Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Recenze (302)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takový o Trošku lepší Kameňák. Princip děje vystaveného na jednotlivých fórcích byl mému srdci blízký. Tím spíše, když jsem podobný snímek snad od dob Kameňáku neviděl, tak mi to bylo vzácné. Dohánění situací ad absurdum a humor založený na různých jazykových hříčkách byl fajn. Bohužel se snímek neubránil velmi silné repetitivnosti a divák nejenže si začne všímat, že podobný fórek už v tomto filmu párkrát viděl, ale dokonce se to v určité fázi překlene úplně a dá se přesně odhadovat, co daná postava řekne a už to zkrátka trošku ztrácelo v této fázi své kouzlo. Nicméně, ve výsledku bych práci tvůrců spíše vyzvedl, neboť mě potěšilo, že se vydali poměrně odvážnou cestou, kde riskovali, že stvoří totální fiasko, což se nestalo. Věřím, že si snímek své cílové diváctvo tímto neotřelým podáním najde. Ideální oddechová záležitost na odpoledne po práci, u které můžete s velkou chutí přepnout hlavu do úsporného režimu. [80 %] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filme som sa úprimne pobavil. Je to čistá satira, miestami dotiahnutá do extrémenej debility, no keď človek zhodnotí, že všetci sa v tomto filme chovajú ako úplní idioti, tak nejako naskočí na ten vlak a ide s tým. Asi tak by som vedel v krátkosti definovať "Případ Mrtvého Nebožtíka". Najlepšie je, že z hercov som mal pocit, že naskočili na ten vlak takisto a rozhodli sa tak nejako s tým všetkým ísť a proste vtlačiť do toho asi čo najviac satirického humoru o policajtoch čo ma napadlo. Popravde si však myslím, že ak sa v úvode nevyrovnáte s faktom, že sledujete totálnu satiru a budete sa všemožne snažiť brať to vážne, tak tvrdo narazíte a chápem, že to nebol film pre vás. No musím uznať, že Novotný, Pechlák a Vagnerová sú dobrá trojka, miestami som vedel odhaliť realitu skôr než vyšetrovatelia (čo asi bude ATSMOP?) a určite na ten film tak skoro nezabudnem. Som rád, že som to videl. A nevadilo by mi ani pokračovanie. Hodnotenie: B+ ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu Šmídmajer, jemuž se celkem povedly Miluji tě modře i Probudím se včera? Hrůza, děs, a když Polívková začala žoviálně tlumočit z hebrejštiny, zmáčkl jsem stopku. Život je krátký, abychom se dívali na podobné... A to tam ještě nebyla Holubová (dívám se na soupisku). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to úplně omylem a nakonec jsem se fakt po dlouhý době aspon trochu u filmu pobavil. Amatérské, blbé, ale vtipné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som to nehádzal do žumpy, čo sa už stalo fenoménom dnešnej doby. Všetko, čo je naše, poriadne poopľúvame, lebo je to in. Ja to vidím inak. Miestami som sa naozaj dobre bavil a do odpadu patria napríklad Babovřesky, toto je úrovňou oveľa vyššie. V celku naozaj vydarená paródia, v podstate sa sype gag za gagom, mňa to bavilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení chápu, protože komedie by měla mít smysl, obsah, příběh, řemeslo, vkus a humor. Crazy humorem se tvůrci trefili do mého a zasmál jsem se opravdu mnohokrát. Nemyslím tedy dětinské vtípky jako Sladká-Kozinová. Zde jde o žánr parodie a ten by měl mít přesný stanovený předmět výsměchu a vlastní styl. Ale zde si film, který šel v našich kinech jen slovy tvůrců „utahuje z krimiseriálů, kterých jsou plné obrazovky“. Vzorů filmu je více, ale převažuje Policejní akademie. To je myslím další důvod zdejšího nízkého hodnocení filmu, protože Policejní akademie měla dostatek akce, ale zde  v Případu mrtvého nebožtíka je jen jedna autonehoda a tu ještě ani nevidíme. Ale výborná je herecká sestava. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Novotný utápí dál svůj talent v příšerných sračkách. Někdo tady zmiňoval Byl jednou jeden polda. Zapomeňte, časy, kdy byl idiotský a natvrdlý humor vtipný v rukou českých tvůrců skončil s druhým dílem zmíněné série. Trapnost, křeč, stupidita a stud při každém pitvoření poměrně solidní herecké plejády. Chtělo se mi zvracet. Ubohost. 0%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako proč ne. Není to sice žádná bomba, ale člověk se párkrát zasměje skutečně od srdce. Krimi parodie byla naposledy k vidění snad v podobě série Byl jednou jeden polda. Teď je to trochu svižnější, modernější, ale na britské krimi komedie to ještě nemá. Viděno v kině. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci si řekli, že natočí vlastní verzi Bláznivé střely, a tak vznikl Případ mrtvého nebožtíka. Už podle traileru je člověku jasné, že půjde o vcelku nenáročnou ptákovinku. Mě osobně do kina nalákala skutečnost, že se snímek odehrává z velké části na univerzitě, se kterou jsem studijně spjatý už dlouhá léta. Kdo zná dobře Olomouc, tak se neskutečně pobaví nad prostřihy mezi jednotlivými dějovými lokacemi. Vedle slabšího technického zpracování (panoramata nad městem a umělí ptáci okolo Dómu) mi nejvíc vadilo nestravitelně rychlé dávkování vtípků a gagů, z nichž byly některé celkem povedené, ale jelikož jich bylo v některých místech až přespříliš, tak některé z nich přišly vniveč. Příběhově jde o skrz naskrz přímočarý a plochý kousek, u něhož je divákovi téměř od počátku jasná identita zločince - i když v tomto případě šlo spíše o natočení nenáročné krimikomedie s parodickými prvky a množstvím hvězdných cameí, která byla místy až trestuhodně nevyužitá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer je lepší producent než režisér, a toho y se měl do budoucna držet. Takhle trapný a nevyvážený pokus o parodii jsem dlouho neviděl, a to jsem se na tenhle film i docela těšil. Kdyby to režíroval Troška, tak tomu asi dodá nějaký punc originality, ale tohle je zoufalství už od úvodních trapných, rádoby vtipných titulků (skutečné postavy, chlupatí) a jede to pak celou dobu. Špatně načasované, zbytečně protahované scény (s tou sekyrkou už to bylo úděsné, ale pořád žádný střih, který by to trápení ukončil), každou chvíli sponzor okatě v obraze, trapně přehrávající Vagnerová (které to ani moc nesluší, ale to kupodivu žádné herečce zde - všechny vypadají děsně staře, utahaně, bokatě, s tlustýma nohama a podbradky, snad jen s výjimkou Jungmanové a modelky Srbové) a celkově vtípky, že by se jim ani puberťák nezasmál a snad ani desetiletí kluci na záchodcích ve škole. Některé vtipy jsou jen čisté wtf (papuče staré, šourající se ženské - ha, překvapení, dveře neotevře stará ženská, ale Klára Issová, ha ha ha). A příběh je ještě tupější než kterýkoliv díl Specialistů, a to je tedy myslím co říct. Hvězda za Olomouc, za nic jiného. V českých zemích musí být hodně zle, když tak dobří herci dají vniveč svůj talent (pane Táborský, proč?!) do tak pochybného podniku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč, když už rozjeli dementní komedii, se drželi tak zkrátka a nerozjeli to ještě dementněji aby to bylo tak blbé že až dobré? a že k tomu moc nechybělo. Začátek, obzvláště terorista v MHD byl laťkově docela vysoko. Takhle nakonec zbyla jen Hana Vagnerová a... skoro nic. Tohle je vyloženě promarněná šance. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já se musím omezit pouze na konstatování, že nikdy nepochopím, proč naši přední filmoví a divadelní herci a herečky musí hrát v něčem takovém. Jde vážně jen o peníze? Hrůza... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Aneb český pokus o Bláznivou střelu. Je tu relativně dost vtipných situačních skečů a slovního humoru, takže za mě rozhodně jedna z těch lepších tuzemských komedií za poslední roky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Původně jsme chtěli jen transplantovat mozek do nové lebky, ale asi se stala nějaká administrativní chyba.." ;) Poměrně slušnej námrd.. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

V dnešní době rychlokvašných filmů a seriálů, kteří mají za úkol pouze vydělat, ale umělecký dojem pokulhává, tento film zcela vybočuje. Česká parodie na filmy a seriály měla vždy velikou úroveň a Případ mrtvého nebožtíka tento fakt jen potvrzuje. Velice jsem se u děje bavil a věřím, že podobných filmů se v brzké době dočkáme mnohem více. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NETFLIX - Tak blbé, až to vlastně bylo dobré. Pár vtipných momentů to mělo, ale často to hraničilo s humorem alá Kameňák. 55% (J) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Případ pozoruhodně nedotaženého  filmu. Pozoruhodné je už jen to, že jsem informace k filmu a vyjadření našel přímo na místní diskuzi k filmu rovnou od jednoho ze scénáristů, který si stěžuje, že se pokoušel jako tvůrce udělat něco jiného než se zde v ČR běžně točí a diváctvo to nepochopilo. Je mi to opravdu upřímně  líto, protože dejme tomu, že záměr chápu a dokonce bych snaze vybočit z tuzemských tupých romantických komedíí typu ,,Ženy v běhu, u plotny, prádla.´´ nejradši zatleskal a nápad natočit parodii na kriminální filmy se mi velmi líbí. Ale vezměme si jaké skvělé a sofistikované parodie vymýšleli ZA SOCIALISMU Oldřich Lipský s Jiřím Brdečkou. Zatímco tady jsem měl po celou dobu pocit jako by šlo jen o výplod nadšence, co si pro zábavu sám napsal nějákou kravinku. Ale tak to by mi mohlo být i sympatické, sám mám v takových věcech občas zálibu, a jako literální povídka, yotube skeč nebo kraťas by mě asi něco takového i hodně pobavilo. Jako celovečerní kino film to úplně nefunguje, je to moc chtěné a  Vagnerovou taky nic nevylepšíte, ale na třicet rozpačitých nekritických vtipků,  které oko dramaturga pravděpodobně nespatřilo a jeden mimořádně trapný a k nepochopení (Jak se jmenujete? Čumil 1. To jako fáááákt?:D) , spadne vždycky jeden fór  na hranici  geniality, u kterého jsem třeba dostal i dost velký výtlem  a někteří hercí (Novotný,Pechlat, Táborský,  Příkazký, ve vedlejší roli hodně Šteindler) se dost snaží a především za jejich zábavný profesionální poker face je ta třetí hvězda. ()

Reklama

Reklama