Reklama

Reklama

Po stopách anakondy

  • Kolumbie El sendero de la anaconda (více)
Kolumbie, 2019, 73 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovatel a jeho kamarád antropolog se vypraví do nejodlehlejších částí Amazonského pralesa a setkají se s komunitami, které jsou nedotčené časem. (Netflix)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Krásná rozlehlá panenská divočina. Pro našince zvyklého na středoevropské lesy zvukový zážitek z pralesa není nic příjemného. Slyšeli byste houkání sanitky, zvuk cirkulárky apod. V Jižní Americe je každých pět vteřin vykácen les o velikosti fotbalového hřiště. V Kolumbii už bylo vykáceno 95 procent nížinných lesů a na jeho místě jsou farmy. Jsou vražděni amazonští indiáni , aby se mohli do pralesa udělat další silnice jako první krok k devastaci těžebními společnosti. Je to jeden z hlavních důvodů změn klimatu. Až teď se o to Češi možná začnou zajímat když máme opět 500 leté sucho. Je třeba snížit teplotu krajiny, zvýšit odsakování. Není seno pro zvířata a lidem vyschly studny. Nyní se v povodí Moravy dováží voda do vodojemů cisternami, aby obyvatelstvo nepoznalo nedostatek. Pak přijde vichřice a voda rychle odteče. Myslíte že to nesouvisí s dokumentem o Amazonii? To jste na omylu. ()

Matthew013 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o Amazonském pralese a příběhům k němu se pojícím. O realitě původních obyvatel, o západní civilizaci a její neúctě k přírodě, o dvou odlišných filosofiích a různých lidech. Ve filmu jsou zmíněny zajímavé myšlenky a teorie, týkající se jak pralesa, tak různých kultur nebo života na zemi. ZACHOVEJME AMAZONSKÝ PRALES! :) ()

Reklama

Galerie (29)

Reklama

Reklama