Reklama

Reklama

Shiki-Jitsu

  • USA Ritual
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dost zvláštní příběh o jedné velmi neobyčejné lásce. Místy působí až dokumentárně, místy jako romantická komedie a občas je to taky pěkný psycho. Krátké, svižné sekvence se střídají s klidně i několik minut dlouhými záběry (hlavně ten závěrečný rozhovor). Chvílemi jsem vůbec nevěděla, co si o tom mám myslet. Ono je to totiž tak zvláštní, až je to zajímavé... Váhala jsem nad 5*, ale nakonec jednu hvězdu strhnu, a to za kameru, která na mě občas působila poněkud rušivým dojmem. Každopádně, pokud máte náladu na lehce schizofrenní romanci, je tohle ideální volba :) ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Jediný svět, který člověka nezklame, je ten, který si sám vytvoří. Shiki-Jitsu se točí kolem takového světa mladé dívky, která si ho vytvořila ve snaze překonat problémy, jež mají destruktivní účinek na její život. V tomto světě má každý další den narozeniny. Najednou do něj vstupuje muž, jenž touží naopak po zachycení reality, po úniku ze světa představ. Vzniká mezi nimi zajímavé pouto, za nějž vlastně tahá každý tak trochu jiným směrem. Podivuhodná romance, dalo by se říci, se zajímavým a hlubokým podtextem. Co jí u mně srazilo, byla nudnost a natahovanost a především až přílišná ujetost. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Krátce po shlédnutí Neon Genesis Evangelionu, který jsem zhltnul jak Gyorgyovi jedlíci malinu, jsem se začal zajímat o jeho další filmy. Tento bych považoval za jeden z těch normálnějších, vizuálně zajímavě laděný snímek pomocí postavy režiséra, vracejícího se do svého rodného města, proniká do duše dívky s věčnými narozeninami. Film se, jak taky u Anna jinak, zabírá psychologií rodinných vztahů a byl natočen podle románu Tohimu od Ayako Fujitani která zároveň ve filmu obsadila hlavní roli. ()

xav 

všechny recenze uživatele

Muj prvni film od Anna a prepokladam, ze posledni co je "relativne klasicky normalni" film. Vztah mladeho paru, kde zejmena devce je stale stredem pribehu. Kvuli sve minulosti si vytvorila ve svem nitru vlastni svet, aby si nemusela pripustit nic spatneho v realnem zivote. Ze strachu z dalsiho dne stale rika, ze zitra ma narozeniny. A to opakuje kazdy nasledujici den. ()

Reklama

Reklama