Reklama

Reklama

Takoví normální mimozemšťané

(seriál)
  • USA 3rd Rock from the Sun (více)
USA, (1996–2001), 48 h 39 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

John Lithgow, Kristen Johnston, French Stewart, Joseph Gordon-Levitt, Wayne Knight, Jane Curtin, David DeLuise, Danielle Nicolet, James Earl Jones (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(139)

Tým vědců z daleké planety podniká expedici na Zemi - podle jejich názoru nejméně důležité planety. Jejich mise, která má prozkoumat místní inteligenci, nesmí být odhalena a proto na sebe mimozemšťané vezmou pozemskou podobu. Tedy přesněji řečeno, podobu podle nich typických pozemšťanů.  Sci-fi sitcom Takoví normální mimozemšťané upozorňuje na absurditu lidského chování z pohledu absolutního cizince. Na Zemi byli dopraveni čtyři mimozemské bytosti, aby důkladněji prozkoumali lidstvo. Po přistání ve městě Rutherford v Ohiu na sebe všichni vezmou lidskou podobu a vytvoří tak rodinu Solomonů: vůdce Dick, Harry, Sally - muž uvězněný v ženském těle a Tommy - nejstarší mimozemšťan v těle dospívajícího chlapce. Společně prozkoumávají návyky pozemšťanů a lidské emoce a během toho dochází ke komickým nedorozuměním, protože si vykládají lidská slova i činy příliš doslovně. Seriál vyhrál cenu Emmy a Zlatý Globus a je jedním z nejkreativnějších sitcomů vůbec.

Ve druhé sérii sci-fi seriálu Takoví normální mimozemšťané se znovu setkáte s Dickem Salomonem, vůdcem čtyř mimozemštanů, kteří na sebe vzali lidskou podobu, aby mohli shromažďovat informace o planetě Zemi. Dick je stále zamčený v suterénu svého domu, zatímco jeho klon Ďábelský Dick připravuje svůj plán - oplodnit každou ženu v Ohiu. Ale nebojte se, někdo je určitě zachrání. V dalších dílech se rodina Solomonů snaží bojovat proti negativnímu obrazu mimozemšťanů v hororech, ale když dostanou konečně šanci napsat scénář jedné epizody seriálu Akta X, nedá jim to a v průběhu tvorby do příběhu zasadí každou příšeru, na kterou si vzpomenou. Sally si najde nového lidského přítele, důstojníka Dona a Dr. Mary Albrightová se snaží před okolím zatajit, že chodí s Dickem. Tommy je nejstarší, ovšem v těle puberťáka, a tak musí čelit zuřícím hormonům svého dospívajícího těla. Během pro Solomony historicky prvního Dne díkůvzdání se Harry zamiluje do Vicky, dcery své domácí, paní Dubczekové. Tato kuriózní oslava trochu otevře mimozemšťanům oči co se týká lidského konání i chování, stejně jako když zažijí o měsíc později své první Vánoce.

Třetí řada seriálu Takoví normální mimozemšťané začne dalším dilematem, které budou muset vetřelci, jenž na sebe vzali lidskou podobu, vyřešit. Vedoucímu skupiny, na Zemi známé jako rodina Solomonů, nařídili, aby si vzal Janet - neteř jeho nadřízeného na domovské planetě. Dick se však ze sňatku snaží vykroutit, protože je oddaný své lidské patnerce Mary. Janet později přicestuje na Zemi, což znervózní důstojníka Dona, který se začne obávat, že planetě hrozí vesmírná invaze. Tommy, který je ve skutečnosti velmi starý, ovšem v pozemské podobě teprve teenager, zoufale touží po přítelkyni, která by byla v jeho skutečném věku (například Mary). Harry se setká se svým domácím zvířátkem, které na sebe také vzalo lidskou podobu. Během třetí série budou muset Solomonovi mimo jiné také odrazit útok Venušanek, které napadnou Zemi maskované jako prsaté ženy.

Čtvrtá řada seriálu začíná zoufalým hledáním uneseného Harryho Solomona, který je členem tajné mise mimozemšťanů, kteří na sebe vzali lidskou podobu a sbírají o naší planetě a jejích obyvatelích informace. Tommy Solomon, který je navzdory svému skutečnému věku stále uvězněn v lidském těle teenagera, má novou přítelkyni Alissu. Dick Solomon, večně se rozcházející se svou pozemskou přítelkyní Mary, si v této sérii moc lásky neužije. Důvodem je Maryino povýšení, a protože jsou kolegové - profesoři na vysoké škole - stává se Mary z ničeho nic Dickovou nadřízenou, což on se svou hrdostí velmi špatně snáší. Sally Solomonová se cítí ve svém pozemském ženském těle natolik pohodlně, že souhlasí s pózováním pro pánský časopis, což její nápadník, důstojník Dick špatně snáší. Harry Solomon se svou přítelkyní přemýšlejí o dítěti. A na Zemi přijíždí nejvyšší velitel mimozemšťanů, což ještě více zamíchá kartami.

Rodině Solomonů se uleví, když se Harryho pozemské přítelkyni Vicky narodí lidská bytost, i když pravděpodobně nasáklá mimozemskou energií. Ovšem jinak jsou věci v obvyklém nepořádku - Vicky hrozí, že zveřejní pravou identitu Solomonových v bulvárním tisku (škoda, že neporodila mimozemšťánka, to by jistě byli na titulní straně!). V páté sérii poprvé vetřelci v lidských tělech zažijí na vlastní kůži rasismus. Mary Albrightová, Dickova přítelkyně bude natáčet dokument o Solomonových a nutit je, aby si pro své podivné chování vymýšleli bizarní příběhy. Na konci se bude Sally snažit pomoci usmířit Tommyho a Alyssu.

Na začátku šesté, závěrečné řady seriálu Dick se svou snoubenkou Mariou Albrightovou uštědřují lekci Mariině panovačné sestře Renatě. V následující epizodě se mimozemský vědec Tommy (stále uvězněný v lidském těle dospívajícího chlapce) snaží vybrat školu, která by odpovídala jeho inteligenci. Což přiměje Sally, aby zkusili najít potencionálního mimozemšťana, který by vědce v těle Tommyho vystřídal. Později se Solomonovi zabývají myšlenkou, že by se stali právoplatnými americkými občany. Série končí dvěma dvoudílnými epizodami: John Cleese se vrací jako rival v lásce Dr. Liam Neesam, ovšem Dick ho promění v opici, nažeč Mary konečně dojde, že její snoubenec je opravdu z hodně dalekých krajů. Solomonovi se vrací zpět domů, na svou planetu a Mary zvažuje, že pojede s nimi. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem Johna Lithgowa znal pouze jako Trinitiho z Dextera. Úchylného masového vraha hrál dobře, ale až tento seriál mi otevřel oči. Je to rozený komediální herec. To pohybové nadání a grimasy tady opravdu využil dokonale. Řekl bych, že je seriál asi tak na stejné úrovni jak Krok za krokem s tou výhodou, že je hlavní rodinka mimozemská, takže vzniká více vtipných scén, než ve Step by step. 75% za první řadu. Druhá řada - 65%. Třetí řada 70%. Čtvrtá řada 70%. Pátá řada 70%. Šestá 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to byl vskutku geniální seriál, ale postupem času upadala kvalita čím dál hlouběji do sitcomovského bahna, až seriál ztratil na veškerém půvabu a vtip vystřídala křeč... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento sitkom ma odrovnal. Absurdne geniálna zápletka o mimozemšťanoch medzi nami, podporená brilantnými gagmi (ako fyzickými, tak akustickými), to všetko podfarbené perfektným hereckým obsadením. V tomto smere nezaujme len neskutočný kapitán John Lithgow, ale i jeho posádka - najstarší člen tímu v najmladšom tele (Joseph Gordon-Levitt), Kristen Johnstonová a French Stewart. Výborné sú aj podporné roličky v čele (Wayne Knight ako policajt). ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Pamätám si to ešte s STV 1,kde to pravidelne večer vysielali a ja som sa celkom slušne pri tom bavil.Teraz ten seriál by som nevyhladával ale keby ho zbadám medzi prepínaniami kanálmi,pravdepodobne by som ho dopozeral. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejhustší z hlavních hrdinů je ten, který si vysloužil tělo ženy a musí se s tím patřičně vypořádat. Jinak seriál má dobrý nápad a nejméně první řada stojí za zhlédnutí. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Napoprvé se tomu snad ani nedá nesmát, já sám rád občas i přes svou nenáročnost vyhledávám bizárky. Herci úplně v poho, ale výraz otce mimozemské rodiny mi stejně uvízl v hlavě nejvíce. Relativně rychle se to vyčerpá, avšak ne do té míry, abych chtěl volat Willa Smithe a Tommyho Lee Jonese. Taky jde o jeden z výjimečných případů, který mě nutí přemýšlet nad tím, jakou tvář by premise dali naostro Britové. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Obľúbené epizódy: 2.19 - Dick Behaving Badly, 3.05 - Scaredy Dick, 3.14-15 - 36! 24! 36! Dick!, 3.17 - Auto Eurodicka, 3.21 - The Physics of Being Dick, 3.23 - Dick and the Other Guy (John Cleese), 4.18 - Dick 'The Mouth' Solomon (mafia), 5.4 - Dial M for Dick, 5.17 - Shall We Dick? (18.8.2012-23.02.2013)) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V prvej sérii jeden z najvtipnejších seriálov. Prebieha tu odhalovanie záhad ľudského tela a spoločenských rituálov. Skvelý nápad, výborne zvolení herci. Nad všetkými však jednoznačne vyčnieva John Lithgow. Ten dodal pojmu Veliteľ nový rozmer. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To je dobrý seriál :D nápad světový, herci na jedničku (je zážitek vidět malého Josepha Gordon-Levitta) a sem tam se zjeví i fakt pikantní vtípek.. Rok výroby mi nevadí tolik, jak jsem původně čekala :) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší hlod tam má John Lithgow. Je to myslím jeden z prvních dílů. 'Nevíte kolik je hodin? 'Je čas zemřít.' To je prostě moc! ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

I když je to více méně jen taková blbina, tak humor který z toho leze je občas prostě k popukání. Baví mě sledovat malého Levitta a jeho začátky, ale nejlepší hlášky hází prostě Stewart. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět na sitcom + geniální charaktery stvárněné brilantními herci = perla mezi sitcomy. V posledních 2 sériích byla již kvalita nevyrovnaná a přibývalo průměrných dílů, přesto se stále objevovaly skvělé epizody, které dokázaly zaručeně rozesmát. Obrovský rozdíl také je v česky dabované verzi oproti té originální, což pravděpodobně hodně ovlivnilo a způsobilo zdejší nízké hodnocení. S bratrem jsem vytvořil české titulky na komplet všechny díly a tak opravdu vím, o čem je řeč. Nejde o kvalitu dabovacích herců, ale hlavně o otřesný překlad do češtiny, kde většina vtípků jednoduše nevyzní. Tuhle práci někdo odflákl... Tenhle seriál je super, působí až nostalgicky a je velká škoda, že skončil u 6. série - ten potenciál je tu totiž stále obrovský! ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to nebavilo. Pak jsem si zvykl. A pak jsem si uvědomil že je to tak nějak trapný ale stále nad hranicí. Z minulých 4* dávám pouze 2*. ()

Reklama

Reklama