Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (1)

fragre 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu je vidět, že je dle divadlení hry (od G. B. Shawa), a ta divadelnost mu škodí. Také se ten film trochu rozpadá na dvě části, na úvod a závěr s diskutujícími protagonisty příběhu, kde autor pracoval s ironií, a na retrospektivní prostřední část, která popisuje samu legendu, kde pro ironii není místo, byť Dauphin Karel je zde vykreslen pomalu jako karikatura. Ale zase má ten film jednu velkou přednost, tedy představitelku Johanky Jean Seberg. Ta tu křehkou, dojemnou a přece silnou hrdinku hraje přesvědčivě, stačí záběr na její citlivý obličej s planoucími zraky, a jeden by jí i uvěřil. Vedle ní vypadá v stejné roli taková Milla Jovovich dost ordinérně. A ten ironický konec páně Shawovy hry, byl zde vcelku zachován. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Už v roce 1946 se v roli Johanky mohla vrátit k filmu Greta Garbo, ale producent Gabriel Pascal nesehnal finance, protože jeho předchozí film komerčně propadl. (kenny.h)
  • Jean Seberg pri stvárnení svätej Johanky skutočne zažila, aký je to pocit stáť na hranici. Simulovaný plameň sa totiž vymkol kontrole. Unikajúci plyn si nikto nevšimol a pri zapaľovaní hranice vyšľahnutý plameň zasiahol aj Joaninu tvár. (MagdalenkaL)
  • Jean Seberg byla do filmu vybrána z 18 tisíc adeptek. (Alaitos)

Reklama

Reklama