Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Velice nepovedený film. U některých postav se nelogicky mění chování a charakter. Zounar je smolař, který pokazí, na co sáhne. Hlavní problém mu nastane, když údajně zaviní vyhubení chovu nutrií a způsobí škodu 150.000. To byl tenkrát 60ti násobek průměrného platu 2.500,-- Kč. Hmmm asi stejné, jako by dnes někdo způsobil škodu takřka 1.500.000….. Nicméně Zounar si nic neověřuje a hned se horečně pouští do vekslování, zcela ho pohlcuje mamon a klesá níž a níž. V hlavě mu to asi přeskakuje, když napřed zavrhuje myšlenku vzít si poběhlici ze zahraničního obchodu („to si opravdu myslíš, že si tě vezmu, když máš mezi nohama vyjetou dálnici…. „ atd. tak nějak podobně uvažuje) a po pár dnech skoro škemrá, aby s ním zůstala. Napřed dovoluje půjčování bytu a pak se zlobí, že je tam nepořádek (asi s ním nepočítal…). Odhalené vnady dvou hlavních protagonistů film určitě nezachrání. Spíše je nadbytek sexu naobtíž. (Zounar se nám v tom trysku staletím pěkně zakulacuje od seriálu Chlapci a chlapi přes Veksláka až k VKV) Řezník má nepřekonatelnou touhu jet do Japonska, Labuda při krádeži neodbytně trvá na sovětské televizi Rubín, ze psa se vaří guláš, Rom kupuje maringotku a odjíždí, nahá účastníce párty zvoní na sousedy, osamělý sexuální turista si Martina evidentně oblíbil, zloději se vzájemně okrádají, babička žárlí na dědečka i po smrti, zlatá mládež má vzor ve vekslu, podvodech a ráda znečisťuje bazény … samé hloupé nápady, případně snaha šokovat (v roce 1994 se Nova s „Peříčky“ teprve rozbíhala) ….. Asi nám chtěl autor naznačit, že toho nemáme po novém navrátivším se (kapitalitickém) společenském řádu moc chtít, když nám socialismus tak zahníval. A že to bude trvat dlouho, než se někam pohneme. Jestli jsme se od roku natočení filmu někam pohnuli, to si musí každý odpovědět sám…. Gek a Čuk ()

sedlis odpad!

všechny recenze uživatele

Bohuzel resp.bohudik jsem nejdrive cetl knihu od Pavla Fryborta, kterou si sousedi dokolecka pujcovali jeste za komaru a dalo se cekat, ze z filmu budu zklamany, jako tomu byva obvykle, kdyz nejdriv ctu a pak koukam na film (ted mne napada snad krome Kmotra, kde film byl minimalne stejne dobry, jako Puzzuv roman..)..tady bohuzel nelze najit nic povedeneho (snad jen role Standy Trisky v roli reznika), navic obsadit do hlavni role Zounara muze opravdu jenom vul... ()

Reklama

Hightower 

všechny recenze uživatele

Musím napsati, že herecké obsazení se vcelku zdařilo vybalancovat s knižní předlohou. Umaštěný, slizký, funící pan Dlask i "kulišácky" laděný pan Löw, precizní; přesně šité na míru pánům Knop a Tříska. Lépe nemohlo být vybráno. I "American honey" byl dobře zahrán panem Faltýnem. Nesmělost, mnohotvářnost paní Benešové nebyla nijak autentická, ale ani zatracující. Martin Zounar nijak zvlášť neoslnil, ale není jej třeba zatracovat. Snímek se však v mých očích zračí, jako nemastný, neslaný, šitý horkou jehlou; uvařená instantní polévka chutná lépe. Ale zřejmě nic jiného se nedá čekat od filmových adaptací. Zkrátka mě zpracovaný příběh nezaujal a herci neurazili. Vypovídací hodnota - o ní můžou psát lidé, kteří zažili onu dobu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lucie Benešová v tričku (nebo spíš bez něj) a Labuda si ty dvě prostě zaslouží. Když už nic jiného, tak ona byla tím nejlepším, na co se tu dalo dívat. Příběh samotný moc kvality nepobral, stejně jako výkon Zounara, ale tak to je názor vkusu – nicméně jak vidno, moc lidem se to nelíbilo a já se jim ani nedivím. Bony a klid jsou oproti tomuhle kultovní zážitek – asi si je budu muset brzo zase pustit. Znám ale ještě mnohem horší filmy z té doby… ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, který má bohužel ke srovnání film Bony a klid a prohrává to na celé čáře. Příběh sám o sobě je mnohem naivnější, charaktery postav jsou slabé a herecké výkony jejich představitelů ještě slabší. Kniha docela ušla, ale film ani vznikat nemusel. Navíc to načasování se moc nepovedlo a jen dokresluje celkový obrázek, který vyznívá směšně - jedna hvězda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama