Reklama

Reklama

Rozprostři křídla

  • Francie Donne-moi des ailes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christian (Jean-Paul Rouve) je zanícený vědec a studuje život divokých hus. Nějakým způsobem se mu podaří nadchnout i svého dospívajícího syna, který s ním má strávit prázdniny v přírodě. Zpočátku to pro náladového Thomase (Louis Vazquez) vypadá nudně a touží po zábavnějším prostředí. Prožít léto na venkově a bez wifiny, to si neumí představit, ale k jeho překvapení ho zaujme otcův projekt. Christian chce vycvičit hejno ohrožených hus a změnit jejich migrační trasu, aby se vyhnuly hrozbám způsobeným člověkem. Musí je vést, a k tomu jim poslouží ultralehký kluzák. Přeletět s husami Francii a pak celou Skandinávii až za polární kruh je napínavé, neuvěřitelné i poučné dobrodružství. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (33)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Francouzi tyhle filmy vždycky uměli. Rozprostři křídla je volnou formou natočený příběh o  Christianu Moullecovi. Ten sám se  inspiroval dílem slavného rakouského etologa Konrada Lorenze a díky svým skvělým znalostem ze světa ptáků, zahájil své první lety se svými ptáky v roce 1995 na palubě motorizovaného deltaplánu, který si sám upravil. Původním cílem bylo zvýšit povědomí o ochraně stěhovavých ptáků a znovu vysadit husy běločelé ve Švédsku. Kvůli husím se musel proměnit v ptáka, aby doprovázel chráněné druhy na jejich migračních trasách. Tento film byl natáčen v naprosto nádherných lokacích a i kdyby vás samotný příběh nebavil, už jen kvůli všem těm čarokrásným záběrům na Francii, Norsko a Arktidu z ptačí perspektivy stojí za vidění. Naše planeta je opravdu nádherné místo k životu.  Bohužel si ho čím dál více ničíme a nejen sobě. Nepatřím k ekoteroristům, ale jako každý normální člověk chápu, že se k přírodě nelze naší činností chovat tak aby každý rok vymíralo definitivně X zvířecích druhů, či aby ročně mizely nedozírné plochy unikátních deštných pralesů. Ač by se mohlo zdát, že je film nějaká eko agitka ( obzvláště v dnešní době, kdy různí klimaalrmisté hystericky křičí že všichni zemřeme žízní ve výhni pekelné) naštěstí tomu tak není. Jedná se moc hezký rodinný film, který může sledovat v pohodě celá rodina. Nejsou v něm plněny žádné LGBTQ ani rasové kvóty, je to prostě krásný film o chlapíkovi a jeho rodině, který se rozhodl ohrožený druh hus experimentálně odklonit z jejich nebezpečných migračních tras přes lidská hnízda kterým říkáme města.  Vadili mi tam tři věci. Určitá afektovanost hrdinů, dětský nesympatický herec a podivný střih, který vždy jakoby usekl běžící děj těsně před koncem. Vše ale vyvažuje kamera a to poselství, že když se chce, tak to prostě jde a že někdy stačí jen jeden jediný zapálený nadšenec, který udělá velkou věc. 4 husí perutě. * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky strihnutý rodinný film, ktorý má ale nesmiernu devízu v tom, v akom, respektíve v akých prostrediach sa odohráva. Ak by sa celý odohrával iba na pobreží Francúzska, tak by asi tak nezaujal. Lenže my cestujeme spoločne s chlapcom, jeho otcom a kolegom po celej Škandinávii až za polárny kruh. Presnejšie sme cca polovicu snímky v krásnej škandinávskej prírode. Občas, ako čerešnička na torte, aj v mrakoch počas búrky a dokonca aj nad nimi. Množstvo ľudí film na konci určite dojme, ale nejde o žiaden sladkobôľ ako stvorený pre posmechy cynikov. Všetko je vkusné, dokonca aj sk dabing. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Krásné a neškodné. Environmentalní vzkaz kombinovaný s rodinnou zápletkou plnou dobrých pocitů , ohromující krajiny a etnických hodnot. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Krásný příběh a perfektně natočený. Rodinný film jako dobré francouzské vínko. Pohlazení po duši, na které ráda slyším. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Natočení bylo inspirováno skutečným příběhem. Obdivuhodná odhodlanost, zanícenost i trpělivost ochránce přírody nazývaného „ptačím otcem“ a nadšení jeho filmového syna spolu s následným přičiněním filmových tvůrců nám divákům přináší poznat jeden z nejúchvatnějších příběhů jednoho života. Zde byl pravděpodobně zdroj nápadu pro napsání scénáře tohoto filmu: https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/93491/letejte-s-ptaky-zazijte-35-minut-vecnosti-francouz-bere-lidi-do-oblak-aby-vedli-migrujici-husy.html ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film "Dej mi křídla" vyhrál letošní vánoční festival rodinných filmů (za účasti matky, otce, syna, snachy, 2 vnuček 6 a 10 let). Filmy jsem vybíral já (pokusně). Další pořadí: 2. Emil a detektivové, 3. Odvážná školačka, 4. Léto s liškou, 5. Limonádový Joe. Riziko, ohrožení života a překonání všech nebezpečí stále táhne nejen dospělé, ale i holčičky. Já bych dal na první místo Emila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný vizuál a popri tom pekne rozvinutá environmentálna téma. To všetko zaobalené do rodinného príbehu hľadania si cesty medzi otcom a synom. Nie som žiadny ornitologický nadšenec, ale tento film ma bavil. Aj keď musím uznať, že to celé pôsobí až príliš naivne, hlavne od chvíle ako Thomas prebral iniciatívu nad celým projektom. Celé to zrazu pôsobí doslova neuveriteľne, že by sa mladý chlapec takto ujal role záchrancu razom riskujúceho vlastný život, hoci ho hnala vpred obrovská vášeň. Odhliadnuc od tohto to však bol naozaj príjemný film, ktorého scenár bol dosť predvídateľný, ale aspoň vizuál to spoľahlivo zachraňoval. 3* (takmer 4). ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Som rád, že sa točia takéto filmy, ktoré ťažko hádzať do jedného vreca, pretože nie sú tuctové a ešte aj majú hlbokú pointu. Ľutujem ale, že som to pozeral popri práci. Mohol som sa viac vžiť do deja a tak by som dal zrejme 4*. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Rodinnej film, kterej má inspirovat děti, aby si vážily přírody. Na to, že to měl být povznášející film, jsem nějak zůstal na zemi. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

velice zajímavý snímek.Pracovat s těmi ptáky asi bylo náročné a mám pocit že si tvůrci vypomohli digitálem ale budiž..VelmI profesionálně zpracovaný od scénáře,po kameru, výkony herců, výběr exteriérů a v neposlední řadě famózní, velice profesionální dabing.Jo ,brňáci když se do toho opřou tak je to To! ono.Film TRVÁ SKORO DVĚ HODINY ALE BUDETE MÍT PŘÁNÍ ABY NESKONČIL ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený film, spousta záběrů je opravdu úchvatných - hlavně na letící husy a krásnou krajinu, skvělá kamera... Jenže příběh je vlastně strašně fádní. Kluk letí s hejnem hus sem a tam a to je všechno - jako líbilo se mi to, moc hezky se na to kouká, ale kromě toho, že Christian zfalšuje papíry, aby mohl letět, tu vlastně není žádná zápletka (jen trochu v tom Severním moři)... Trošku mi to připadlo, jako by film točila Gréta (což nemyslím zle, ale kromě ekologického poselství a krásných záběrů film nic nenabízí), takže tomu za pět nedám...80% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzsko zase trafilo do ciernej ako sa povie,lebo tento dobrodruzny rodinny film je uplne nadherny s velmi sympatickym hereckym obsadenim,prekrasnou prirodou,ktora vas ohuri a hrozne pozitivnym vztahom k zvieratam,konkretne sa jedna o laponske divoke husi,ktore su ohrozenym druhom a tak ich vychovava clovek,ktory ich pripravi na to,aby prezili na slobode,co je uzasne,takze vzhladom k tomu vsetkemu a dalsim aspektom hodnotim tou najvyssou cenou...:-) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film. K tomu patří ta trocha naivity, správného sentimentu a při cestě Thomase s husami palčivý pocit v očích, který alespoň u řadového diváka příběh vyvolá. Pěkné přírodní scenérie a práce drezérů s ptáky. Nepídil jsem se, zda byly ve filmu použity nějaké digitální úpravy, pokud ne, tak obdiv. Snad jen podivně působí zázračný přerod chlapce z celkem průměrného počítačového fandy v nadšeného zachránce ohroženého druhu husí. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem se na to koukat. Blesklo mi hlavou, že budu zase bulet a nadávat na bezcitnost lidí...Ale tohle nemělo chybu...Už když vidíte ta malá důvěřivá káčata , kluka který si je oblíbil a jejich společnou cestu v oblacích, to byla prostě nádhera. A bulela jsem. Dojetím. A uvědomila jsem si, že díky nadšencům, kteří neustále bojují s větrnými mlýny a blbostí nás lidí, se občas zableskne. A malý střípek z přírody někdo zachraňuje a bojuje za ní. Film byl pohlazením po duši...:-) ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

*NeMiQ* prej film, který ničím nepřekvapí! To jako vážně? Rezolutně nesouhlasím, už jen to, že je podle skutečné události a já teda ještě neviděla film jako tento... Za mě velké a příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama