Reklama

Reklama

Strážce moře

(seriál)
  • Česko Ponorka Seaquest (více)
USA, (1993–1996), 43 h 41 min (Minutáž: 44–88 min)

Hrají:

Roy Scheider, Don Franklin, Ted Raimi, Marco Sanchez, Peter DeLuise, Michael DeLuise, Stephanie Beacham, Kathy Evison, Frank Welker, Edward Kerr (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(57)

Obsahy(1)

V roku 2018 ľudstvo kolonizuje posledné neobývané miesta na Zemi - jej oceány. Lenže ani hlboko pod hladinou oceánov se nedá vyhnúť konfliktom a nepriateľstvu. Úlohou posádky ponorky SeaQuest na čele s Royom Schneiderom je zabrániť všetkým problémom a skúmať nekonečné temné diaľavy podmorských vôd. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden z najobľúbenejších seriálov keď som bol malý. Bola to v podstate podmorská variácia na Star trek, takže to bolo super. Videl som seriál znovu cca 4-5 rokov dozadu a jediné, čo mi na tom viditeľnejšie vadilo, tak zmena posádky v tretej sérii a otvorený koniec poslednej tretej série. ()

DocBrown

všechny recenze uživatele

Tohle že má něco společného se Star Trekem? To snad nemyslíte vážně, snad jen že je to někdy v budoucnosti. No a to už ani teď neplatí. To už se víc blíží ST třeba Návštěvníci. Především je to pro daleko mladší publikum. Neviděl jsem dostatek epizod, ale na víc než 2* by to asi nemělo a už nejsem cílová skupina. Na rok vzniku i dost špatné efekty. Sea Quest ale má jeden skvost, kterým trumfne všechny ST seriály a tím je Kathy Evison. Ta je tak krásná a roztomilá, že už to víc nejde (ještě víc než Jadzia). ČSFD se ani neobtěžuje jí dát do přehledu. Asi jen kvůli ní jsem se vydržel dívat na pár epizod, hlavně přechod do třetí série byl hodně divný. Bohužel v tomle roce takhle krátký vlasy nosí už pomalu jen lezby :,-( ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Sea Quest je pěkný seriál.Tento seriál se odehrává ve alternativní budoucnosti.Dávám 3 hvězdy.Tedy 60 procent.Tento scifi seriál jsem viděl už jako mladík...Proč ne?Pustím si ho rád i po letech. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Kdysi sem to sledoval a vím že sem se u toho docela bavil, ale taky vím že mě to zakrátko přestalo bavit. Prostě takový pokus udělat Star Trek pod vodou. Ale o dost slabší ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál v netradičním prostředí oceánu, už jsem ho dlouho neviděl,možná by stálo zato, místo reality show, pustit na nějakém TV kanále 80% (no a vzhledem k současné tendenci rozdělovat si Arktidu,ani není tak neaktuální jak by se zdálo) ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Vím, že to je strašně neobjektivní atd, ale pro mě ten seriál znamená moje dětství. Mám na něj skvělé vzpomínky. ()

svobodas 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobré, a vcelku originální, sci-fi v ponorce zatím ještě nebylo, ale babylon 5 je lepší, a je to rozhodně lepší než andromeda ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Keby to so zápletkami druhej série neprehnali a zákonite neposr...., stal by sa z toho zaručene kultový seriál. Ponorkárskych a podmorských sci-fiek je veľmi málo, a toto bol veru solídny príspevok do ich útlej zbieročky. Mohlo by to byť priam dokonalé, keby zápletky a celkové poňatie ostali na úrovni prvej série. To sa však nestalo a tak nám scenáristi začali chŕliť trápne klišé plné stretov s ufónmi, dávno stratenými civilizáciami, duchmi, podmorskými príšerami a inými nadprirodzenými haluzami... Žiaľ... :-( Že ich Spielberg pri tej druhej sérii nečapol po prstoch... :-/ Ešteže tretiu už odmietol produkovať a Scheider z toho radšej odišiel tiež... ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Strážce moře (SeaQuest DSV) je stejně jako Airwolf zapomenuty seriál a přitom originalita mu vůbec nechyběla. Byl to velmi zajímaví sci-fi seriál z prostředí moře a oceánu o supermoderní ponorce jménem Strážce moře… ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Pre "násťročných" divákov skvelý seriál. Myslím, že ani dnes by nesklamal. Dlho som ho už však v TV nevidel, čo je škoda. Efekty boli na tú dobu veľmi slušné a nestratia sa podľa mňa ani dnes. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jeden z velké trojky nejoblíbenějších seriálů mého dětství. – Po dalším shlédnutí musím poopravit mé názory. První řada je vskutku geniální a, troufám si říct, dosud nepřekonaná. Naprosto originální námět, skvěle poskládaná posádka a pro sci-fi relativně netypické motivy. Druhá série je však bezprecedentní šílenost a trapnost. K posádce nastoupila banda podivných existencí a až na některé episody jsou většinou scénáře k smíchu, což nevyváží ani lepší a barvitější efekty. Třetí řada se pokorně vrací k počátkům (odkazy na postavy z první série, podobné motivy), odvážně rozvíjí hlubší vztahy mezi posádkou a hraje se už více méně pořád na poli světové politiky. Bohužel však byl úkrok druhé řady příliš široký a již se nepodařilo přilákat diváky zpět… Škoda, pokud by nově nastavený směr pokračoval dále uvážlivými krůčky. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu capartovi se mi to líbilo. Fakt velká, namakaná, kchůl ponorka budoucnosti brázdila moře a střílela kchůl torpéda :) Ovšem nevím, jak bych reagoval dnes, kdybych to znovu viděl. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutně zapomený sci-fi produkt devadesátek, jemuž (většinou) vévodí laskavá tvář Roye Scheidera a své si uloupl i nadějný Jonathan Brandis (který svět opustil taak předčasně, že je tohle dílko asi největší připomínkou jeho památky). Kvalita epizod samozřejmě kolísala, ale pokaždé měly co nabídnout (zejména v první sérii). Pamatuji si, že zatímco všichni bažili po nových dílech Stargate, já vždycky běžel, abych spíš stihl tuhle podmořskou sérii. Tehdy hlavně pro krásné oči Stacy Heiduk. Dneska hlavně pro originalitu. Při pohledu z dnešní doby se v té přehršli seriálů moc tak specifického už neobjevilo. Za to dávám subjektivní hvězdu navíc, i když to byl "jen" lehký nadprůměr. ()

SCarter 

všechny recenze uživatele

Roy Scheider je prostě jednička. :) Seriál na úrovni Andromedy, ale i v dnešní době obstojí, protože stojí na trhu sám. Jeden z oblíbených mého dětství. :) ()

Salsecnew 

všechny recenze uživatele

Začínající díl (Být či nebýt) je skvělý!!!! Originální myšlenka, ság s vesmírnou lodí je tu dost (několikery Star Treky, Andromeda...). Když jsem byl malý, tak jsem se nadšeně díval, dokonce si po letech stále pamatuji pár dílů, je to radost vidět to znovu. Četl jsem, že časem je však série stále slabší a věřím tomu, i takový Star Trek: Nová generace později slábne. V prvotním dílu jako zajímavé představitele můžeme poznat Roye Scheidera (Čelisti), Teda Raimieho (Xena), či Jonathana Brandise (Neuvěřitelný příběh 2). ()

Reklama

Reklama