Reklama

Reklama

Recenze (3)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co má tohle být? Scrooge absolutně nepřesvědčivý, připomíná mi svými dedukcemi spíš Sherlocka Holmese a jeho zlá povaha vůbec nepůsobí tak, jak by měla. Podivná, mystická atmosféra, mi přijde taky trochu humorná. A vůbec, díl mě ukrutně nebavil svou pomalostí a filozofií, ve které se přímo vyžíval. Kdo ví, třeba další epizody přesvědčí, že jsem se zmýlil, ale zatím jsem zhýčkán nejnovější animovanou verzí, která má s touto jen pramálo společného. Tedy, jen některé postavy se hezky podobají svým digitálním předchůdcům, což je ale asi tak jediná potěšující věc. ()

tombarider

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím s odstupem, protože jsem v této tématice zaujat. Viděl jsem už 4x, každý rok v adventu. Jsem fanoušek hororu, fanoušek Vánoc a Dickense. Mě to asi zklamat nemohlo. Ale originalita, se kterou tvůrci k látce přistoupili ji dle mého dala možnost vystoupit z řady adaptací a poslat to do hledáčku dospělé generace. Guy Pierce - master work, ale ji Serkins, Graham se opravdu snažily. Kdo podle mě zraje, to je role Mary. Obsazení černošky do té doby je trochu s otazníkem, ale tíha jejích pocitů, kterou beze slov zněla z obrazovky mi pronikala tak hluboko do těla, že jsem s ní sdílel každou strast i radost. Jemně dotvořený background za bolestmi a podnikáním Marleyho a Scrooge příběhu pomohl, délka akorát, podmanivá temná hudba. Zvýšil sem na 5*, abych trochu odčinil omezenost hodnocení místních kritiků. Aneb dejte těm změnám a jiným rasám někdy šanci:) ()

Mangano 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé. I přes tak rázný zásah do předlohy mi to evidentně nevadí. Tohle je kompletně jiný příběh, ale s absencí jakéhokoli negativního smyslu slova. Není to překopané, nýbrž větší, propracovanější, děj je rozvinutější, logičtější, už to není pohádka. Sahat na Dickense patrně stojí spustu odvahy a je to krok na vratkou lávku, jsem zvědavý, s čím příjdou autoři v dalších dílech... ()

Reklama

Reklama