádky ponorky SeaQuest na čele s Royom Schneiderom je zabrániť všetkým problémom a skúmať nekonečné temné diaľavy podmorských vôd. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přirovnání Sea Questu ke Star Treku je možná trochu silná káva, ale je to docela zdařilé zpracování alternativní budoucnosti, která jako by byla oživlým snem Stromberga z jedné nejmenované bondovky:) A je to i solidně graficky našlápnuté (alespoň ve své době bylo) a zábavné...navíc kdo by si nezamiloval mluvícího delfína?:) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejde o nejkvalitnější seriál v dějinách televize, ale byl něčím rozhodně poutavý. Autoři se ničeho moc nebáli a sehnali velmi slušné obsazení. Mezi nejzajímavější rozhodně patřil Jonathan Brandis, který se od prvního dílu stal mým favoritem a Roy Scheider se velmi dobře hodil do postavy kapitána obrovské ponorky. Střídavá kvalita seriálu není ničím překvapujícím, ani dnes nelze natočit naprosto bezchybný seriál, který vás jednou za čas prostě nudí. Ve své době pro mě dobrý seriál, na který jsem se rád podíval, ale dnes nevím jak by jeho nevyváženost působila na diváka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Star Trek pod hladinou? Na první pohled sice ano, ovšem při bližším pohledu to zase až tak neplatí. Osobně mi byl Strážce moře vždy sympatičtější. Sice u něj kvalita padala rychle dolů, a fakticky jsou tak sledovatelné sotva první dvě série, ale na počátku měl specifické kouzlo, dobré nápady a solidní herce. Po tomto seriálu dnes neštěkne ani pes, a popravdě ono se není co divit, ale své kvality, alespoň zpočátku, rozhodně měl. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dosti WTFózní mix humanistického naivismu, nadpřirozena a pubertálního angstu, ale tak aspoň za toho mluvícího delfína, jeho banální zenová moudra a několik opravdu vynikajících epizod. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 90. rokoch som bol puberťák a hoci dnes už Seaquest prirodzene zostarol, v tej dobe (a v tom veku) nič lepšie nebolo. Ponorka. Megaluxusná. Gigantická. Špičková. Dvesto členná posádka. Vojaci a vedci. Hologram. Hovoriaci delfín (dva roky pred hovoriacou gorilou v Kongu, ale tá vznikla podľa knihy z 80. rokov, takže je jasné, kto koho vykrádal). Ten delfín, aby toho nebolo málo, je samozrejme jednak geniálny a jednak sa dokáže pohybovať v ponorke vďaka dômyselnému systému vodných tunelov (!). No a ako bonus je v ponorke vertikálny výťah. Ktorý chalan by takú ponorku nechcel mať doma v obývačke? Scenáre boli vtedy vzrušujúce a napínavé. Dnes naivné, ale ešte aj v dnešnej dobe na nich (v dobrom) udivuje, že sa do značnej miery snažili pretláčať dobré a pozitívne myšlienky, boli plné kladných, pozitívnych a optimistických postáv (samozrejme v čele s absolútnym sympaťákom Royom Scheiderom a mladučkým Jonathanom Brandisom, ktorý neskôr spáchal samovraždu), kladú dôraz na ekológiu a mierové, diplomatické riešenie problémov. Produkcia: Steven Spielberg. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to byla docela blbost, nevim co si tvůrci mysleli, když se snažili okopírovat Star Trek, ale celý to dali pod vodu. Sice se pár zajímavejch dílů najde, ale pořád převažuje víc těch špatnejch u kterých jsem se nehorázně nudil, aspoň že tam byl Roy Scheider, ten to alespoň o kousíček zvednul, abych mohl dát ty 3* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná devadesátková show, skutečně takový Star Trek naruby. Ted Raimi tu nasbíral zkušenosti před tím, než začal hrát Joxera. Nebo Peter DeLuise naopak přešel z 21 Jump Street. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a nebylo to tak hrozné. Na seriál docela slušná kvalita, což hodně záleží na rozpočtu. Toho sice moc vidět nebylo, ale jak říkám, dalo se to. Roy Scheider jediný působil přesvědčivě. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Celkem zábávné, taková podmořská variace na Star Trek, klasicky - nejlepší je první a druhá řada, další už se zvrtávají a jsou plné klišé (podobně jako Xena, Herkules a tuny dalších). