Reklama

Reklama

Krvavé účty

  • Kanada A Score to Settle (více)
Trailer 1

Frankie Carver (Nicolas Cage) si odpykal devatenáct let ve vězení natvrdo. Ale když mu zjistí smrtelnou chorobu, dostává se na svobodu. Zbývá mu už jen málo času, přesto se zoufale pokouší usmířit se synem, jehož kdysi opustil, a zároveň naplánovat krvavou pomstu, najít svůj starý gang a vyřídit si to s bývalými kumpány, pěkně s jedním po druhém... Starý kriminálník Frank, který byl odsouzený k doživotí za vraždu muže baseballovou pálkou, je v důsledku svého zdravotního stavu propuštěn z vězení. Před vězením na něho čeká jeho syn Joey. Frank s Joeym si vezmou taxíka, který je odveze k jejich starému domu, kde Frank vykope tašku plnou peněz. Následně se Frank s Joeym ubytují v luxusním hotelu. Hned toho večera Frank uvidí v restauraci luxusní prostitutku Simone. Frank se s ní na radu svého syna seznámí a rovnou s ní prožije noc. Po té, co se se Simone rozejde, vyrazí za starými kumpány, aby se dozvěděl, kde se skrývá bývalý šéf místních gangsterů, Max, kvůli kterému Frank skončil v kriminále. Frank totiž na sebe za svého šéfa vzal vraždu. Frank vyhledá jednoho z kumpánů Maxe, muže, kterému se říká Q, a chce se od něj dozvědět, kde se má Max skrývat. Ten mu řekne, že Max dostal mrtvici a zemřel. Nicméně o několik hodin později má Frank nepříjemné setkání s Jimmym Drakem, jedním z bývalých Maxových kumpánů. Jimmy, od kterého chtěl Frank potvrzení, že Max zemřel, se prořekne, že Max žije. Pak mezi muži dojde k těžké rvačce, při které je Frank dost nepříjemně Jimmym zbit. Jimmy následně z místa uteče. To, že Max žije, potvrdí Frankovi další z bývalých Maxových mužů. Toho Frank zabije přímo v jeho podniku. Vychází najevo, že Joey se Frankovi pouze zdá, protože je už řadu let mrtvý. Frankovy realistické sny, ve kterých Joeyho zachraňuje, když se Joey předávkuje v jakémsi feťáckém brlohu, nejsou reálné. Frank vzpomíná, jak na sebe za Maxe vzal jeho vinu za vraždu výměnou za to, že se mu Max o syna postará. Jenže Max nechal zřejmě Joeyho doslova popravit (zastřelit). Frank s Joeym (sny) navštíví hřbitov, kde na hrobě divák zjistí, že Joey je skutečně Frankovým snem. Frank ze hřbitova zamíří k Simone, které dá obrovskou sumu peněz, a vypraví se vyřídit si účty s Maxem. Maxe najde v jednom z domů s pečovatelskou službou. Ke svému úžasu Frank zjistí, že Max je více než patnáct let v kómatu. (TV Prima)

(více)

