Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(50)

V magickém světě znepřátelených klanů čelí dvě spřízněné duše zrádným úkladům a odhalují temné tajemství, které souvisí s tragickou událostí z minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začnu negativy. Edit scén – občas scény nenavazovaly na tu předchozí, začaly třeba tam, kde už postava v předchozí scéně šla. I herci měly občas jiný makeup (například zranění, jednou krev tekla, podruhé byla setřená, pak zase tekla). Do toho nějaké nepovedené triky v zobrazení monster (pes, i ta želva nic moc). Některé kulisy působily opravdu levně, místo kamene koukal polystyrén. Některé souboje působily až směšně, jejich choreografie nebyla nijak zvlášť promyšlené. Do toho děj v minulosti byl moc dlouhý. Hraní si na vesnickou rodinku taky. Chápu, proč to tam bylo, ale přišlo mi to moc dlouhé, až mě to chvílemi otravovalo, protože jsem chtěla okamžitě do přítomnosti a řešit tyhle záhady. Naštěstí jsem se ve 33. díle dočkala… No ale jinak mě to bavilo. Vývoj postav, nikdo nebyl černý, ani bílý. Všichni měli své motivace, své charaktery a těch se drželi. Nikdy se nestalo, že by nějaká postava najednou jednala nelogicky, mimo svůj daný charakter. A při takovém množství postav je to opravdu skvělé. Příběh byl promyšlený, autorka věděla, co chce, do toho zasadila postavy a velmi dobře to rozehrála a skvěle dohrála. Na obrazovku to naskákalo bez BL prvků, ale koho to trápí, když tam jde to silné pouto mezi Weiem a Lanem velmi dobře vidět. Proč? Nejde jen o dobrý scénář, ale i o velmi dobře zahrané postavy. Co se týče hereckých výkonů, vlastně si nemohu stěžovat. Všichni hráli své složité postavy s vervou a kvalitně. Postavy procházely různými vývoji, divák je mohl sledovat a buď s nimi soucítit, nebo je nesnášet. Ale nemohl říct, že to či tamto přišlo zničehonic. Vše mělo své místo a smysl. Tuhle logiku a skvělé herecké výkony všeobjímalo krásné prostředí, hladila nádherná hudba a zdobily pěkné kostýmy (tedy co se týče klanů, obyčejní lidé = obyčejné hadry). Na to, že wuxiu nemusím, vlastně mi ten žánr moc neříká, tak jsem si to užila a byla velmi mile překvapena. Asi bych se to nebála doporučit komukoliv. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Ako ľahkú fantasy baladu môžem seriál hodnotiť veľmi dobre. Neubránim sa však porovnaniu s jeho priamou konkurenciu z dielní juhokórejských filmových štúdií. Po vizuálnej a zvukovej stránke je seriál na svetovej úrovni. Horšie je to už z hereckými výkonmi ako z béčkového folklórneho súboru, kamerou (osobný názor) a nelogickým správaním sa postáv v určitých situáciách, kedy som sa pýtal sám seba: "Prečo?! -_-". ()

Reklama

jarah 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si vážne zaslúžil časť môjho voľného času, občas na úkor spánku. Mám rada knižné príbehy a moja fantázia vždy urobí zvyšok. Preto sú pre mňa prešľapy v kvalitných seriáloch a filmoch málo podstatné. Nepopieram, že sa nájdu v každom diele. Kladné stránky ma bavia viac. Počínajúc predlohou, scenárom, reáliami vytvorenými pre príbeh, bojovými scénami poprepletanými často zložitými vzťahmi, dôverou a zradou, to všetko okorenené čiernou mágiou. V konečnom dôsledku ide o silu priateľstva, rodinné putá, tenkú hranicu medzi dobrom a zlom, o to, ako sa občas nedá veriť vlastným zmyslom a úsudku, aj o to, že ekvivalentom pre "iný" nie je "zlý". Casting sa podaril a oceňujem, že nebol založený na jednoznačnom výbere: pekní herci na kladné úlohy a „menej pekní“ na záporné. Zážitok je kvalitnejší, ak takéto detaily nenaznačujú líniu deja. Čerešničkou na torte je soundtrack s leit skladbou, ktorú si divák nemôže nezamilovať. Čínske legendy a história sú nevyčerpateľnou studnicou a predlohou pre fantasy filmy a seriály, kvalitnú konkurenciu pre akýchkoľvek Hobbitov, Pánov prsteňov či Harryho Pottera. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Čo je toto za kravinu?! Vôbec neviem, o čo tam išlo. Ľudia, ktorí všetci vyzerajú ako cez kopirák, trepú blbosti, herectvo preafektované, SGI mizerné, tá ruka s pazúrmi vyzerala ako vyrobená škôlkármi na Halloween. A, áno, odháňať zlých duchov treba jednoznačne zo strechy:)). Jedna hviezda ani neviem za čo, asi za snahu o niečo, čo sa im nepodarilo. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tohle mě totálně rozbilo. Přitom wuxia není vůbec můj oblíbený žánr. Nikdy se mi nestalo, abych u happy endu řvala jak želva. A nejen u něj. V podstatě u všech těch scén, kde byli ti dva spolu a místo slov mluvily pohledy. Pane bože, taková poetika a romantika! Ufffffff... Navíc estetická stránka je kolikrát tak vymazlená, že jsem si prostě dala pauzu a kochala se tou vizuální krásou. To se týkalo hlavně lokací, staveb a kostýmů. Bylo tam samozřejmě pár negativ, a to především některé totálně nezvládnuté triky, jako umělé příšery (ten pes v podzemí) nebo polystyrénové kulisy. Ale jinak... no nemám slov. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (9)

  • Na stuhu, kterou mají na čele členové sekty Lan, může sahat jen jejich osudem vybraný partner. To je také důvod, proč Lan Zhan nechce, aby se Wei Wuxian dotýkal jeho stužky, ale nakonec k tomu svolí. (Zuzka.Chalup)
  • Tento příběh můžeme také najít ve formě mangy a anime, obě pod názvem „The Grandmaster of Demonic Cultivation“. (ketyyy257)
  • Seriál je natožen podle čínské knihy v překladu – „The Grandmaster of Demonic Cultivation“. Kniha je ale žánrem Bl neboli „boy love“, tudíž se zde vyskytuje láska mezi hlavními hrdiny. Čínská cenzura ale nedovoluje toto ukazovat ve vysílání, a tak ze seriálu byla udělána pouhá bromance. (ketyyy257)

Reklama

Reklama