Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je v móde podobné typy filmov z prvej polovice 90. rokov hodnotiť odpadom, ale zrovna Vekslák si to podľa mňa nezaslúži. Vzostup a pád jedného mladíka so sľubnou budúcnosťou, ktorý pod vplyvom okolností uveril v šťastnejší život zarábaním si vekslovaním. Ako to už býva, začneš s niečím malým a skončíš pri niečom väčšom a nebezpečnejšom. Je to pomerne krátke, odsýpa to, čiže aj ak vám bude pripadať film smiešny, asi vás nudiť nebude. 80. roky bol des, bony, valuty, prvé farebné telky, brrr. Pre mňa znesiteľnejšie ako Bony a klid, pretože som tu nemusel počúvať Relax. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá jelimáno-delimáno prdka s velkslákem Zounarem. Při jeho pořadech ,,o vaření'' se můžeme přesvědčit, že se hrát za těch 19 let stále nenaučil... No co k obsahu filmu dodat? Jako otisk doby pro pamětníky těch časů to možná nějakou hodnotu má. To moralizování je o padlé duši je o ničem...Možná však nejeden podnikatel majitel dnes prosperující společnosti či dokonce politik u filmu zaslzí a zvzpomíná jak se tenkrát v Husákově půlnočním království dal v plesnivé džísce s Escortem v garáži dělat kapitalismus. Ten kapitál se pak ve zlatých divokých devadesátých dost dobře hodil... To ale není případ Michala Najmana. A proto je to celé tak trochu pohádka o chlapci, který si zahrával a popálil si prstíky. Jedna mrtvá nutrie. * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už to hodně ztratilo na aktuálnosti, ale i v době svého vzniku celkem průměrný film. Zounar v roli veksláka sice neoslnil, ale byl tehdy přijatelnější než dnes, Marián Labuda zaujme spolu s Lucií Benešovou, které role proradné mrchy skvěle sedla daleko víc. Režie Jana Prokopa nijak nepřevyšuje průměr, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by tento film byl tak špatný, jak o něm vypovídá zdejší hodnocení. 60% ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Vexlák alias Zounar mě nepotěšili a ani já ho nepotěším. Jeho herecké schopnosti mě nikdy nepřekvapily ani v nejmenším a jsou mi tak podobně jako on naprosto ukradené ale bohužel jsem si zapnula Barrandovskou sortu hnusu a ostudy českého národa, která mě utvrdila v mém názoru - české komunistické braky nebrat!!! Divné je, že si tehdy mohli dovolit takovou spoustu sexuálních scén a plandajících kozenek apod... Asi jsem nezažila skoro žádný inteligentní český scénář. Jak smutné a zároveň paradoxní. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kniha skvělá.V euforii jsem si přečetl od Frýborta všechna jeho "díla" a dnes ho považuju za jednoho z nejhorších spisovatelů všech dob.No jak už jsem psal, Vekslák byl kult a každý ho chtěl číst.Ale ten "film"....tak to je katastrofa.Herecké výkony Zounara a Benešové jsou naprosto odstrašující a to tak, že by to mělo být prezentováno na DAMU jako lekce " Jak nehrát před kamerou". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)
  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama