Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

V řadách Návštěvníků z vesmíru je pár osob, kterým se postup směřující k vyhlazení lidstva vůbec nelíbí. Snaží se proto tajně navázat spolupráci s odbojem na Zemi. Hlavním představitelem této tzv. Páté kolony je mimozemšťan Martin, který pomáhá rebelům na Zemi jednak poskytováním informací o slabých místech vetřelců a také dodávkou zbraní a obleků. Návštěvníci se snaží překonverovat mysl unesených pozemských osobností tak, aby byli poslušní. Vůle doktorky Julie je ale přiliš silná a její otočení se velitelce Dianě nepovede. Do hry vstupuje nevyzpytatelný nájemný žoldák Ham Tyler (Michael Ironside), který spolupracuje s hnutím odporu. Ze spojení mimozemšťana Briana a pozemské dívky Robin se rodí Alžběta - první Hvězdné dítě. Díky testům na Alžbětě i mimozemšťanech se podaří pozemšťanům vyvinout bakterii Rudý prach, která je pro lidstvo neškodná, ale pro Návštěvníky smrtelná. Zdá se, že konec ještěrek z vesmíru je neodvratný a definitivní... (vitajak)

(více)

Recenze (21)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že by tento sci-fi seriál o boji s mimozemskou invazí v dnešní době neobstál - např. triky byly ubohé už v době premiéry na ČT někdy začátkem (v polovině?) devadesátých let. Každopádně jsem v té době jednou týdně v noci usedala k TV a s napětím sledovala, jak si lidský odboj poradí s nezvanými návštěvníky z vesmíru... a líbil se mi svalnatý klaďas Marc Singer:-). Hodnocení 4* je produktem dávné nostalgie, ani nevím, jak se mi tento seriál podařilo vůbec vykutat ze zaprášených hlubin mojí paměti. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Toto sú ďalšie 3 cca 90 - minútové epizódy, obvykle nazývané ako druhá séria. --- Treba povedať, že po tých rokoch od uvedenia na ČT 1 (čo tak reprízu vážení ???) tá nostalgia mierne opadla a napr. výkon MARCA SINGERA je na hranici odpadu, ale aj tak je to sci - fi klasika, ktorá nepochybne inšpirovala trebárs DEŇ NEZÁVISLOSTI. A napriek (z dnešného pohľadu) technickej nedokonalosti efektov, dávam pred tvorcami pomyselný klobúk dolu. (18.2.2009) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Skvělá, propracovaná věc, byť s ní nemá autor Keneth Johnson nic společného. Pro fandy Míši Ironsidea, povinnost. Parádní hudba. A že by to dnes neobstálo? Tak, pokud pominu efekty, tak v klídku a levou zadní. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé pokračovanie pilotného dvojdielu, v ktorom akcia ešte viac nabubrela, a to aj vďaka príchodu Michaela Ironsida. Emzáci sa odkrývajú v plnej kráse a zápletka od dielu k dielu pekne graduje. Aj tu sa nájdu drobné nelogičnosti, ale ako celok funguje seriál veľmi dobre. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než první minisérie. Hlavně asi kvůli trochu nedotaženému konci, kdy to skoro vypadalo, že jim došly nápady a už to chtěli hodně rychle ukončit. Stále mi vadilo, že mimozemšťani mezi sebou mluvili anglicky a že "povstalci" v jejich řadách dokázali tolik, když jich ve finále bylo jen asi pět. Tím ale výčet negativ končí, protože to bylo stejně napínavé jako předchozí díly a hlavně se dostalo i na vývoj postav a jejich vztahy. V obsazení tentokrát vyčnívá Michael Ironside jako Tyler, který přebírá vedení (jako herec i postava), kdykoliv se objeví na scéně. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přímé pokračování, které drží standard předchozí miniserie. pokud se někomu líbila předchozí, bude i tato. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhá minisérie teprve dodala ty pořádné grády. Kdo je kdo je jasné, takže se nezdržujeme žádnými představovačkami. Mimozemšťani ovládají Zemi, kterou plánují vysát do sucha, na palubě lodi nad L.A. zuří boj o moc, pátá kolona otevřeně pomáhá rebelům a Diana dělá jednu zrůdnost za druhou. A na Zemi? K odboji se přidává chladný a bezcitný žoldák Ham Tyler, který ale přináší lepší zbraně, vybavení a taktiku. A odboji se pomalu začíná dařit, jejich akce jsou profesionální a jejich úspěchy zasahují mimozemšťany na citlivých místech. Kromě toho je zrozen hybrid, který by mohl obrátit válku v prospěch lidí. Nechybí tu spousta přestřelek, efekty jsou stále docela slušné a umírá se. A hodně. Zrádci a většina záporáků dostane co si zaslouží, ale na straně rebelů umírá dost postav a zabolí každá jedna z nich. SPOILER Finální útok a vítězství je proto dostatečné zadostiučinění, jen Diana zmizí. A zajímalo by o mě o čem po vítězství rebelů bude seriál? Každopádně parádní záležitost a 5*. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Majk postupně odkládá VHS kameru, bere do ruky zbraň a likviduje nepřátelské emzáky s čím dál větší bravurou akčního hrdiny. Někdy je až úsměvné, jak moc dobře mu to jde...:-) Dobře se podařilo vykreslit postupné získání kontroly mimozemšťanů nad obyvatelstvem a zdroji – za pomoci kamufláže, propagandy a technologické převahy. K dobru ještěráků ve filmu je třeba přičíst, že ne všichni emzáci s rozhodnutími svého vůdce souhlasí a několik jedinců se snaží pozemšťanům v odboji proti jejich vlastní rase pomáhat. Jejich spojenectví je v konečném důsledku klíčové... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Druhá řada? Druhý seriál? Je to jedno, každopádně kvalitou na úrovni první minisérie. Triky příšerný, herci taky, ale pokud to člověk bere jako ten neodmyslitelný zub času, dostane celkem solidní zábavu a k tomu ještě drsnýho Michaela Ironsidea. ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Naivní a špatně zahraný seriál působící místy jako nepovedený hybrid Vetřelce, Hvězdných válek, Noční můry v Elm street, Star Treku a Hvězdné pěchoty :D Speciálně ty bitky beze zbraní jsou strašně slabé (takovej odvar Kirka s ještěrkou). A vlastně i ty přestřelky jsou tak špatné, že by tam všechny dokázali zlikvidovat i lékaři z MASH 4077 volně hozenou svorkou. Singer by uspěl spíš jako model pánského spodního prádla. Jane Badler mluví příliš rychle a bez dávky slizkosti, jak by se u její postavy slušelo. Sarah Douglas je na tom líp, ale i té k pořádné ludře dost chybí. Snad s výjimkou Michaela Ironside, který to jako jediný uvěřitelný badass herecky zachraňuje, to těm hercům prostě vůbec nevěřím. No a to druhé narozené "dítě" snad netřeba komentovat :D :D :D to i gumová rukavice pomalovaná dětskými barvičkami by snad vypadala líp. A tu hromadu děr v logice asi taky nemá cenu vůbec vypisovat. Jednu hvězdu to dostává za parádní koridory. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Tak tohle kdysi dávali na ČT v dvojhlasném českém dabingu. Tyhle díly tehdy nahrané na VHS jsem viděl a je to paráda. Jen škoda, že už je nikdy ani jednou od té doby nedali. Nikde. Děj je stále stejný. CÍL = ubránit se proti převlečeným plazům Akorát konkrétní příběh se zde již trochu změnil. Přidávají se jiné postavy, hraje jiná hudba. Plány a způsoby obrany jsou také trošku jiné. Tahle třídílná řada si dalších pět hvězdiček rozhodně zaslouží. Nic jí nechybí. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

