Reklama

Reklama

VOD (1)

Brzo má být propuštěn na svobodu sériový vrah. Inspektor se vrací do města Vitoria-Gasteiz, aby vyřešil vraždy, které se podobají jeho údajným zločinům. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (47)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Akonáhle je takmer od úvodu odkrytá identita vraha, vytráca sa kľúčový moment prekvapenia. Človek natrafí na veľmi málo thrillerov, pri ktorých platí, že výnimka, potvrdzuje pravidlo. Musí sa jednať o naozaj kvalitného scenáristu a “zručného” režiséra, ktorý následne dokážu diváka ohúriť odhalením motívu, či priebehom samotného vyšetrovania. Za mňa (asi) slabší priemer, lebo toho napätia (až na úplný záver) je tiež asi toľko, ako koronou nakazených predavačiek v Lidli za pokladňou. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Včela skrz krk leze, kolik se jich vleze?“ Když je vrah pilný jako včelička, hravý jako biblické děcko a pojem tracheální intubace mu není cizí, vyzkouší na chudákovi Omnibusovi neuvěřitelně hnusný způsob mučivé smrti. Echt ekl hned v úvodu a pak i parádně vybzučený závěr. Toť bohužel vše. Ústřední duo kriminalistů, unylý Unai a vilná Alba, t.č. poněkud vdaná, mě nezaujalo, spíš uspávalo. OKÉNKO ÚLU: [][] Co bylo nejsladší? ❀ Že nám vraha prozradili už ve třetině filmu! A já mohl začít spokojeně podřimovat. ❀ Že i diváci preferující sportovní filmy si příjdou na své, protože Unai a Alby se místo vyšetřování věnují joggingu. Bez přehánění, naběhali toho víc než Zátopek či Forrest Gump za rok. ❀ Že Španělé objevili elixír mládí. Až na milfku Albu všichni ostatní vypadali max. na 25. Takhle mladí by u vražd před 20 lety mohli okolo mrtvol tak akorát tahat kačera a ne vést vyšetřování! [][] Jo a to „dvojčecí trojče“ jsem ani já nepochopil, byť jsem verbalovi půl hodiny matlal břicho gelem a jezdil po něm ultrazvukovou sondou. Jen dvakrát nechápavě zabzučím. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Španielska Seven wannabe záležitosť, čiže vyšetrovatelia sa snažia vypátrať vraha, ktorý vraždí na základe istého rituálu, pomerne skoro sa dozvedáme totožnosť vraha, záver neprebehne podľa najklasickejšej šablóny a vizuál má ten istý farebný filter. Atmosféra však nie je taká hutná, akú by si prípad zaslúžil a na kauzalite scenára sa mohlo lepšie popracovať. Skôr ako tak rozdielne hodnotenia by som tu očakával plejádu troch hviezd. Milostná línia je zbytočná, ale zaberie tak málo času, že je to nakoniec jedno. V minisérii by sa všetky chyby dali bez problémov vyladiť, tam by sme si ale počkali na identitu vraha až na koniec, tu ma naopak potešilo, že som bol pred vyšetrovateľmi a netrpezlivo čakal na moment, kedy im všetko dôjde. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Španělská tvorba jde z filmu cejtit po celejch 110 minut. Se syrovostí si hrajou tihle borci opálení senzačně. Záběry jdou na kost a nekompromisnost je bolestivá! Nicméně je to vokatý až do prdele! Jak první seznamka, tak vrah. Překvapil mě závěr, po kterým slibuju, že se včelám budu vyhýbat voklikou! Jinak solidní kriminálka! 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělský hon na rituálního chladného sériového vraha! Já jsem teda velmi spokojený a příliš nechápu chladnější reakce diváků, ale mně se samotná myšlenka a nápad líbil velice. Každá vražda je symbol historického momentu od dob středověku!! Sériový vrah má snad nejgeniálnější motiv, co jsem kdy viděl a oběťi likviduje snad nejhůře možným způsobem. Nechává jim vpouštět včely do úst společně s benzínem, což udělá včely agresivnější, které ubodají člověka doslova zevnitř. Detektivka jak má být s tradičně slušnou Belen Ruedou. Vrah je divákovi znán už od čtvrtky filmu, takže si film kazí moment překvapení na závěr, ale i tak jsem se skvěle bavil a finále je řádně napínavé. Příběh***, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve španělském městě Vitoria-Gasteiz, které je hlavním městem provincie Álava i celého autonomního společenství Baskicko. Ve filmu také vidíme starou gotickou katedrálu Santa María, která se nachází v témže historickém městě. (Trajektt)

Reklama

Reklama