Reklama

Reklama

Jak se točil Jurský park

  • Česko Film o filmu: Jurský park (festivalový název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nevšední pohled do zákulisí natáčení velkofilmu... (oficiální text distributora)

Recenze (28)

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi poctivo spracovaný dokument o natočení jedného veľkého fenoménu začiatku 90.rokov. /100%/ tento dokument "The Making of 'Jurassic Park'" pozri na: DVD Jurský Park ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Té podbízivé omáčky je tady na Spielberga překvapivě pomálu a kdo chce, ten se o technické stránce filmu dozví docela dost. Potěšily mě i odkazy na trikařské mistry starých dob, King Kongem počínaje, avšak na druhou stranu právě Jurský park jim odzvonil živobytí a vládcem veškerých triků se stal chladný počítač. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aby mohol zhmotniť svoje sny, pracoval režisér Spielberg a jeho tím tri roky na technológiách, ktorými by stvorili film 21. storočia.“ Spielberg je skrátka ďaleko vpredu aj v obyčajnom filme o filme, ktorým nás sprevádza James Earl Jones (HVIEZDNE VOJNY, BARBAR CONAN, POLE SNOV) a dozvieme sa veľa zaujímavých vecí predovšetkým o revolučnej technickej stránke. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument plný technicky zajímavých informací o natáčení filmu, který ve své době opět posunul hranice vizuálních efektů. Dozvíme se, jak se k tvorbě dinosaurů přistupovalo, dočkáme se rozhovorů s tvůrci, včetně Spielberga, a nakonec ze všeho snadno pochopíme, jaká vize a těžká práce byla zapotřebí pro vytvoření tak špičkového filmu, jakým je Jurský park... 7/10 ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Síce dávam päť *, ale nevysvetľujte si to tak, že sa jedná o film zrovnateľný s takými bombami ako Eteranal Sunshine of the Spotless Mind, alebo Americká Krása - 'Ako sa vyrábal Jurský park' sa jednoducho radí medzi tie najlepšie 'making of' dokumenty, aké môžete vidieť - informatívne, dobre natočené, zábavne - čo chcieť viac? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument se mi líbil. Poipisuje hlavně vznik vizuálních efektů a převedení dinosaurů do filmu. Což mi ale nevadilo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vizuálních efektů zabíjející se při komickém běhu přes překážky, míchání zvířecích hlasů a nejtěžší ze všech úkolů - rozvibrování skleničky vody. Co dodat? Tehdy to ještě dělali poctivě.:-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri tomto dokumente som si uvedomil, že nechcem vidieť žiaden bonus o súčasných CGI filmoch. O čom by bol, o záberoch z animačného štúdia? Spielberg hovorí, že počítačová grafika veľmi pomôže filmu. Dnes film skôr nahrádza. To, že niektoré zábery JP dnes pôsobia archaicky, je paradoxne prirodzené. Exteriéry, makety, grafika, herci a partia sympatických ľudí, ktorí robia to, čo ich skutočne baví a vedia to. K čomu je tam ale ten James Earl Jones? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelně neuvěřitelné, co dokázal Spielberg tehdy zrealizovat za průlomový snímek. Celou dobu jsem koukal jak vyoraná myš s ústami dokořán. Tleskám!!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už jsi přemýšlel o tom, že bychom udělali celé dinosaury ?? Myslím od hlavy až k patě ??" - "A já na to: Tak to dokaž !! A on šel a dokázal to.." ;) Spielbergův velmi upřímný dík nejen Jamesi Cameronovi.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčne najlepší ´´making of´´ v histórii, ktorý je rovnako dokonalý a napínavý, ako samotný film. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o jednom z nejskvělejších filmů. Myslím že to bylo výborně zpracováno a že se každý mohl dovědět o historii filimových triků od Tippetových animací až po dnešní Winstonovy počítačové triky. Je tam obsaženo téměř vše co diváka zajímá. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jurské parky jsem viděl nesčetněkrát, ale tenhle dokument poprvé. Poctivě zpracovaný a zajímavý, nicméně dneska už prostě tak neohromí. Jako přídavek k původnímu filmu je to ale perfektní. Povedený exkurz do zákulisí jednoho z největších bijáků všech dob. 75%. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednává z valné části o revolučních technikách, které Spielbergovi umožnily zhmotnit jeho sny o trikovém filmu s dinosaury. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

A zase jeden DVD bonus, klasické making of, tak ako ho poznáme /ten je skvelý, tá je úžasná, bla, bla, bla.../ ()

Reklama

Reklama