V: Final Battle je asi nejlepší série (s2) z původní trilogie "V". Do výborného příběhu o okupaci lidstva nastupuje vojenský veterán a žoldák Ham Tyler v podání Michaela Ironsidea a příběh nabírá na obrátkách po akční stránce. Triky už dnes sice trochu pokulhávají, ale jako celek jsou to 3 série s obrovským poselstvím a po příběhové stránce to hravě strčí do kapsy remake z roku 2009. ()

numan 

všechny recenze uživatele

I po letech celkem koukatelné - i když už zdaleka ne tak dobré jako první původní miniserie. Freddyho Krugera jako hodného emzáka jsem si nemohl nechat ujít, ovšem od scénáře přes hudbu a herecké výkony až po režii je všechno horší než původní tříhodinovka. Kňórání tklivého "JamesLastLike" saxofónu v romantických scénách ještě lze brát jako úlitbu dobovým stereotypům, ovšem špiónka, hopcající během svého zásadního úkolu v útrobách mimozemského korábu na lodičkoidních jehlách už je moc i pro hodně velkýho naivku. Marc Singer jako hlavní klaďas se tu bohužel krutě zvrhnul. Ve vyšponovaných džínách je možná akceptovatelný jako "gaypussy", but jinak je to pozér a ne-herec. V každém záběru se chová hůř než Jennifer Lopez - pr*el v pozoru, vyhozenej bok a co obraz, to "hele, jaxem pjeknej"....Zdravím všechny, co tu do virtuálního prostoru sypou hlášky o tom, jak je nová verze Véčka horší, než originál. Je to samozřejmě naprostá krawina a vůbec ne qůli trikům a pokroku v technologiích vůbec. Ale přesto..... Jako 80ková reliqie zkousnutelné. Jo, a ještě taková prkotina: Extrémní počet scén, kdy si říkáte "aha, ty se moc vykecáváš, ty brzo umřeš..." Ale to už je hnidopišství, současné seriály z takových situací klidně vyfuní celou sezónu, takže vlastně progressivní prvek. :oD ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Navazuje na předchozí minisérii z roku 1983 (zde jako TV film). Opět má úžasnou atmosféru, zajímavé výkony i příběh. S českým dabingem jsem neviděl, protože se mi zdálo, že to degraduje kvalitu celého díla (pod dabingem byly slyšet originální zvuku a hlasy + šum). Co kvalitu trochu sráží je naprosto zpackaný konec. /SPOILER/ Proboha proč musí na konci Zemi zachránit malé dítě nějakou paranormální silou, když by stačilo, kdyby vědělo jen ten barevný kód, protože ho vidělo předtím? Proč hlavní padouška nepozorovaně uteče? /Konec SPOILERu/ Tak protot dávám jen 70%. ()

obyč.divák 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si že to dávala Čt 1 běželo to pozdě v noci myslim kolem pulnoci a mělo to jen dvoj překlad nevim už kdo mluvil holky ale chlapy Alfréd Strejček chtělo by to reprízu ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Tento serial bezel v pozdnich hodinach a to jeste v simultanim dabingu. Ovsem i tak prvni serie byly velmi napinave. Serial se dost opiral o nektere principy nacistu a jejich propagandy. Nemce nahradili plazi z vesmiru. Specialni efekty odpovidaji dobe, ale pribeh vas vtahne do deje. Bohuzel jak jsem jiz psal prijde mi ze scenaristum dosla v poslednich dilech munice a serialu penize. Ale i tak stoji za podivani. ()

Reklama

Reklama