Reklama

Reklama

Vánoční koleda

(seriál)
  • Velká Británie A Christmas Carol
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Zahořklý stařec Ebenezer Skruž opovrhuje vánočními svátky. V průběhu Štědrého večera jej navštíví tři duchové, aby mu ukázali jeho minulost, současnost i budoucnost v tomto originálním pojetí kultovní klasiky Charlese Dickense... Seriál "Vánoční koleda" je originální adaptací kultovní vánoční klasiky Charlese Dickense z dílny Stevena Knighta. Původní film je mrazivou sondou do temných zákoutí duše Ebenezera Skruže. V ponurém moderním pojetí, které se odehrává na sklonku 18. století, se kromě oblíbeného Ebenezera Skruže, Jacoba Marleyho, duchů Vánoc minulých, přítomných a budoucích i rodiny Cratchitovy představuje také řada zcela nových postav. Neotřelé ztvárnění klasické povídky, které nabízí současnou interpretaci nadčasového příběhu, se noří hluboko do nitra bezcitného a chamtivého muže a odhaluje jej v dosud nevídaném světle. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dickensová koleda ma baví snáď v každom spracovaní a funguje to aj tu. Najväčším prekvapením však je, že tento krát je spracovanie oveľa dospelejšie. Tvorca Steven Knight, ktorý je známy drsnými seriálmi (Peaky Blinders, See, Taboo) si tento krát posvietil na klasicky Dickensov príbeh a zabalil ho do netradičného drsného prostredia. Dokopy to ma takmer tri hodiny, ale celkom dobre to plynie, je to zaujímavo rozšírené a hlavne mrazivé a podmanivé svojou atmosférou a veľmi tomu pomáha aj výborný a slizký výkon Guya Pearcea. Pre každého kto ma rád vianočnú koledu, by si tento kúsok nemal nechať ujsť. Vrelo odporúčam, ale bez deti, pochopiteľne. 80% - 4* ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Furt srovnávám s animovanou verzí z roku 2009...ta se mi dostala pod kůži a tak jsem se těšil, jak se podařilo tvůrcům zfilmovat. Nic moc...temné to je dost, kouzelné a vřelé vůbec a ve finále si toho 'polepšení' ani nevšimnete, jak je to na konci hrrrr... S prvním duchem strávíte skoro 2 díly, zbylí dva si musí vystačit s deseti minutami... ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Povídka není sama o sobě špatná, ale žádné filmové/seriálové uskutečnění se mi doposud nelíbilo. Jediná výjimka je speciál Doctora Who. Ani toto se mi nelíbilo. Ostatním lidem se to určitě líbit bude, však je to skvěle zahrané. Hlavně pak ti tři duchové a sám Ebenizer, zejména Andy Serkis je parádní. Ale mě to nebavilo a považuji to jen jako ztrátu času. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to a toho plného hodnocení se vůbec nebojím, k menšímu totiž není důvod. Tady vlastně jediná věc, která se mi nelíbila, byla ta tradiční a šíleně trapná politická korektnost - smíšená rodina, černá matka, bílý otec, dcera zrzka. No není to úžasné nejen v 19. století, ale i dnes? A pak taky délka . chtělo by to tak o deset minut prostříhat :D. Jinak se ale tahle Vánoční koleda téměř ihned stala mou oblíbenou adaptací. Guy Pearce je patrně nejlepší Ebenezer (a to včetně toho, kterého hrál Patrick Stewart) a duch Andyho Serkise rozhodně není žádný dobrák. Atmosféra je místy skutečně hororová, ve zbytku času jen správně temná a zavítáme i do podsvětí mezi duchy. Příběh je obohacen o spoustu zápletek a většinou je to vlastně k lepšímu. Stejně jako samotný závěr, který rozhodně není veselý. Naopak, je vlastně mnohem uvěřitelnější a lze předpokládat, že v normálním světě by tenhle výlet skončil přesně tak, jak skončil tady. Temné, neveselé, skvěle natočené... Nová klasika? Pravděpodobně. 90%. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne slusne 3 hvezdy, ale vic asi ne. Problem je, ze je to takova sinusoida. Nekdy byla pomerne emotivni, krasna scena na slzy, aby to vzapeti vystridala pul hodina uondane nudy s nekdy opravdu divnymi replikami. Treba ten uplny zaver byl fakt pff. Prvne nevim proc delat stopadesatou verzi neceho, co je v anglosaskem svete tak notoricky zname, ale budiz. Kazdopadne roztahnout tuto kratkou povidku na 3 hodiny je pomerne brutalni rozhodnuti. Kdyz pominu, ze Pearce mi nikdy nebyl moc sympaticky (coz se sem asi hodi), provedli par razantnich dejovych zmen, takze z takoveho toho disneyovskeho Ebenezera, ktery byl vpodstate jen lakomy morous, udelali docela drsneho hajzlika, spojujiciho nejnizsi pudy financni i telesne. Z takoveho cloveka se pak tezko lusknutim prstu stane opravdovy altruista, cili i ten konec, ktery jsem zminil, byl jak cely film. Nejdriv krasny, vzapeti jaksi "meh"... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Herec Rutger Hauer, který si měl původně zahrát roli Ducha budoucích Vánoc, zemřel v době, kdy se seriál natáčel. (TammiLargo)

Reklama

Reklama