Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 4
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 4

Recenze (582)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postavy Karel Arazim a Bedřich Jarý bez nich by to nebylo tak populární. Co tomu vytknout? Např. kriminální zápletky moc lehce vyřešený i to by šlo překouknout, ale že to občas bylo, jak nějaká trapná telenovela to mě docela mrzelo. A co pochválit? Všechny scénky co se odehrávaly na pátrací stanici ty byly moc povedený. Takže celkově bych to viděl na krásných 80%. A ani bych se nezlobil, kdyby vznikly nějaké díly odehrávající se v době Druhé Světové. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by byl řekl, že za tímhle seriálem stojí nenápadný, leč velice invenční policejní důstojník Michal Dlouhý...a oslovil režiséra Antonína Moskalyka, u jehož režie je úplně jedno, jaká je hloubka ostrosti, důležitá je poctivost řemesla. Tento seriál (minimálně první řada a půl) není jen dokonalým spojením krimi a komedie, to vše baleno jako retro, ale dívá se na období první republiky zajímavým, často hodně kritickým okem. Rozhodně však nesnese srovnání s Panoptikem města pražského, se kterým má převelice málo společného, rozhodně ne tolik, aby se na takovém serveru uživatelé takhle vysoko dopouštěli podobně laciných analogií. Nebýt částečné obměny tvůrců a už lehce vyčerpaných charakterů, mohlo jít o dokonale hutné (historické!) dílo, které se dost zajímavě snaží ze současného odstupu zachytit časový oblouk jednoho z důležitých údobí našich dějin. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto seriálu se nešetřilo na penězích, takže se skví velmi pěknou výpravou, natáčení v exteriérech, spoustou postav, které ztvářňují vynikající herci, v čele s Töpferem a bezkonkurenčním Trojanem. Ale co více, tento seriál se může pochlubit dobrým, vtipným a zábavným scénářem. Nechybí napětí, které skvěle vyvažuje humor. Podle mě jeden z našich nejlepších polistopadových seriálů. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, postupem času jsem vykrystalizoval v nekritického milovníka Humoresek, který i všechny případné vady (přehnaná epická šíře, občas škrobené dialogy, sklouzávání k prkotinám) vnímá jako nedílnou součást poetiky seriálu. Moskalykovi se díky neobyčejné empatii a režisérské zkušenosti podařilo propojit rovinu krimi s rovinou komedii a k tomu ještě přidal tu starou dobrou českou "rodinnou" seriálovou školu. Rovnováha seriálu je jasně na straně hrdinů, troufám si tvrdit, že Četnická pátrací stanice Brno funguje jako žádná další seriálová famílie... Zápletky jsou někdy až sympaticky omšelé, obyčejné a jen zvyšují autenticitu prostředí. Za zmínku stojí i Moskalykova snaha rekonstruovat reálie První republiky a soudě dle svých skrovných znalostí se mu to podařilo výborně. Nelze opomenout skvělé duo Töpfer-Trojan, tomu se říká herecký koncert... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se porevolučním českým seriálům bránil a "Četnickým humoreskám" zvlášť - období první republiky mě víc než nezajímá...Začal jsem je sledovat z programové nouze (díky TV Nova a TV Prima za vaše reality shows!) a nestačil se divit. Příběhy četnické pátrací stanice v mile odlehčené atmosféře jsou totiž založeny na kvalitně napsaných scénářích bez zbytečných kudrlinek, ale s vtipem a nadhledem. Když k tomu připočtu trefné propletence vztahů, výtečnou dvojici Arazím - Jarý a osvěžující ženský prvek spolu s mnoha uvěřitelnými lidskými dramaty, vychází mi z "Četnických humoresek" jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Nemocnice, ve které zastřelil "Hypnotizér" zdravotní sestřičku Zahálkovou (Erik Pardus) zbraní, je ve skutečnosti zámek v obci Borotín v okrese Blansko. V bezprostřední blízkosti areálu zámku stojí i hostinec, kde si Mac Gregor (Ivan Gvera) zlomil nohu. Původně šlo o školu. Zámek sloužil do roku 2000 jako Ústav sociální péče, objevil se v dílech druhé a třetí série. (tereSKA)
  • Ivan Trojan v seriálu ztvárnil roli jménem Jarý. Stejné přijmení nesl jeden z herců. (vyfuk)
  • V osmé epizodě s názvem "Ferda Mravenec" je možné při rekonstrukci smrti zřetelně zahlédnout v horní části obrazovky mikrofon. (vyfuk)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama