Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Val Kilmer se marně snaží vzpomenout, proč byl postřelen uprostřed pouště, kdo vlastně je a proč je posedlý myšlenkou, že se chystá atentát na prezidenta... Frank Kavanaugh je postřelen v poušti Nového Mexika. Když se v nemocnici probudí z kómatu, pamatuje si jen jedinou věc: je zapleten do vraždy prezidenta USA. Snaží se vzpomenout si na svou minulost i na svou roli ve spiknutí. Nikdo mu nevěří. Je právě on vrahem nejmocnějšího muže světa nebo se stal jen součástí nebezpečného komplotu? V poušti nedaleko městečka Blackpoint v Novém Mexiku najde několik dětí těžce postřeleného muže. Když se zraněný po ošetření v místní nemocnici probere z komatu, ukáže se, že vinou zranění hlavy přišel o paměť. Jmenuje se Frank Kavanaugh, ale přes změť nesrozumitelných vizí a útržků vzpomínek, které se mu chaoticky honí myslí, netuší kým je, jak se dostal do pouště poblíž městečka, kdo a proč ho postřelil. Má však tušení nejisté hrozby a snaží se z temnoty vydolovat něco, co by mu pomohlo vzpomenout si. Postupně skládá střípky vzpomínek dohromady a začíná nabývat jistoty, že se chystá atentát na amerického prezidenta a on je do něj nějakým způsobem zapleten. Snaží se vzpomenout na svou minulost i na svou roli ve spiknutí. Byl snad agentem, který byl vrahům na stopě? Nebo byl sám vrahem, který měl prezidenta zabít? Nebo snad někým, kdo se k chystanému atentátu připletl pouhou náhodou? Současně začíná pochybovat o tom, že mladá žena, Chloe Richardson, je tím, za koho se vydává, tedy jeho přítelkyní. Když se dozví, že prezident se opravdu chystá projet městečkem, nabude jeho tušení jistoty a on se pokusí varovat šerifa Jacka Kolba. Ten kupodivu, a na rozdíl od ostatních, bere jeho varování vážně a věří mu, přestože má právě spoustu práce se svým bývalým zástupcem Cashem, který proti němu kandiduje na jeho místo. A tak Frankovi nezbývá, než aby se pokusil spiknutí odhalit sám a zachránit prezidentovi život bez pomoci ostatních. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Shit 

všechny recenze uživatele

Zase jedna velká vykrádačka, ale to by až tak nevadilo, kdyby to bylo aspoň kvalitně zpracovaný, jenže tady je ten děj strašně lehce předvídatelnej a to i když se to snaží vypadat šíleně zamotaně a od chvíle kdy už víte jak to v podstatě dopadne tak film ztácí napětí a už se jen čeká na potvrzení, že jste se trefili a Val Kilmer je tady spíš kvůli svýmu slavnýmu jménu a herecky je tady skoro nulovej. Kvalitní thriller si teda představuju trochu jinak ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vizuálna laskominka so svelou (!) hudbou v podaní Machine Head o takej jednej strate pamäti, hľadaní pravdy a tak. Navyše prezident je v ohrození. Neviem ako to viem, neviem kto je prezident, ale viem že je problém. Tak toto je situácia hlavného hrdinu filmu Spiknutí. Celkom šikovná kriminálka, vsádzajúca predovšetkým na audiovizuálnu stránku s poslabším tempom a záverom ktorý to skoro vytiahol na štyri hviezdy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kilmer vyzerá v klobúku ako cyril, ale inak fajn filmík. Priehľadný scenár nedokáže prekvapiť (aj keď očividne chce), no akcie sú rýchle a drsné. Režijne film dosť zakopáva, ale herečky sú pekné :) SPARTAN bol lepší... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Konšpiračná jednohubka so správne skrachovaným Valom, dvoma luxusnými Kilmer-girls a zápletkou, ktorá nedáva zmysel. Ale docela dobre sa na to pozerá: Val je tu ešte vo forme, chodí do kina na béčka s El Santom, v pätách mu je "good ol boy" Sam Shepard a ako bonus Steve-O v totálne random cameu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nápad síce netradičný, no prevedenie neskutočne nudné a nezáživné. Myslím si, že s lepším režisérom z toho mohol byť, keď už nie výborný, ale aspoň nadpriemerný triler. Škoda, potenciál tam bol. ()

