Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Četníky "omráčí" vražda zdravotní sestry Anežky, kterou miloval strážmistr Zahálka. Klaudii čeká svatba s Jarým a všechny svatebčany velké překvapení, o které se postarají Arazím s Ludmilou. Ludmila si přijíždí vyzvednout do nemocnice svého bratra McGregora. Jak víme, zlomil si nohu těsně před plánovaným odjezdem do USA. Z nemocnice zábavného a milého pacienta neradi propouštějí a McGregor se zase nerad loučí s roztomilou sestřičkou Haničkou, která se mu velmi líbí a tak si s ní hned domlouvá schůzku. V této idylické atmosféře nikdo netuší, jaká tragédie se blízko nich odehrává. Není divu. V nemocnici instalatéři právě opravují topení a dělají při tom takový hluk, že v něm zanikne i výstřel, který usmrtí sestřičku Anežku, s níž se právě před chvílí rozloučil zamilovaný strážmistr Zahálka. Ten teprve na stanici zjistí, že místo služební pistole má v pouzdře litinovou trubku. Vždy dobře naladěný vtipálek Zahálka je naprosto zdrcen, protože s Anežkou měl tak říkajíc vážné úmysly. Kolem sestřiček v nemocnici se vůbec děje něco podivného, protože zmizí i setřička Hanička, k velkému zděšení McGregora.
Beznadějně vypadá i budoucnost vztahu Arazíma a Ludmily. Hluboce uražená Ludmila dokonce odmítá jít na svatbu milované Klaudii s Jarým jen proto, že nechce Arazíma "ani vidět". (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, který má všechno. Dvě svatby, napětí díky nebezpečnému vrahovi, humor i vážné scény. Tohle se autorům vskutku povedlo, jeden z nejlepších dílů vůbec. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Hodně dramatické a atypické držet za mřížemi kamaráda, který je navíc nešťastný z toho, co se stalo... :/ Na konci ale šťastný konec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Snad o otce, pokud nějakej je." Výborný diel, ktorý ponúka páchateľa so zjavne komiksovými superschopnosťami, keď dokáže behom jednej vety rafinovane zmanipulovať resp. zhypnotizovať svoju obeť, čo samozrejme riadne zneužíva a dôjde aj k vražde. Bolo by to pritiahnuté za vlasy, keby sa falošným obvinením neukázal byť starý dobrý nešťastný Zahálka. Veľmi sa mi páčilo, ako to každého z jeho kolegov trápilo a išli do vyšetrovania naplno (nie, že by inokedy nešli), aby odhalili skutočného páchateľa, ale zároveň je vidieť ich narastajúce obavy z toho, že sa im to nepodarí a z kolegu sa stane právoplatne odsúdený zločinec. Chémia medzi Trojanom a Töpferom tradične na beštiálne vysokej úrovni. Dielu trochu znižujú body nezáživné (hoc z dejového hľadiska asi nevyhnutné) vedľajšie motívy vedúce k finálnej svadbe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Brně a na hradě Špilberk. (M.B)
  • Arazím (Tomáš Töpfer) se ptá: „Kde jste měl dohodu se zbraní?“ Jedná se o doplňující řemen vojenského opasku zvaný „dohoda“, který se dává přes rameno pro zlepšení nosnosti opasku. Dohoda zvyšovala nosnost opasku na levém boku, kde byla zavěšená šavle. Ale i později byl veden podpůrný řemen přes pravé rameno k levému boku, i když důstojníci již šavle nenosili a pistole se nosila na pravém boku. Takže tradice byla silnější, než účelnost. (sator)

Reklama

Reklama