Reklama

Reklama

Případy bratra Cadfaela - Série 1 (1994) (série)


One Corpse Too Many (S01E01)

(epizoda)
Drama / Mysteriózní
Velká Británie, 1994, 1 h 15 min

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně mne mrzí, že je to vlastně výcuc z knihy, ale chápu, chtít postihnout vše, čím jsou knihy Ellis Peters dokonalé, měl by jeden díl tak tři hodiny a muselo by se to natočit ve stylu Jména růže s velkou produkcí. Ale až na trochu zmatený začátek nejsem zklamán, středověký život je postižen věrně včetně různých drobností (třeba mne dere, když v jakémkoliv současném seriálu či filmu ze středověku sedí holka na koni obkročmo). Chlapi jsou pořádně špinaví, postavy nejednoznačné a gregoriánské chorály v plném rozkvětu. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zhuštěné zpracování knihy (jak píšou mí spolukomentátoři níže či výše - dle řazení příspěvků uživatelů), ale celkem hezké. Jediné, co podle mě drhne, je casting, přičemž problém mám především s výběrem „světských“ postav (především Adam Courcelle, zčásti i Hugh Beringar), ale zase to vyvažuje mistrný Cadfael Dereka Jacobiho. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to nic, co by mě bůhvíjak bralo a co bych chtěl dokoukat celé co nejdřív, ale čas od času se na nějakou epizodu rád podívám. Jestli budou minimálně tak dobré jako pilotní díl, tak to bude příjemně strávená hodina a čtvrt, protože na svůj žánr se to tady celkem povedlo. Nemůžu říct, že by si mě to drželo v napětí po celou dobu, ale něco do sebe to má, dostatečně napínavé to taky je a i samotný případ mi přišel dostatečně zajímavý a dobře vymyšlený. Navíc i to prostředí středověké Anglie tomu dost pomáhá, protože detektivku z tohohle prostředí jsem v rámci seriálů snad nikdy v životě neviděl. Nejvíc se mi ale stejně asi líbila hudba, ta je zde opravdu úžasná. 4* ()

Fido 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro toho, kdo výborné knihy Ellis Peters o Cadfaelovi nečetl, tento první díl série musí být trochu "těžký rozjezd", aby pochopil souvislosti i jednotlivé postavy. Ale v Cadfaelových replikách může vždy jako odměnu své snahy objevit lásku, moudrost a zkušenost dobrého mnicha a výborného člověka, postavené na víře ve spravedlivého a milujícího Boha. ()

Reklama

Reklama