Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1987. Kurátor Dimitris připravuje podklady pro novou výstavu reflektující život Řeků vysídlených násilně z oblasti Smyrni v průběhu řecko-tureckého konfliktu. Nález několika artefaktů v zapomenutém vetešnictví v Istanbulu otevírá Pandořinu skříňku hned několika zúčastněných. Dimitris se zprvu myšlenkově a záhy i celistvě rozchází s partnerkou a kolegyní Ritou a noří se ještě hlouběji do dávno skrývaných pohnutek rodiny, jejíž osudy propojuje dávná tragédie. Podaří se po tak dlouhé době pečlivě střežené tajemství objasnit? (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený příběh, hodně romanťárna kde pátrání a náhody přichází tak hladce, až je to divné. Umírá se ve správný čas, nikdy dříve. Moc hezká řečtina, trochu naředěná turečtinou, protože většina postav pochází z Turecka. A mluví se i anglicky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Během egejské krize 1987, kdy Řecko a Turecko byly na pokraji války, sběratel připravující výstavu vzpomíná na záhadné tajemství z doby velkého požáru za tureckého útoku ve Smyrně r.1922. Může krvavá oběť usmířit dekády bolesti a utrpení?...Tradiční film oslovující více místní. ()

Reklama

Reklama