Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý metař Derna stojí na začátku případu, který navždy změní jeho život. Arazím "vidí" jen Karličku... Pouliční metař Derna je sice velmi chudobný, ale také velmi poctivý chlapík a tak zvedne a vrátí padesátikorunu, která vypadla z kabelky jakési "lepší" dámě, a jemu se připletla pod koště. Majitelka padesátikoruny, místo aby poctivému nálezci poděkovala, obviní ho naopak z krádeže a tak nebožák přijde i o skromně placenou práci metaře. Z velké nouze se rozhodne prodat ve zlatnictví památeční medailónek své ženy, aby měl na lékaře pro nemocnou dcerku. A tak se stane bezděky hrdinou příběhu o pátrání po dvou protřelých a četníky hledaných nebezpečných lupičích, což změní celý jeho život. A zdá se, že i v Arazímově životě by mohlo dojít ke změně. Nejen že se prohlubuje jeho vztah ke Karličce, ale také k jejímu synu Ondrovi. Ondra navíc chce, aby Arazím dal pátrat po jeho zmizelém otci. V případě, že by byl Ondrův otec Formánek prohlášen za nezvěstného - nestálo by nic v cestě přípravy svatby Karličky s Arazímem - což je velké Ondrovo přání. Mezitím se Jiroušek zabývá dosti zvláštním případem - na mimobrněnských gymnáziích excelentně maturují studenti, kteří byli na svých školách vyhlášenými repetenty. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blaženka a Franta jsou na zabití ,oba hrají blbce skvěle až mě serou deda:-) a toho Kubelíka si vemte sebou:-) a Munzara taky, velice nepříjemná role :-) tak k policajtům nastupovali asi vždycky blbci :-) 28.6.2o2o ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle hraje náš hradišťský herec ze Slováckého divadla Tomáš Šulaj číšníka, který obsluhuje Arazíme a Karličku ve vinném sklepě nebo jakési sklepní restauraci. Jinak velmi vtipný díl, Arazím perlí, co věta, to hláška (např. ve sklepě na otravného houslistu zahlásí "Vemte si s sebou toho Kubelíka"). ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je docela hezký, kromě anabáze Karlička-Arazím je kolem spoustu malých příběhů a zápletek. V tomhle díle si uvědomíte jak je Sláva Jiroušek vlastně celý seriál postaven do role totálního blba s názory a postoji jak římský oportunista. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen technický detail : tato 2. série je až z r. 2003(premiéru měla od dubna 2003), v r. 2000 byla dokončena už 1. série - ta měla premiéru v ČT od ledna 2001. Opravte si to, prosím.... . Jinak : 5 * a 90 % . ()

Reklama

Reklama