Recenze (44)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $122,074▐ Nicolas Cage a jeho ďalší filmový prešľap. Nemá moc šťastnú ruku na výber úloh, už je dosť vyprchaný. Rozpačitý dej. /30%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Úplná katastrofa to není, ale dokázal nám Cage už určitě v poslední době naservírovat i lepší kousky. Že to bude víc drama než thriller nebo akční film bylo jasné už podle trailerů. Nic proti, ale na to by bylo potřeba ten film víc promakat aby po té dramatické stránce líp fungoval, ale jinak nic co by mě nějak pohoršilo.40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce se to tváří poměrně ambiciózně a rozhodně je potěšující že Cage rozhodně točí o něco lepší a zajímavější filmy než před zhruba 5 lety. Pořád má ovšem člověk zvláštní tušení, že pokud je v 6 filmech ročně, tak dobrých jich moc být nemůže. 35% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Uf, tak tohle byla teda silná káva. A ani se nestydím, že dávám tak nízké hodnocení. Mám rád béčka a i ty jednak nízkorozpočtové a jednak ty, které jsou většiny diváků hůře hodnocené, ale tohle se prostě nedalo. Zvažoval jsem, že dám odpad, ale nakonec jsem se smiloval kvůli Nicolasovi, který sehrál vcelku slušný výkon – herectví mu jde pořád dobře, to uznávám. Jako herec to sehrál obstojně, ale jeho postava mě těžce nebavila. Přece takovému hovadu divák nemůže fandit, ne? Choval se jako totální vocas a i logicky to nemělo moc hlavu a patu. Celé to sbližování s jeho filmovým synem absolutně nefungovalo. To bych to mohl sehrát vožralej na plech s kámošem a výsledek by byl stejný. Zápletka byla ohraná, ale zde totálně nulová, nezáživná, nezajímavá. Krom toho film obsahuje spoustu trapných scén, až mě samotnému bylo trapně, že takovou pakárnu vůbec sleduji. Mezi nejhorší scény patří pasáže, kdy si Cage nabaluje tu děvku a celé se to tváří jako hrozně emotivní dílo nebo závěr, kdy Nicolas napřahuje basebalovou pálku na chlapa, co leží v nemocnici v umělém spánku. No, to bych tu byl ještě do Vánoc, kdybych to měl takto popisovat. Ostatní aspekty filmu jsou rovněž bezcenné, včetně hudby či nějakého zajímavého úmrtí. Působí to spíš jako těžce nezvládnuté drama než thriller apod. Rychle tento komentář odesílám na CSFD než si to rozmyslím a dám odpad! Cage to zahrál dobře, aspoň tu 1* dávám. SRAČKA JAK VYŠITÁ TO JE! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nikterak ambiciozně pojednané, ovšem Nick Cage potřeboval už nutně herecky zaperlit. Alespoň u "béčkového" publika. Už jsem si zvykl, že poslední dobou střídá image jeskynního muže s bujným porostem na palici s vizáží rádoby seladona, kterému notně odulé charisma brání v rozletu. Tak tentokrát vsadil na to druhé, neb v posteli skončí s poběhlicí Karolinou Wydra, která vodní zvíře i tak trochu připomíná, a navrch je i trochu vypasený, patrně z jednostranné vězeňské stravy, kterou v kriminále konzumoval po dlouhých 19 let v rámci ztvárnění nespravedlivě odsouzené postavy. Pravda je ale taková, že catering zafungoval výtečně a najedli se všichni. I Benjamin Bratt, druhá známá herecká akvizice, kterou Cage vzal na výpravu do hereckého zapomnění. Film nepřetéká akcí, té je naopak poskrovnu a soustředí se ve větším poměru na shledání otce s odloučeným synem. Jistě, náš hrdina není zlý a není to ani povahou zlotřilec, takže po odplatě na svých dávných kumpánech hned od prvních minut svého pobytu na svobodě nepase, spíše si užívá znovu nabité svobody a vlhké díry hodné společnice, tudíž divák, který pase po akci, nebude z méně kvapného a vesměs neakčního pojetí nikterak nadšen. Režisér Shawn Ku ovšem poměrně zdárně dávkuje dramatické scény a dává vyniknout herectví Nicka Cage, jemuž v rámci své kategorie nelze nic vytknout. Takže nemá smysl se v tom babrat, svoji kategorii to nezapře, nějakou tu vyhrocenou a zdárně natočenou akcí to vládne a nějaké neotřelé příběhové nuance se také najdou. A navíc to nemá optimistický závěr. Krvavá účtenka pro příznivce dávné křivdy, vědomé oběti a následné pomsty byla vystavena s patřičnou grácií levnější filmové kategorie. 7/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kejdž se zas mstí, tentokrát za to, že byl dlouho zavřenej v lochu a neužil si syna. Dohání všechno se shovanýma prachama od hlíny a sem tam pomstí svůj ukradenej čas. Utne mu nikdo ťipec nebo mu to všechno vyjde a bude si dál uživat pěti hvezdičkovejch hotelů se sprchou? To se dozvíme na konci pořadu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cage natočí ročne takých filmov minimálne 5, to už je pásová výroba. A hlavne s nelogickou premisou. Človek, ktorý má smrteľnú chorobu sa snaží skôr veci urovnať a odísť dôstojne než sa snažiť ešte rýchlo o pomstu. A ešte že Nicolas je taký fešák, že ani prostitútka Wydra skoro od neho nepýta peniaze, taký to je kanec. No komédia. Ale čo, na ten céčkový filmový počin to stačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další Nicova unavená nevýraznost, nazývající se akčním filmem. Nic unaveně chodí, kouká, umírá a na konci párkrát, mizerně vystřelí. Není to bizár, pouze nuda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V tomto případě to není výhradně o cestě za pomstou, ale i o snaze najít cestu k synovi a vyrovnání se s postupující nevyléčitelnou chorobou. To byla pro Cage šance ukázat, že dokáže zvládnout i dramatickou roli a povedlo se mu to tak napůl. V jedné chvíli výborný výkon, v té druhé nepřirozené šklebení a koulení očima. Samotná akce je plus mínus o ničem a omezuje se na pár výstřelů, ale nějaké výraznější běsnění jsem ani nečekal a nejspíš by se sem ani nehodilo. Celkově takový šedivý průměr, což tak nějak koresponduje s Cageovou kariérou posledních let. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starého kriminálnika pustia z basy a on sa snaží znova zblížiť so svojím synom a popritom navštevuje svojich starých kumpánov a divák postupne zisťuje začo vlastne sedel a o čo mu teraz ide. Na konci sa dočkáme aj jedného zvratu, ktorý mňa osobne prekvapil, ale nijak v mojich očiach kvality filmu nezvýšil. Hlavným kladom filmu je Cage, ktorý zase raz hrá kvalitne. Väčšinu času umiernene a aj to jeho občasné tradičné prehrávanie má v deji logiku, takže nevyznie trápne. Záporom filmu je zápletka, ktorá je podaná strašne nezáživne a film sa celý čas nekonečne tiahol. Bohužiaľ vzťah medzi Cageom a jeho synom na ktorom by mal film stáť je taký nemastný neslaný a rozhodne žiadne emócie vo mne nevyvolal. Tragické vyústenie je u tohto typu príbehov očakávateľné. Takže celkovo to je zase ďalší podpriemerný film s Cageom, ale tentoraz aspoň on nesklamal. 4/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další akční béčko s Nicolasem Cagem a zde si myslím,že kromě nosné myšlenky se to moc nepovedlo.Cage mi zde přijde ne tak uvěřitelný a pokud jde o akci tak ta tu skoro není.No a jinak je to film,který nemá něco co byste si z něj asi zapamatovali.Šlo to udělat určitě lépe.Film by mohl mít určitě menší stopáž,Jsou lepší filmy s Cagem i ty co točí aktuálně,škoda.Za mě tedy celkově 45% a dvě hvězdy ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Žánr by neměl bejt Akční / Drama / Thriller, ale hlavně drama a pak možná trochu ten thriller. Celkově děj ukazuje několik dnů v životě kariérního zločince, kterýho po 19 letech pustí z kriminálu a on si snaží vynahradit si, o co za těch skoro 20 let přišel. Pomsta je tady až na druhým místě. Hlavní je vztah Cage s jeho dospělým synem. Celkově to není špatný, Cage hraje dobře a dějový zvraty, kterých tu je několik, jsou hodně předvídatelný. Divák by měl počítat s tím, že tohle není Sejměte Cartera, ale spíš něco na způsob starých francouzských filmů, ve kterých hraje Delon smolaře. 70 % ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Klec si jede stale to svoje - takze strucne - tempo plane, kulisy plane, dialogy nepocuvatelne plky - Klec si fakt moze ruky podat so Segosom - 0 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta jedna je snad jen za to,že se jim na film povedlo sehnat těch pár dolarů.Protože sračka je to řádná.Děj o hovně,kde sice Cage nepodává tak hroznej a strnulej výkon jak v některejch jeho předešlejch filmech,ale jinak spíš nedokoukatelný(mě se to povedlo).A když sem to dokoukal,tak ten konec tomu dal korunu.Směju se ještě tedˇ.10%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný. Dokážu si představit jeho áčkové provedení a snad proto umím odpustit spoustu i té béčkové, tedy této. Cage jede druhou ligu, to už je jasné několik let, ale má za sebou celou řadu skvělých kreací a na jednu insomniační z počátku kariéry (POLIBEK UPÍRA) teď bezvadně navazuje :-) 40% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak si tak projíždím čsfd a najednou narazím na tohle. Říkám si hmm, to jsem asi neviděl, nic mi to neříká a pak kouknu čem to je, kouknu do galerie a ejhle, já to fakt viděl a né tak dávno, ale totálně se mi to vykouřilo z hlavy, takže to asi nebyla žádná sláva. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nemohu začít ničím jiným, než konstatováním, že již odepsaný, na samém dnu filmového průmyslu se plácající Nicolas Cage mile překvapil. Já do toho samozřejmě již předem šel jako do dalšího zbytečného, bezvýznamného, laciného a především mizerného akčního béčka, s neustále na stará kolena ztrapňujícím se kdysi slavným a úspěšným hercem, ovšem pozor, teď to přijde, byl to omyl. Cage tu tedy sice opět připomíná totálního ztroskotance a bohužel se opět nevyhnul poměrně výraznému, až komicky působícímu přehrávání, ovšem tentokrát to k té jeho postavě, respektive roli tak nějak patřilo a tvůrci toho náležitě využili, ale především, spíš než o akční podívanou se jedná hlavně o poměrně nečekaně fungující drama, kde sice podstatou celé zápletky zůstává pomsta, nicméně ono samotné efektní si vyrovnávání starých účtů je upozaděno a film se spíš věnuje ústřední postavě, se kterou jsem se dokázal jednak ztotožnit a jednak mě i docela oslovila a bavila. Samozřejmě filmu ubližuje, že je opravdu dost předvídatelný a průhledný, což mu zvlášť na konci dost ubírá na působivosti, ale i tak to po celu dobu je přesvědčivé, rozhodně nenudící a chvílemi i emočně silné. Zároveň mě bavila i poměrně výrazná nekompromisnost snímku, nicméně mu musím ale i vytknout spoustu těch béčkových nešvarů, jako například kolosálně nablblé chování spousty postav, jednu fakt otřesně trapnou přestřelku a pár pokusů o odlehčení, které vážně neklapli. Celkově ale každopádně za mě nečekaná spokojenost, kdy jsem ochoten i jemně nadhodnotit, neboť Nicolas si to tentokrát za svůj výběr hrát v tomto snímku zaslouží. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dráma s malým počtom prvkov trileru, akcie minimum. Cage ako vždy aj v jeho súčasnej "kvalite" stále slušný, ale čo z toho, keď ostatné bola len fantasmagória s nekvalitným scenárom? ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Začátek spíš neutrál. Pak se to zvrhne v divnou love story a nakonec z toho je uplně normální devadesátkový reveverenge movie. ()

Reklama

Reklama