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad to pôsobí ako Star Trek odohrávajúci sa namiesto vesmíru pod vodou, čo je kombinácia, ktorá by mi mala teoreticky sedieť. Dvakrát som sa snažil tento seriál pozrieť. Ale zakaždým som skončil po takých 5-6tich epizódach. Z posádky ma zaujal len kapitán Roy Sheider a sympáťak Jonathan Brandis. Najväčším problémom boli ale jednotlivé zápletky, ktoré za veľa nestáli a príliš pútavé neboli. Scenáristom sa nepodarilo vytvoriť dostatočne zaujímavý podvodný vesmír a veľmi rýchlo to proste začalo nudiť. Máme tu cool ponorku a to je tak zhruba všetko, čo zaujme. Mal som pocit, že s východzím námetom si scenáristi nevedeli rady a behom sérií, čo som si občas overil jednou dvoma časťami, sa seriál dosť radikálne menil až to začalo pôsobiť strašne prekombinovane. Takže celkovo bol tento nádejný seriál sklamaním. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spielbergov návrat na televízne obrazovky. Dá sa povedať, že ju v prvej polovici 90. rokov ovládal viac než dosť ( spomeniem ešte napríklad animáky TINY TOON ADVENTURES alebo ANIMANIACS ). Spektakulárne ´´startrekovské´´ dobrodružstvo s úžasnými trikmi a výpravou. Zaslúžená senzácia. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by to přirovnání ke Star Treku byla silná káva. Je to prostě ST pod vodou a tak to nazvala i blahé paměti, Ikarie.;-) A basta. Jinak...jde o (v prvních 2 sezónách) a zdařilou věc s dobrým obsazením a dobrými (až 5 dohromady bych dal jako velmi dobré) příběhy. A TO je právě ten problém. Potenciál bych velký, ale známému US ždímači slz aka citový vyděrač no.1 na celém worldu) se nepodařilo tentokráte ani s Royem Scheiderem u kormidla (skoro doslova) vyprodukovati minimálně 4hvězdičkovou záležitost. A to je smutné. Přítomnost Hamilla a Shatnera, dobrý úlet. Nepomohly tomu ani ty blablabla vědátorské vsuvky na konci každého dílu, které navíc stejně neuslyšíte v cz, páč vám tehdejší hlas vemlouvavě sděluje, kdo to překládal a kdo co tentononc, tedy infa, které nikoho v mém věku tehdá pranic nezajímaly. 2-3 díly alá ufounský Špílberg byly tedy po hříchu, asi to the best vůbec. Byť já osobně si nejčastěji pouštím tu duchařinu na potopené lodi. Námět, který se do tohoto seriálu, moc nehodí, což je takový zajímavý...paradoxxx. CGI na tu dobu o něco lepší jak v B5 a ty díly, které ukazovaly tuhle jinak squelle vymyšlenou megaponorku v akci a tak, jsou důvod, proč to vlastním. Pokud bych to shrnul, tak zřejmě nejlepší je pilotní film, který si několikráte za rok pustím. Je to škoda, že se nepodařilo udržeti hlavního herce a více a komplexněji se nerozvedla (tedy ne, že by na ni úplně kašlali) jinak velmi dobrá a realistická myšlenka nového světa, který je jasně rozdělen pod a nad vodou.;) Proto nemohu (byť jsem jeho fanda) schváliti obsazení Míši Ironsidea ve 3.s., páč jeho zjev i přístup, se do tohoto tv s. moc nehodí. Drsoni jeho typu se bezchybně hodili do např. ´V´. Kpt. jeho stylu by sedl tak do Shitcovery. Ale ne, do Síkvestu. Suma sumárum...po několika dílech si vždy uvědomím, jak se tento docela relativně originální námět (v té době jistě), zbytečně prošustroval a o dekádu později poloumělé prefabrikáty typu SGA, běžely déle, i když už dávno neměly moc co nabídnouti. Není to fér. :-/ Jo a uživatel DaViD´82 to dost vystihl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Sci-fi odehrávající se pod vodou.Originální nápad využít takhle ponorku. Roy Scheider jako kapitán má se svou posádkou za úkol prozkoumávat podmořský svět a zabraňovat různým problémům. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj napriek sympatickej snahe o akysi futurizmus sa serial topi v sedivom nevyraznom podpriemere. A na moj vkus ho rezirovalo az prilis vela reziserov. 20 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl Strážce moře rád. Měl totiž něco, co žádný jiný sci-fi seriál tehdy neměl: vizi blízké budoucnosti. Genetičtí mutanti, elektromobily, zločinec co mu dali žábra - nemohl jsem se dočkat sobotního dopoledne. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla menší, tak jsem se na to každý týden co to dávali v televizi dívala, ovšem teď, bych po tom nesáhla ani náhodou... vkus se mění.... ()

Reklama

Reklama