Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš Töpfer a jeho muži z četnické pátrací stanice řeší kriminální případy z doby první republiky v seriálu České televize. V úvodním příběhu se diváci seznámí nejen s hlavními hrdiny a jejich ženami a milenkami, ale i s autentickým prostředím četnické pátrací stanice, a způsobem života, který dnes už patří nenávratně minulosti. I když by se mohlo zdát, že pátrání po rafinovaném zloději slepic a tajemném pytlákovi v cizím revíru je poněkud banální, jejich případné neobjasnění by mohlo mít pro "pátračku" nepříjemné a dalekosáhlé následky. Vlivný poslanec Slepička (Marián Labuda) je totiž rozhodnut důrazně si stěžovat na liknavost a neschopnost četníků přímo ve sněmovně a interpelovat přímo ministra vnitra. Díky mimořádnému pozorovacímu talentu nového člena mužstva - strážmistra Jarého (Ivan Trojan) - však dojde k překvapivému a dramatickému zvratu situace. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel je taký klasický rozjazd. Hercom (a tvorcom) nejaký čas logicky trvalo, kým sa naplno zohrali, hoc treba rýchlo dodať, že už tu je očividná skvelá chémia medzi jednotlivými postavami. Samotný príbeh je žiaľ nudný a priemerný. Marek Vašut sa neskôr vrátil. Ivan Trojan sa tu predstavuje ako postava, ktorá ako nováčik prichádza medzi četníkov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Když hostinský při výslechu řekne, že koupil 30 slepic do hospody a 30 na zábavu, tak se změní střih, kdy se vždy dívá jiným směrem. (johnnymay)
  • Když poslanec Slepička (Marián Labuda st.) interpeluje v Poslanecké sněmovně ministra Pádla (Marek Vašut), tak ministr sedí mezi poslanci. Ve skutečnosti členové vlády sedávali dle zasedacího pořadí v čele naproti poslancům. (VN85)

Reklama

Reklama