Reklama

Reklama

Sezame, otevři se

(pořad)
  • USA Sesame Street
Animovaný / Loutkový / Komedie / Rodinný / Fantasy / Hudební
USA, 1969, 60 min

Kamera:

Charlie Sarroff

Účinkují:

Jim Henson, Frank Oz, Fran Brill, Alan Arkin, Charlotte Rae, Bob McGrath, Eugene Byrd, Leonard Jackson, Emilio Delgado, Roscoe Orman, Mr. T, Casey Kasem (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První řada oblíbeného vzdělávacího seriálu pro děti, který už dávno znají děti nejen na amerických kontinentech, ale i v Evropě. Na rozdíl od jiných animovaných seriálů, které děti pouze baví, tento je přímo zaměřen na program, který by se dal nazvat "škola hrou" v tom nejlepším smyslu toho slova. Animaci střídají především loutkové, ale i živé výstupy. Děti (ty nejmenší především, ale jinak všechny, které baví si hrát) budou opět provázet chlupaté, střapaté nebo jenom plyšové postavičky Ernieho, Berta, Žabáka Kvaka, Bohouše, Elma, Keksíka a Počtáře se všemi svými radostmi i stesky, písničkami a všelijakými zážitky. Mezitím se také podíváme po světě, ale i po domě, povíme si, co je hora a co jezero, co je nahoře a dole, jaké jsou části těla, co je počítač, co znamená kapající kohoutek, kdo je kamarád a spoustu dalších věcí. Při tom všem se ale budeme hlavně bavit.

Seriál se v současné době promítá ve více než 160 zemích světa, každý rok je obnovován a aktualizován, mnozí, kteří se na své postavičky dívali jako děti, už vyrostli. Seriál je však evergreenem televizních stanic po celém světě. I my se k němu vracíme a to tak, že na první řadu by měly plynule navázat řady druhá a třetí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Jolee 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že soudit dětský pořad očima dospěláka, je trochu hloupé. Už proto jsem dala hodnocení 5 hvězdiček, protože si pamatuju, jak jsem tento pořad měla jako malá ráda. Navíc byl "Sezam" vypuštěn do světa v 60. letech se záměrem zvýšit gramotnost amerických dětí (cca 3-5letých) zábavnou a nenucenou formou, což se povedlo velmi dobře. Takže srovnávat ho například s pohádkovým českým Krtečkem, kterého mám samozřejmě stokrát radši, mi přijde nesmyslné, jelikož si oba pořady kladou jiný cíl. Škoda, že teď už v podstatě podobné pořady nevznikají... ()

woody 

všechny recenze uživatele

A nyni si prosvištyme některa čysilka! Dvanáct. Dvanáct. Tohle je: dvanáct. Dvanáct. Oveček bylo: dvanáct. Raz dva tři ... Dvanáct. Dvanáct. Dvanáctka. Dvanáct. Jednička a dvojka vedle sebe dá číslo: dvanáct! Kolik bylo oveček? Dvanáct. Už jako dítě jsem to nenáviděl. A to jsme nemuseli být ani u takhle vysokých čísel. Stačilo, když tam do zblbnutí opakovali jedničku. Jedna. Číslo jedna. Ovečka byla sama. Byla jedna. Jednička.... Modlil jsem se, aby se konečně objevili Muppeti, nejlépe Bert s Erniem. Hlavně díky nim jsem si oblíbil šílený humor založený na kulometném dialogu a fetiši na gumovou kačenku. Franku Ozovi budu navždy vděčen. Mohl jsem skončit jako ostatní - na PC gameskách, kombit si to na BMXku a za vrchol komedie považovat Děsnej biják... Danáct. Číslo dvanáct. Dvanáctka. Dvanáct... ()

Reklama

Elyon 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hardcore:D. I když by se podle mého názoru neměli děti dívat na televizi alespoň do pěti let, tak tohle je něco jiného. Bez obav bych to děckám pustila, protože je to mnohem lepší než Teletubbies. Ale stejně by si měli rodiče vychovávat děti sami a ne u televize, jinak je to v ... no, to si můžete domyslet. Původně jsem chtěla dát tři hvězdičky ale ta poslední je za Patricka Stewarta (jak to, že není v seznamu herců?) a jeho scénku s Upírem a čísly:). ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je to vzdělávací seriál pro děti, tak to nutně musí být (aspoň v určitých fázích) dementní. Ale muppeti a jejich scénky jsou zvládnuté moc dobře a zasmát se jím může i dospělý člověk. Čtvrtá hvězdička je za skorokultovní Mahna mahna (pro neznalce: http://www.youtube.com/watch?v=7JZY0F79ZoI). ()

Monoxid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem a vždycky jsem byla alergická. Možná si řeknete, že jsem měla už jako dítě špatnej vkus, ale nic to nezmění na tom, že jakmile jsem v televizi zahlídla tyhle chlupatý příšery, kterejm během mluvení skáče hlava a do toho se ozývaj krákavý zvuky , který jakoby měly vycházet ze švu mezi horní a dolní 'čelistí', utíkala jsem (pozdějc vypínala...). Málokdy dávám odpad, ale z tohohle je mi na blití. Žádný děti bych na to koukat nenechala. ()

Zajímavosti (37)

  • Pořad získal od roku 1984 neuvěřitelných 122 cen Emmy v denní kategorii. (Ruuzha)
  • V českém znění byl seriál vysílán od září 1996 do 25. srpna 2007 na ČT1. (TomasSlach)
  • Ide o jeden z najdlhšie vysielaných televíznych sérii vôbec, ktorý je od 10. novembra 1969 vysielaný nepretržite a má vyše 4800 častí. V 14. časti zaznela v podaní maňušiek „Muppets“ upravená slávna skladba Mahna Mahna od talianskeho interpreta Pietra Umilianiho. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama