Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (302)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tradičně česky dementní scénář do kterého někdo podvratně vpasoval cynické sebeparodické vložky. Nebožtík tak osciluje někde mezi Kameňákem a Bláznivou střelou, ale svou debilností překvapivě často dokáže rozesmát. Výprava, dramaturgie, i to pitomé osvětlení většiny scén je jako obvykle mizerné. Herci jsou si naštěstí vedomi co že to točí a s chutí přehrávají. Vágnerová si svůj podivný part vyloženě vychutnává. Rozporuplná blbost, která svou absurdností docela baví. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Bláznivá střela" do vlastní nohy. Kameňák pro ty, co se nechtěj špinit Troškou. Málokdy je po prvních pár vteřinách odpad jasnější. A bolestivější. Účast "normálních" herců ultimátní wtf. Nicméně - těžko říct, jestli postupem časomíry menší utrpení, nebo větší otupění (sázka na 2.), ale odpad nelze už kvůli Novotného (cca dvěma) zábleskům geniality. "To jsou nové chůvy." - "Vchurvy?" ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je Případ mrtvého nebožtíka velmi slušně odvedenou komedií. Místy se člověk od srdce zasměje a při odchodu z kina rozhodně nemá špatný pocit, že platil za lístek. Novotný, Vagnerová a Pechlát odvádějí skvělý výkon a bonusem je tzv. cameo Holubové, u které je jen škoda, že nedostala více prostoru.Sice neprší, ale hlavně, když kape :-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu hrál Ladislav Dostál s jeho manželkou a synem zavražděnou rodinu klenotníka. „Poprvé jsem viděl, jak naživo dělají maskéři průstřel hlavy. Ten jsem schytal já. Na čele mi ho dělali silikonem asi půl hodiny. Žena byla zapíchnutá vývrtkou a syn dostal zásah šípem do zad,“ řekl Dostál. (ČSFD)

Reklama

Reklama