anais 

všechny recenze uživatele

(SPOILERY) Val Kilmer leží v nemocnici. Nic si nepamatuje. Myšlenky se mu točí kolem atentátu na prezidenta - někdo ho chce zabít! Je třeba hlavu státu varovat. Od začátku je celkem jasné, kam se příběh vyvine. Kilmer je ten zabiják. Celý film jsem tak prožil v hlubším a hlubším bahně té nejvražednější nudy. Krom toho - Kilmer se do své role položil natolik, že zapomněl i hrát. Většinu filmu se podivně kření do kamery, a nejspíš přemýšlí, co má říkat za text. Scénář se taky moc nepochlapil. Ke konci se film z lehce předvídatelné podívané změní v něco zcela jiného, zmatečného. Ve výsledku jsem tedy příběh ani nepochopil, což mě po hodinu a půl dlouhém utrpení dost mrzelo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ strieda horsie filmy s tymi lepsimi, toto vsak bol len taky priemer. Ci uz rezijny, herecky, scenaristicky ... 56 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Pribeh v podstate niekolkokrat uz videny a v podstatne lepsom podani tentokrat velmi nezaujal. Nezachranuje ani celkom slusne obsadenie,aj ked dnes skor uz beckovymi hercami. Vlastne cely film patri presne tam,kam je urceny a ani sa nesnazi uhrat nieco viac...mozno je to skoda,pretoze ak by sa tvorcovia o nieco viac posnazili mohlo to byt o kus lepsie. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dosť priemerný thriller, ktorý som vlastne pozeral iba kôli Valovi Kilmerovi. Námet bol celkom dobrý, dej síce taký obyčajnejší a pomalší, ale vyslovená nuda to určite nebola. Predvídať sa dalo, ale rád som si počkal do úplneho záveru. Chcelo by to možno scenáristickú vychytávku v deji, rýchlejšie plynutie a o ždibec viac akcie. Sú to také dosť slabšie 3*. 50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frank (Val Kilmer) je jednoho dne nalezen postřelený v poušti poblíž bezvýznamného městečka Blackpoint. Vzhledem k zranění je Frank kompletně zmatený a nepamatuje si nic ze svého předchozího života, kromě několika střípků. Všechny vzpomínky se ale točí okolo prezidenta USA a atentátu na něj. Ale jak by se prezident mohl dostat do tohoto městečka? Když tragická nehoda kamiónu změní prezidentovu cestu po Novém Mexiku, začne se Frankovo tušení měnit v jistotu - ale jak atentátu zabránit, když je sám podezřelý ? ...Tak toto bylo hodně slabé. Sice zápletka slibovala zajímavý námět, a docela sem se těšil, jak bude Val Kilmer kousek po kousku odhalovat sám sebe. Ale Val Kilmer mi připadal, jako by snad ani ve filmu nehrál - takhle nemastného neslaného jsem ho hodně dlouho neviděl. On vlastně celý film je takový, musel jsem si uvařit pořádný hrnek kafe, abych neusnul. A nudu nerozptýlí ani Amy Smart ani Neve Campell... Jeden z filmů, kdy po půlhodině už nevíte, jestli jste ho dokoukali nebo v půlce usnuli - ale vzhledem ke kvalitě filmu je to asi fuk... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vala Kilmera mám dost rád, takže jsem tomuto filmu dával naději do posledních minut. Zbytečně. Být do hlavní role obsazen jiný herec, vypnul bych to asi po 30 minutách. Neustále jsem čekal, kdy se ta nuda zlomí a začne nějaká akce. Ne, film byl zahalen mlhou, chaosem, podivnými dialogy. Jak začal, tak pokračoval a také skončil. Opravdu nekonečná nuda. Je mi to líto. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatný. Teda až na ten konec. Těžko si v dnešní době představit, že by ochranka prezidenta byla tak laxní a nechala pobíhat a odejít člověka se snajperkou. Kor v nějakým vidlákově. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další vykrádačka skvělého francouzského komiksu " XIII ", který byl také zfilmován. Nebo to byla inspirace? Tady se v tom už jeden nevyzná. Děj je jak přes kopírák, který si rozehrané tempo jakž takž snaží udržet. Tajemství a záhady se pomalu odkrývají a spějí do překvapujícího finále. Pár hluchých míst se tu však přesto najde a značně nudí. To však vynahradí následující napínavé pasáže. Vznikl tedy neoriginální snímek v lepším průměru. ()

Reklama

Reklama