Reklama

Reklama

Assault

  • Velká Británie Tessa (pracovní název) (více)
Trailer

Anglický kriminálny film nakrútený podľa románu K. Younga "Roklina". (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

hladass 

všechny recenze uživatele

Assault (takový britstký pokus o giallo) byl natočen podle knihy The Ravine Kendala Younga... Neznámý vrah (pro znalce žánru neznámý asi 30 minut), několik znásilněných školaček, pár vražd, policejní pátrání a poměrně slušná atmosféra (a bylo by smutné, kdyby ne, když se útoky a část pátrání po vrahovi odehrávají v hlubokém lese)... Proti hercům taky nemůžu nic říct, zvláště mě potěšila Suzy Kendall v roli učitelky (známá díky Argentovu L'uccello dalle piume di cristallo, nebo Martinovu Torsu)... Ale co považuju za velký nedostatek v podobných filmech, je zcela nevhodně vybraná hudba, která je v některých scénách vysloveně rušivá, ale hlavně naprostá absence krve a nahoty... Tolik pěkných školaček a pořádně ani jedna bradavka, to prostě jednoho nasere... Ale i tak je Assault příjemně koukatelný kousek... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Příjemný dobový thriller/krimi...V podstatě jde o takovou odpověď na italské giallo v podání anglické školy (tak jako později natočil Brian De Palma americký Dressed to Kill). Samozřejmě nelze říct, jestli to byla jen náhoda nebo to bylo cílené...Nicméně film rozhodně připomene "Nude Si Muore" nebo "What Have You Done to Solange?". A účast staré giallo harcovnice Suzy Kendall (The Bird with the Crystal Plumage, Torso, The Death Dealer) není také určitě náhodou. Solidní průměr i bez krve a grafického násilí... ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem kdysi viděl v televizi. Zapůsobil na mne tehdy náramně, však ač jsem ho nyní viděl po více než 30 letech, téměř vše jsem si pamatoval. Film vlastně toho drastického neukazuje příliš, ale ve spojení s nervy drásající hudbou pracuje fantazie na plné otáčky. Myslím, že i po odpočtu nostalgie, je to stále zručně natočený a napínavý film. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Filmy zapomenuté v propadlišti času jsou mnohdy příjemným překvapením. Nemohu to stoprocentně napsat i o Assault, skutečně jsem musela mít celou dobu na paměti jeho stáří, protože při nároku dnešního diváka, by asi moc neuspěl. Ale jsem ráda, že jsem ho viděla a mohu říct alespoň za sebe, že jsem podezřívala úplně všechny, kteří se ocitli v mém zorném poli, nevyjímaje některé členy z policejního aparátu. Postupně sítem procházeli ti, které jsem uznala za neschopné vraždící sexuální maniaky, až v posledních deseti minutách tam konečně jeden neprošel. Ale to bylo už tak jasné, že by to uhodl každý i s IQ -10. A chudák Leslie, škoda, že o jeho manželku vrah neměl zájem. Jak píše už giallo, je to solidní průměr. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek reprezentuje v podstatě vše dobré, co nabízela britská filmové kuchyně sedmdesátých let. Jedná se o kvalitní detektivku o pátrání po sexuálním delikventovi, který přepadává dívky v rozlehlém lese nedaleko soukromé školy. Film je natočen tak, že postupně upadá do podezření hned několik možných pachatelů, aby se záhy ukázalo, že to je samozřejmě úplně někdo jiný. Co se týče samotného zobrazení násilí páchaném na školačkách – od puritánských Angličanů žádné velké orgie samozřejmě čekat nemůžeme, takže kromě vyděšených pohledů do kamery a občasného křiku se toho na dívkách moc odpozorovat nedá. A to dokonce – pozor SPOILER – ani při záběrech na mrtvé tělo jedné z nich, které pachatel gentlemansky roztrhal šaty tak, aby vlastně nebylo nic vidět. Tahle scéna mě až rozesmála. :-) Ozdobou filmu je posledních deset minut, kdy se již usvědčený zločinec snaží prchnout před spravedlností a přitom jej stihne dost krutý, ale vlastně odpovídající trest. Filmy jako tenhle já opravdu můžu a nezbývá mi tedy než jej vřele doporučit. ()

Reklama

Reklama