Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (302)

honajz 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer je lepší producent než režisér, a toho y se měl do budoucna držet. Takhle trapný a nevyvážený pokus o parodii jsem dlouho neviděl, a to jsem se na tenhle film i docela těšil. Kdyby to režíroval Troška, tak tomu asi dodá nějaký punc originality, ale tohle je zoufalství už od úvodních trapných, rádoby vtipných titulků (skutečné postavy, chlupatí) a jede to pak celou dobu. Špatně načasované, zbytečně protahované scény (s tou sekyrkou už to bylo úděsné, ale pořád žádný střih, který by to trápení ukončil), každou chvíli sponzor okatě v obraze, trapně přehrávající Vagnerová (které to ani moc nesluší, ale to kupodivu žádné herečce zde - všechny vypadají děsně staře, utahaně, bokatě, s tlustýma nohama a podbradky, snad jen s výjimkou Jungmanové a modelky Srbové) a celkově vtípky, že by se jim ani puberťák nezasmál a snad ani desetiletí kluci na záchodcích ve škole. Některé vtipy jsou jen čisté wtf (papuče staré, šourající se ženské - ha, překvapení, dveře neotevře stará ženská, ale Klára Issová, ha ha ha). A příběh je ještě tupější než kterýkoliv díl Specialistů, a to je tedy myslím co říct. Hvězda za Olomouc, za nic jiného. V českých zemích musí být hodně zle, když tak dobří herci dají vniveč svůj talent (pane Táborský, proč?!) do tak pochybného podniku. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to zde srovnává s Kameňákem a Babovřesky - nevím, z těhle filmů jsem vždy viděla pouze pár minut a úplně jsem cítila, jak mi odumírají mozkové buňky... To se tady nestalo a pár vtipů z mnoha mne fakt dostalo (nejvíc asi CELODENNÍ HRA PRO ZAČÍNAJÍCÍ KRIMINALISTY). Navíc mi přišlo, že si herci své role docela užívají a tak jsem si to také užila... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to totálně přihlouplé, je to filmařsky naprosto amatérské, ale je to tak odlehčené a místy Šmídmajer posílá prostřednictvím ústřední čtyřky do pléna tak bizarní vtípky, až se u tohoto počinu musí párkrát zasmát opravdu každý. Rozhodně tohle nezapadne mezi ty výjimky repertoáru Novy, které si každou reprízou v TV rád opakuju, rozhodně se ale také nejedná o takový provar jako Babovřesky a jim podobní. [viděno ve #vašekino 11.4.2020] ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je Případ mrtvého nebožtíka velmi slušně odvedenou komedií. Místy se člověk od srdce zasměje a při odchodu z kina rozhodně nemá špatný pocit, že platil za lístek. Novotný, Vagnerová a Pechlát odvádějí skvělý výkon a bonusem je tzv. cameo Holubové, u které je jen škoda, že nedostala více prostoru.Sice neprší, ale hlavně, když kape :-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)
  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)
  • Budova policejní stanice je ve skutečnosti Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. (skudiblik)

Reklama

Reklama