Reklama

Reklama

Robert Redford - Sundance Kid

(TV film)
  • Francie Robert Redford - L'ange blond

Obsahy(1)

Legenda mezi herci, režiséry i zakladateli úspěšných festivalů... Není snadné uvěřit tomu, že Bradu Pittovi bude zanedlouho už šedesát let, ale ještě těžší je uvědomit si, že jeho předchůdce na postu nejpohlednějšího hollywoodského herce, Robert Redford, oslaví letos osmdesáté sedmé narozeniny. A přece nestárne. Filmy jako Podraz, Velký Gatsby, Bosé nohy v parku, Takoví jsme byli a mnohé další se vyskytují v programech televizí i archivních kin. Robert Redford však do dějin filmu nevstoupil jen jako herec, ale také jako producent a velmi úspěšný režisér. Za všechny jeho počiny jmenujme jeho Oscary ověnčenou prvotinu Obyčejní lidé. Název dnešního dokumentu pak odkazuje na dva jeho velké projekty: S Paulem Newmanem vytvořil v roce 1969 legendární dvojici ve snímku Butch Cassidy a Sundance Kid a zhruba o deset let později založil ve stejnojmenném městě Sundance Institute a v roce 1985 tam uspořádal první ročník dnes velmi ceněného světoznámého festivalu nezávislých filmů. A mimochodem, s typově velmi podobným Bradem Pittem si roku 2001 zahrál ve špionážním příběhu Spy Game. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Stale se mluví o herci, který jde do hloubky, ale ve filmu, který sám do hloubky nejde, se toho moc nedovíme. Že za svůj první film dostal Oscara? To ví každý, ale proč si téma vybral, co o tom řekli ostatní, jací byli herci... Proč se rozvedl, proč se rozešel se svým dlouholetým přítelem Pollackem? Nic, jen povrch. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mimořádný herec. Něvěděl jsem, že byl jeden z prvních aktivistů proti změnám klimatu. Sydney Polack je podle mě nejlepší režisér. Dokument na České televizi Artu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, nazrzlý fešáček, prototyp zdravého amerického hocha a tak tvůrčí a inspirující osobnost! Francouzi v dokumentu však kladou – nijak překvapivě – drtivý důraz na jeho politický aktivismus. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Gentleman se zlatou kšticí. Ford/lord mezi herci. Narozen ve znamení krále zvířat, v letním slunci. Na lince reminiscencí romantik na Ikarových křídlech. Hledač, rozkrývač všech /zá/bran, t. č. u Otce Ameriky. Salonní šarmér. Neúnavný průvodce v apelu za práva aparátu hodnot. Nepřeberná studnice, shluk chytrosti a poctivosti, který nikdy nepodrazí, nesundá svůj intelekt. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama