Reklama

Reklama

Úžasný svět čokolády

(seriál)
  • Velká Británie The Wonderful World of Chocolate
Velká Británie, 2019, 13x44 min

Obsahy(1)

Úchvatné dějiny čokolády, moderní Willyové Wonkové, zajímavé exkurze do čokoládoven, díže plné roztopené hnědé hmoty, neobvyklé ingredience, luxusní čokoládové lahůdky, ale vedle nich i všeobecně známé a oblíbené výrobky – toto vše se skrývá pod čokoládovou polevou našeho seriálu. Při návštěvách největších čokoládoven světa nám pořad odhalí, jak se vyrábějí naše nejmilejší čokoládové tyčinky a bonbony známých značek, například Kit-Kat, Toblerone, Cadbury a Lindt. Díky tomuto seriálu můžeme poznat překvapivé příběhy, které se za lákavými produkty skrývají, můžeme nahlédnout do největší prodejny čokolády na světě, můžeme rozbalit nejdražší čokoládu světa, dozvíme se, co nejraději mlsá královna, a můžeme znovu prožít scény z filmu Karlík a továrna na čokoládu, což je snad nejkrásnější filmové dílo, které bylo kdy o čokoládě natočeno. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

mia.com 

všechny recenze uživatele

Konecne dokument, na kterem opravdu visim ocima a vsechny informace me hodne zajimaji a fascinuji :) kez by bylo vic a vic dilu :D ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Už u nějakého 3 dílu, jsem si říkal, o čem asi tak může být proboha dalších xy dílů ? Vždyť je to jenom čokoláda. No a po 13 dílech jsem dokonale ohromen informacemi o čokoládě. ČOKOLÁDĚ .... Kdo si myslí že ví o čokoládě první, poslední, bude hodně překvapený že o ní neví v podstatě nic. Co mě na dokumentu trochu vadilo, je to neustálé omýlání některých informací + v určitých částech až do očí bijící reklama, která s dokumentem o čokoládě moc společného ani nemá. Myslely jste si že je třeba jen 150 druhů čokolády ? Tak těch 150 je možná tak známých v ČR ale po celém světě je asi tak půl milionu všech možných i nemožných chutí a příměsí. Krevety ? Na 20 způsobů. Zelenina ? Vážně, kapusta je tady úplně normální příchuť. Chcete osmaženou čokoládu ? Není problém. ... Samostatným oddělením, jsou sochy z čokolády. Jestli jste někdy viděly nějaký díl úžasných dortů (nebo podobný pořad) tak se tady doslova vyvrátíte z toho co jde z čokolády udělat. 3 metrová socha boha, metr vysoké mládě bizona, motorka, budova, chlápek v obleku, květinový koš ..... a to všechno v takových detailech že je nemožné věřit že to je jen z čokolády. Každopádně na plných 5 to není. Pár věcí mi přece jen vadilo. Nejlepší jsou ti lidi co se tam vyskytují z řad lidí a komentují dějiny a výrobu, nebo chuť čokolád. Ty 2 starý babky jasně vedou :) Dodatek : v podstatě nevím ani proč tu "recenzi" píšu, když podle nového zkripleného systému ČSFD si to přečte asi jen 5 lidí. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama