Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Recenze (302)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nic originálního, ale smál jsem se dost, až se divím. Prostě blbina s překvapivě dobrými herci. Nenudil jsem se a neuráželo mě to. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako pár dobrých fórečků tam bylo, vesměs zrovna ty, co nejvíc kopírovali Franka Drebina. Projekci oživila značně primitivní slovenská rodina, která komentovala některé dění a občas se snažila uhodnout dění nadcházející, oprvadu takhle buranský chování člověk hned tak nevidí, ale možná patřili k filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že by první česká parodie moderního střihu? Sice to působí jako jakýkoliv film Leslieho Nielsena, když mu od Bláznivé střely trošku docházel dech...a scénáristi. Ale na druhou stranu, to je pořád docela dobrá vizitka. Nečekal jsem to, ale místy jsem se fakt příjemně pobavil. Není od věci koukat na film, který je absurdní takovou tou klasickou českou formou, která je většinou špatná (rodinný pouta, ordinace atd.), ale zároveň má takovej ten nádech skutečnosti, že o to mu přesně šlo a tak si nehraje na něco, co není. Fajn relax, kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u něj nezasmál. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Bláznivá střela" do vlastní nohy. Kameňák pro ty, co se nechtěj špinit Troškou. Málokdy je po prvních pár vteřinách odpad jasnější. A bolestivější. Účast "normálních" herců ultimátní wtf. Nicméně - těžko říct, jestli postupem časomíry menší utrpení, nebo větší otupění (sázka na 2.), ale odpad nelze už kvůli Novotného (cca dvěma) zábleskům geniality. "To jsou nové chůvy." - "Vchurvy?" ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Česká parodie na policejní kriminálky a je to bohužel klasické České filmové dno. Pár fórů se našlo ( Proklepnout Beatles) a na Hanu Vagnerovou se hezky kouká, ale je to bohužel spíš trapné až buranské. 30% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Z toho, co zatím víme o pachateli, je jasné, že to nebyl Kambodžan. Všichni, co u nás žijí, tedy čtyři - mají alibi. Vyloučili jsme taky Eskymáky. Ti jsou u nás jen dva a oba v noci spali v mrazáku." To jako vážně? Doufám, že ne, protože tenhle snímek má v rukách spoustu debility a neváhá jí použít. Mně tedy tradičně dlouho trvalo, než jsem pochopil, o co jde. Mohlo za to nepřátelský prostředí ostatních diváků, kteří se zarputile odmítali bavit. Já jsem se tomu nebránil, protože tohle byla sranda. Blbě natočená sranda, protože spousta vtipů padla pod stůl se sekerou v hlavě, ale tý snahy mě rozesmát tam bylo fakt dost. I když vtípky byly občas vykradený od ZAZ. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer nedostal zelenou pro další Kameňák, tak si natočil vlastní. Srovnání s geniální Bláznivou střelou je úplně mimo. Pokusy o vtip totiž nefungují ani samostatně a jednotlivé scény na sebe nenavazují. Smysl by dávalo rozdělit film na skeče a postupně je házet na Youtube, kde by to určitě něco vydělalo, protože v kinech muselo být pusto. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminálky, co často připomínala parodii na parodii. Tenhle žánr vyžaduje dvě věci. Vtip a umění podat ho naprosto seriózně bez ohledu na jeho charakter a to se tady krom pár záblesků v Novotného režii nepodařilo. Herci si při prvním pročítání scénáře zřejmě mysleli, že pracovní název na úvodní straně ANI VOČI P je o tom, že ani rysí zrak majora Prubnera nestačí na odhalení pachatele.. Na závěr tu mám vzkaz pro Šmídmajera od Franka Drebina: „Řeknu ti ještě jednu věc. Všechny orgasmy jsem předstíral..“ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tradičně česky dementní scénář do kterého někdo podvratně vpasoval cynické sebeparodické vložky. Nebožtík tak osciluje někde mezi Kameňákem a Bláznivou střelou, ale svou debilností překvapivě často dokáže rozesmát. Výprava, dramaturgie, i to pitomé osvětlení většiny scén je jako obvykle mizerné. Herci jsou si naštěstí vedomi co že to točí a s chutí přehrávají. Vágnerová si svůj podivný part vyloženě vychutnává. Rozporuplná blbost, která svou absurdností docela baví. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři často točí parodie, ale je fajn, když o tom taky pro jednou ví. A Případ mrtvého nebožtíka mě po zvyknutí si na totálně blbé fóry dalo rozpomenout na tvorbu bratrů Zuckerových a jejich Bláznivých střel..a velmi dobře jsem se bavil, pokráčko si rád dám. Pokud ovšem vznikne, jelikož Češi mají rádi evidentně jenom rom-comy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se budete chtít pobavit, pusťte si raději něco na nohu než tenhle film. Bod dávám za snahu některých zúčastněných. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Novotný dost zmírňuje následky mohutného držkopádu - jeho komediální dikce je tradičně naprosto perfektní. Jinak to moc dobře nešlape, nebo spíš šlape až moc. Po vzoru drebinovských a dalších crazykomedií se tu absurdní humor střílí ostošest a občas nějaká ta zbloudilá kulka lehounce rozvibruje bránici, takže jsem celkem bez potíží vydržel až do konce... nicméně opravdu jsem se nezasmál ani jednou. Nápaditost nic moc, fórky převážně slabší. Kvantita > kvalita (hodně). Vidět znovu? Díky, ne. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl naposledy v kině, běžela tam upoutávka na novou českou komedii - parodii na kriminálky. Upoutávka byla docela vtipná, nenapadlo mne, že jsou v ní vyplácány všechny dva vtipy... Docela jsem se na to těšil, výborné herecké obsazení slibovalo solidní zážitek. Řízek Novotný, sexy Vagnerová, Táborský, Myšička... Nicméně mělo asi zůstat u upoutávky. Tohle bylo jedním slovem strašné. Český film je na tom finančně asi dost dobře, když je možno točit takovéhle brutality. Humor tu není prvoplánovitý, ale předprvoplánovitý. Pointu divák chápe ještě než herci vysloví samotný vtip. Tak moc je tam humor hloupý až blbý. Srovnání s Kameňákem je na místě, přičem ten jako film složený ze vtipů má alespoň ty vtipy. Tady není nic. Jediné co hodnotím kladně, že v tom nehrála ,,Dagmara'' Sypal. Tohle je prostě odpad a nemělo to být nikdy natočeno! - ODPAD ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Syrová výpověď české filmové tvorby. 1* za výbornou Pavlu Beretovou, já tuhle ženskou miluju. Jinak je to prostě - s l a b ý. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Totální vykrádačka Připoutejte, se prosím a Bláznivých střel . .ale mě to sedlo. Hanka Vágnerová má neskutečný komediální talent. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jakákoli trapnost ukočírována nejen Dejvičáky, pro mě mile humorné, taková Bláznivá střela na český způsob, trochu přes kopírák, ale s tuzemským nádechem, v rámci současné české komedie jsem v tom dokonce našel špetku důstojnosti i přirozené legrace, celkem chutná jednohubka. [Letní kino Citadela] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kameňák a Major Maisner dostal upgrade. Policejní případ vraždy Staréblažkové (v tomhle filmu je možné všechno), který měl být v zásadě vtipný, v zásadě má parodovat (tupé) kriminálky a jejich klišé, je v zásadě ultra trapný. Nebojím se napsat, že je ze 70% imbecilní (tvrzení, že jde o záměrnou imbecilitu, tentokrát moc neobstojí), zbylých 30% má občasnou příčetnost, ovšem nálepku "inteligentní parodie" tento počin určitě nezíská. Dokonce i herci většinou s otřesným scénářem bojovali jak se dalo, ovšem i takového Davida Novotného v roli majora Prubnera to semlelo a nevyrazil ze sebe nic vtipného. O mnoho vtipnější slinu chytla Hana Vagnerová a její roztomile přitroublá vyšetřovatelka byla zajímavým protipólem jejího celkem seriózního herectví, O zbytku herců se nedá napsat příliš pozitivního. Pechlát, Přikazký a dokonce i Táborský hrají opravdu úděsně, hlavně postrádají vtipnost. A to samé platí o jakémkoliv herci/herečce, kteří filmem proplují. Film do každého záběru cpe vtip/situační gag/parodickou narážku/narážku na tvorbu tv Nova. Je toho tolik, že jde z toho hlava kolem, jen velmi málo z toho působí vtipně, navíc je film ke svému produkčnímu chlebodárci, čímž je právě Nova, korektní. Korektní a hodně naivní je to vlastně celé. Par scén ovšem svůj potenciál mělo, takže kdyby se sňala laťka trapnosti, která je položena hodně vysoko, zapracovalo se na hereckém podání, určitě by vtipný gag prosvitl. A naprosto vlezlá reklama na známé teploušské pánské obleky mě odrovnala. Parodií v našich končinách vzniká jen malé množství, tradice parodií u nás v podstatě zanikla už před drahnými léty. Miloslav Šmídmajer chtěl evidentně tento specifický žánr revitalizovat. Obdobnou snahu už projevil u svého dřívějšího počinu "Probudím se včera", kdy jsme se s Jirkou Mádlem vrátili vtipně v čase, a záměrem bylo vzkřísit tradiční české komedie se scifi prvky. Tentokrát se obnovení parodických vln tak úplně nevydařilo. Ovšem film pomýšlí na své případné pokračování, takže šance na kvalitně vtipnou parodii stále ještě žije. Ovšem aby to ale nebyl jepičí život. 5/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Snaživý, přesto ve výsledku velmi chabý pokus o domácí parodii policejních kriminálek. Vtipů jsou tam (po vzoru filmů od ZAZ) stovky (jejich řetězení je téměř nepřetržité), za zmínku ale stojí přinejlepším každý padesátý. Naprostá většina z nich je zcela banální, některé jsou zase zoufale vykradené odjinud (hlavně z Připoutejte se, prosím). Je velmi smutné sledovat jindy skvělé herce, jak se (většinou neúspěšně) snaží utáhnout nedopečené, často vyloženě špatné vymyšlené a zrealizované gagy. Další důkaz toho, že natočit opravdu vtipnou komedii není žádná legrace. 30 % ()

Reklama

Reklama