Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská vláda se zhroutila. Uprostřed chaosu, výtržností a boje o moc unikla hrozná zbraň. Smrtelně jedovatý mikrob, zhoubný zárodek Studené války se za nějaký čas začne šířit Východní Evropou a zabíjí velké množství lidí. Nyní, v roce 2017, se v internačním táboře pro přistěhovalce v Bostonu objeví jeden muž, který má nákazu. Během dvou hodin bude smrtelně nebezpečný a proto je povolán tým dvou elitních důstojníků (Christopher Lambert a Natasha Henstridge), kteří mají za úkol ho najít a zneškodnit. Podaří se jim to dřív, než on zabije je? (wayne99)

(více)

Recenze (25)

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už snad ani nemá cenu komentovat, jen hodit odpad a hotovo. Adrenalin je Pyunův poslední film z žánru sci-fi, čili díky bohu se s ním už nesetkám. I když se sci-fi to nemá moc společnýho a moc společnýho to nemá ani s filmem. Skupina herců včetně Lamberta (tenhle film mu nejspíše definitivně zničil kariéru) je nahnaná do bratislavského baráku, kde se hodinu a půl chovají jako největší lamy a nechávají se masakrovat nějakou potvorou, kterou do konce pořádně neuvidíme. Celý to působí jako kdyby si támhle Pepa z Depa vzal kameru a šel něco natočit s kamarádama, s tím že věřím, že Pepa z Depa by v tom měl aspoń nějaký vtipný hlášky. Nejhorší vyvražďovačka všech dob. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Podla mna to ide zbytocne vysoko - hned od nuly riesit vo filme zrutenie sa ruskej vlady - ono Ruska Federacia ma kadejake zbrane, len ked ja mam problem - mam v sebe brutalne zabrany hovorit o zahranicnej politike velmoci. Reziser siel zbytocne vysoko, tak to ma aj isty Tom Cruise so svojou seriou - tiez tam ide hodne vysoko, myslim Misn Imposibl samozrejme . 0 % ()

Reklama

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zdejší hodnocení je možná trochu moc příkré. Samozřejmě - po většinu doby je to poměrně amatérsky natočená honička. Přenos do budoucnosti (teda dneska už minulosti) po rozpadu celosvětového uspořádání je pro děj naprosto zbytečný. Nejde o nic jiného než o hon znetvořeného (nakaženého - opět zbytečné) vraha. Pozitivem by však mohla být poměrně napínavá atmosféra a zajímavé prostředí. Honit takového psycháče v takovém prostředí je dost o nervy. Vzniknout remake by z toho klidně mohl. Bylo by však potřeba odstranit ze scénáře zbytečnosti (budoucnost, infekce, rozpad civilizace) a nechat hlavní hrdiny mluvit co nejméně. Čili, abych to shrnul: je to amatérština, ale občas celkem napínavá. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pyun síce natáčal v Bratislave viacero filmov, ale v tomto účinkoval vtedy ešte populárny Christopher Lambert a tak o tom písali reportáže v novinách, na čo sa dobre pamätám. Je to také klasické béčko, kde sa policajný tým naháňa so šialeným nakazeným mutantom po pivniciach a kanáloch predapokalyptického roku 2017. Hlavne úvodná prechádzka zamorenou nemocnicou plnou mŕtvol a prezentácia pouličného chaosu celkom navnadí, ďalej sa to už prenesie do podzemia kde hrdinovia mátajú v tme, lezú šachtami, padajú na hubu a občas nájdu nejaké to vysiace oko. Plus mutant zmáruje jednu extra príchodziu skupinu skafandrákov a potom zavesí Lamberta a Natashu za nohy, aby im mohol pred ksichtami mávať nožom. Žiadna sláva, ale v rámci žánru sú ďaleko horšie a hlavne v porovnaní s režisérovými predchádzajúcimi a aj nasledujúcimi výprdmi ultra lacnej demencie je to dokonca dosť dobré, alebo aspoň slušne a dynamicky natočené, celkom krvavé a herci nepôsobia že im je všetko u riti. Takže za mňa dá sa. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Můj předhodnotitel to ocenil ještě vysoko, když to označil za céčkovou exkurzi. I éčkova by byla ještě hodně. Ač velmi nerad používám hodnocení odpad, tady mi nic jiného nezbývá. Jenom lituji, že jsem se na ten film díval. Je to už podruhé, co mě Christopher Lambert totálně zklamal, protože na film jsem se díval jenom kvůli němu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Existují 2 různé stopáže filmu. Verze pro USA má 76 minut a verze pro Evropu 102 minut. (Fenk)
  • Tento akčný/sci-fi nepodarok z dielne Alberta Pyuna sa natáčal v režisérovej v tej dobe obľúbenej Bratislave, ďalej v Modre a záverečná naháňačka v podzemí sa natáčala v pivniciach hradu Červený Kameň. Pôvodne sa ale malo natáčať v Prahe. (BathoryMan)

Reklama

Reklama